Sunday 22 September 2013

Честита победа на г-жа Меркел и на колегите и приятели от ХДС/ХСС!













 Много се радвам, че канцлерът Ангела Меркел и нашите партньори от ЕНП, ХДС / ХСС спечелиха убедително изборите в Германия. Това показва, че дясната вълна и политика се оценява и отново се връща в Европа. Тези резултати са добри и за България, защото г-жа Меркел е изключително добър приятел на страната ни.






























Бойко Борисов: Оценката ми за това правителство е слаб две. Страхът, който насажда ДПС, ще му изиграе много лоша шега

„Оценката ми за това правителство е слаб две“. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по времена посещението си в село Дебрен, община Гърмен. Борисов уточни, че няма сфера, в която може да постави на кабинета по-висока оценка. По време на срещата си с жителите на селото председателят на ПП ГЕРБ изрази убеждението си, че страхът, който се насажда от ДПС, ще му изиграе много лоша шега. Според Борисов в благоевградския регион най-добре се развиват пчеларство, скотовъдство и туризъм, а това управление ще съсипе всичко, започвайки от автомагистрала „Струма”. Бойко Борисов представи кандидата от ПП ГЕРБ Верхат Ислямов пред жителите на село Дебрен. На централния площад присъстваха над 150 жители на селото. Борисов ги призова да отидат и да гласуват на изборите. 
По време на днешното си посещение в област Благоевград председателят на ПП ГЕРБ се срещна с хора от селата Скребатно, Рибново и Гърмен.
„Страхът, който насажда ДПС, ще им изиграе много лоша шега“, заяви Борисов. Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ ежегодно са отпускани 74-75 млн.лв. на тютюнопроизводителите. „Това е основният поминък на хората тук, за които само ние сме се погрижили. ДПС печелят тук със страх”, каза Борисов. По думите му районът може да се развива още много със сектори като туризъм и пчеларство, но ако ГЕРБ се върне на власт и довърши автомагистрала „Струма”. Лидерът на партията обаче посочи, че както са тръгнали управляващите- ще съсипят „Струма“.
„Масово се уволняват хора на ГЕРБ, които отказват да бъдат в структурата на ДПС или да гласуват за ДПС. Има голям страх сред населението в тези региони, а виждате колко много неща са направени. Надявам се хората да се отърват от страха“, заяви Борисов.
Той призова към толерантност от страна на останалите политически партии, които ще участват на изборите в този район. „Освен ДПС и ГЕРБ, няма други партии, които да са издигнали свои кандидати. Колегите от БСП и Реформаторския блок да помислят дали няма да издигнат кандидати или това е някаква договорка с ДПС. За всички стана ясно, е „Атака” е партията, която дава властта на БСП и ДПС да управляват”, заяви още Борисов.
„Изборите идват и си отиват, но вие трябва да продължите да живеете заедно.

Бойко Борисов:Много се радвам, че канцлерът Ангела Меркелб и нашите партньори от ЕНП, ХДС/ХСС спечелиха убедително изборите в Германия.




                                                                        Бойко Борисов
Много се радвам, че канцлерът Ангела Меркел и нашите партньори от ЕНП, ХДС/ХСС спечелиха убедително изборите в Германия. Това показва, че дясната вълна и политика се оценява и отново се връща в Европа. Тези резултати са добри и за България, защото г-жа Меркел е изключително добър приятел на страната ни.

Лейди Маргарет Тачър


Президентът Росен Плевнелиев откри днес Палеонтологичния музей “Плиоценски парк” в с. Дорково, Община Ракитово


Президентът Росен Плевнелиев откри музей с втората най-значима палеонтологична експозиция в Европа
Президентът Росен Плевнелиев откри днес Палеонтологичния музей “Плиоценски парк” в с. Дорково, Община Ракитово, където се намира най-голямотопалеонтологично находище на Балканите и втората най-значима експозиция в Европа. Проектът на стойност над 2 млн. лева е финансиран от Европейския фонд за регионално развитие и представлява една от най-значимите туристически атракции в региона.

Президентът поздрави ръководството на Община Ракитово за успешното реализиране на проекта и за доброто цялостно управление на проекти с европейски средства. С тази разумна инвестиция общината стимулира устойчивото развитие и туризма, подчерта държавният глава и изрази надежда хиляди туристи да посетят богатата музейна сбирка и да се запознаят с културно-историческото наследство на региона.

„Музеят е уникален като замисъл и като реализация не само за България, но и за Европа“, посочи още президентът Плевнелиев на церемонията по откриването на обекта, на която присъстваха кметовете на Община Ракитово и на с. Дорково, областният управител на Пазарджик, представители на местните власти, директорът на Националния природонаучен музей към БАН, народни представители.

В приветствието си държавният глава изтъкна и приноса на учените, разкрили най-голямото палеонтологично находище на Балканите.

Пред журналисти президентът изрази удовлетворение от публично представения отчет на правителството за постигнатото през първите му 100 дни. „Това е много съществена част от демокрацията и от възстановяването на доверието на гражданите към политиците – каквото е свършено, да се посочи, и оттам нататък хората ще преценят дали и доколко е смислено и ще направят своята оценка“, коментира Росен Плевнелиев.

По повод внесения в Народното събрание вот на недоверие срещу кабинета държавният глава коментира, че това е стандартен демократичен инструмент, с който всяка опозиция разполага. Президентът изрази увереност, че вотът ще допринесе за повече демокрация и за по-качествени парламентарни дебати. От това ще спечелят българските граждани, подчерта още Росен Плевнелиев.
 — включително Andrey Kovatchev и 48 други.