Thursday 24 October 2013

д-р Даниела Дариткова: Смолянска община отново е извън обсега на Програмата за селските райони








Депутатът от ПП ГЕРБ д-р Даниела Дариткова: Смолянска община отново е извън обсега на Програмата за селските райони
Угасна надеждата на селата от Смолянска община да бъдат включени в Програмата за развитие на селските райони, съобщи д-р Даниела Дариткова – депутат от ПП ГЕРБ.
„При договарянето на параметрите за новия програмен период 2014-2020 г. правителството на ГЕРБ положи много усилия Смолянска община и няколко други, които се намират в сходно с нея положение, да бъдат включени в програмата. Коригирани бяха критериите, заради които в предишния програмен период общината бе лишена от тази възможност. Наскоро стана известно, че сегашното правителство по предложение на Министерството на земеделието е върнало старите критерии за участие в програмата. Имаше питане в Народното събрание, на което беше отговорено, че на този етап нещата са приключили”, обясни д-р Дариткова.
Тя заяви, че всички знаят за парадокса, че съседни села, намиращи се в различни общини при абсолютно еднакво географско положение и икономическо състояние са поставени в позицията едното да може да се възползва от средствата по тази програма, а другото, само защото е в Смолянска община, няма достъп. „А това са изключително много възможности за инвестиции в подобряване на средата за живеене, в ремонти на читалища, училища, детски площадки, канализации, водопроводи, пътища“, допълни депутатът.
Д-р Дариткова подчерта, че парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да полага усилия да се променят критериите, които ощетяват несправедливо населените места както на Смолян, така и на Асеновград, Хисаря, Казанлък и други общини.

No comments: