Tuesday 10 September 2013



ЕП стартира информационната си кампания за европейските избори през 2014 г.
Размер на шрифта :
Decrease font size Default font size Increase font size Print
Европейският парламент даде официален старт на 10 септември на своята информационна кампания за повишаване на осведомеността за предстоящите европейски избори през 2014 г. Кампанията ще се състои от четири етапа и ще продължи и след самите избори до избирането от новия Парламент на председател на Европейската комисия.
„Единственият начин да се даде легитимност и да се повлияе на вземането на решения на европейско ниво е чрез Европейския парламент“, подчертава Ани Подимата (С&Д, Гърция), един от двамата заместник-председателя на ЕП, отговарящи за комуникациите. „Съществува виждане, че в настоящата икономическа криза липсва легитимност при вземането на политически решения в ЕС. Избирателите в ЕС имат изключителната възможност да определят политическото мнозинство в Парламента, което ще определи курса за изготвяне на законодателство, ще промени лошите политики и ще поведе дебата в петте години след изборите“, заявява тя.
„Европейският парламент е камарата на гражданите на ЕС – ние сме гласът на гражданите в процеса на вземане на решения в ЕС“, посочва другият заместник-председател на ЕП за комуникациите Отмар Карас (ЕНП, Австрия). „Този път обаче е по-различно. Тази кампания проправя пътя към европейските избори на 22-25 май 2014 г., но продължава и след това – до избирането от Парламента на председател на Европейската комисия и до даването на одобрение на политическата програма на новата Комисия“.
В днешно време мнозинството от законодателните актове се оформят на европейско ниво, което дава на Европейския парламент поне толкова правомощия, с колкото разполага и всеки един национален парламент. Затова за избирателите е важно да знаят какви решения се вземат в Брюксел (или Страсбург) и как те могат да повлияят върху тези решения.
Кампанията ще има четири етапа. Първият етап започва сега с представянето на мотото на кампанията ДЕЙСТВАЙ. СЪДЕЙСТВАЙ. ВЪЗДЕЙСТВАЙ. Този етап има за цел да обясни в какво се състоят новите правомощия на Европейския парламент и какви са последиците от тях за хората, живеещи в ЕС.
Вторият етап ще протече от октомври 2013 г. до февруари 2014 г. и ще привлече вниманието чрез поредица от интерактивни събития в европейските градове към пет основни теми – икономиката, работните места, качеството на живот, парите и мястото на ЕС в света.
Третият етап ще обхване самата изборна кампания и ще започне през февруари. На този етап акцентът ще падне върху датите на изборите – 22-25 май. Тези дати ще бъдат добавени към логото с приближаването на изборите.
Последният етап от компанията, който ще покрие периода след изборите, ще се съсредоточи върху новоизбрания Европейски парламент, върху избора на следващия председател на Европейската комисия и върху встъпването в длъжност на новата Комисия.
Мотото на кампанията ДЕЙСТВАЙ. СЪДЕЙСТВАЙ. ВЪЗДЕЙСТВАЙ. подчертава, че избирателите в ЕС могат да упражнят властта си и да определят чрез своя глас как ще изглежда Европа в бъдеще.

Започна новият парламентарен сезон на Европейския парламент

Започна новият парламентарен сезон на Европейския парламент
Размер на шрифта :
Decrease font size Default font size Increase font size Print
Скъпи приятели и съмишленици,
Започна новият парламентарен сезон на Европейския парламент и вярвам, че и през него ще бъдем отново заедно, за да отстояваме със съвместни усилия позициите и интересите на българските граждани като част от общото европейско семейство. И през новата парламентарна година ще продължа работата си за подкрепа интересите на родните селскостопански производители, за правата на жените и равенството между половете в Европа и извън нея, за стимулиране и подкрепа на младите хора, за правата и свободите на европейците и гражданите на трети страни.
Очаквам ви отново на моята интернет страница и във Фейсбук, за да коментираме всички интересуващи ви въпроси от дейността ми като евродепутат и работата на европейските институции. Диалогът с вас е изключително важен.
Вярвам, че лятото ви е заредило с положителни емоции, настроение и вдъхновение - от сърце ви пожелавам да ги запазите и занапред.

Младите хора в центъра на дебата в Европейския парламент www.monikapanayotova.eu

Току що приключи общия дебат за младежта, включващ доклада за борба с младежката безработица и прилагането на европейската стратегия за младежта 2010-2012.

http://www.monikapanayotova.eu/2013/младите-хора-в-центъра-на-дебата-в-евро/

bulvalsofban_news: Бойко Борисов: Истински се радвам, когато новите у...

bulvalsofban_news: Бойко Борисов: Истински се радвам, когато новите у...: Бойко Борисов: Истински се радвам, когато новите управляващи откриват нашите обекти. Поздравявам всички с откриването на ,,Маказа‘‘ 09-0...

Бойко Борисов: Истински се радвам, когато новите управляващи откриват нашите обекти. Поздравявам всички с откриването на ,,Маказа‘‘
09-09-2013


Истински се радвам, когато новите управляващи откриват нашите обекти. Искам да поздравя всички с откриването на прохода “Маказа”. Това написа председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във Фейсбук. ,,Положихме огромни усилия, десетки пъти го инспектирахме, многократно съм разговарял с премиерите Папандреу и Самарас, за да си направят пътя и от гръцка страна и това е изключително важно за населението в тази част на България, както и за туристическите и икономическите ни връзки с Турция и Гърция‘‘, припомни лидерът на ГЕРБ. По думите му пътят е от огромно значение за развитието на Южна България и най-вече за хората от Кърджалийска област. ,,С отварянето на още една нова връзка с Гърция, хората от Кърджали, Джебел, Кирково, Момчилград и Черноочене получават още една нова възможност за растеж и оживление на местната икономика, за развитието на туризма и по-лесното пътуване до Гърция‘‘, допълни Бойко Борисов. Колкото и да се опитват да си ги припишат като свои успехи обаче съм сигурен, че българските граждани сами могат да преценят кой какво прави за държавата.
Борисов коментира и изказването на Миков, който заяви, че с удоволствие би приел за заместник-председател на парламента г-жа Цецка Цачева. ,,Напомням му, че г-жа Цачева е представител на първата политеческа сила и няма как тя да бъде заместник на излъчен от втората политическа сила‘‘, категоричен бе Бойко Борисов.
Председателят на ПП ГЕРБ обвини Станишев, че отново иска да харчи пари за нови консултации по проекта ,,Белене‘‘. ,,Те похарчиха 14 милиона лева на данъкоплатците с инициирането на референдум, на който повече от 80 % казаха НЕ на АЕЦ “Белене”. Това има една единствена цел – да отдалечи максимално подписването на този проект от себе си, за да може на следващите предсрочни избори отново да лъже своите симпатизанти, че ще строи “Белене”, посочи Борисов. По думите му Станишев е имал достатъчно време и можеше да направи този проект. В предизборната си кампания той твърдеше, че незабавно ще строи “Белене”, а сега ще търси консултант, коментира още Бойко Борисов.


bulvalsofban_news: Оттегляме се от изложба в Белград, заради скандалн...

bulvalsofban_news: Оттегляме се от изложба в Белград, заради скандалн...: Оттегляме се от изложба в Белград, заради скандална подмяна на историята от Македония

Оттегляме се от изложба в Белград, заради скандална подмяна на историята от Македония

Оттегляме се от изложба в Белград, заради скандална подмяна на историята от Македония

Ани Цолова и Виктор Николаев биха бТВ по рейтинг

Ани Цолова и Виктор Николаев биха бТВ по рейтинг

МВР: Познавате ли тази жена?

МВР: Познавате ли тази жена?