Saturday 28 September 2013

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя парламентът да се разпусне и да се проведат нови избори:


България е в хаос, такава парламентарна криза никога не е имало в страната ни, коментира председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в русенското село Дряновец. Той присъства на откриването на обновена църква, ремонтирана с дарение на партията и средства от Дирекцията по вероизповеданията.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отново настоя парламентът да се разпусне и да се проведат нови избори: „Да си подават оставката, да си отиват, да има нови избори и вече както ни подреди народа, тогава да седнем и разумно да говорим. И в други държави има партии, които са първи, пък не правят сами правителство, но всички зачитат това, че те са първа политическа сила. България е в хаос поради невъзможността на Миков, на БСП, на ДСП, на Атака - явно пак вървят някакви пазарлъци".

Атака има редкия шанс да се отдръпне от правителството, коментира още лидерът на ГЕРБ: „Волен Сидеров ще трябва да обяснява един ден, разбирам го не ни харесва нас, гордее се с това, че е свалил ГЕРБ от власт, но трябва да обясни защо държи ДПС на власт. Той има редкия шанс, ако се дръпне от това правителство, действително да направи нещо добро, защото независимо от големите обиди, които е сипал към мен, Волен Сидеров е умен мъж. Той няма как да не си дава сметка, че крепейки това пагубно правителство...Не може да кажем, че харесва БСП и ДПС".

Според Бойко Борисов целта на управляващите е да се задържат на власт до изборите през месец май за Европарламент: „Те чакат да дойдат евроизборите, за да може Станишев да се измъкне в Брюксел".

Относно темата с бежанци Борисов коментира: „От една страна, ние сме евроатлантически партньори, второ - това, което се случва става неконтролируемо, трето - винаги съм твърдял, че нашата граница е най-добрата граница на ЕС по време на нашето управление, а сега разбирам, че се влиза отляво, отдясно, бежанци, потоци. Щели сме да затваряме границата. Ама тя думата граница означава затворена. Ние накупихме техника, тя се пази. Ако колегите от МВР и ДАНС го допуснат, както и Гранична полиция, това да става - това е голям проблем. Това значи, че ни е продънена границата. Какъв Шенген?! При нас всичко това беше категорично затворено".














































Слух за оставката на Орешарски обиколи информационните агенции и социалните медии

  • ПРЕГЛЕД НА НОВИНА
  •  
27.септември.2013 / 17:33

Слух, че премиерът Пламен Орешарски е подал оставката на правителството, буквално взриви интернет пространството. В 16.00 много хора публикуваха в профилите си във "Фейсбук" и "Туитър" новина, че Орешарски е паднал от власт. Тя се появи дори и в някои информационни агенции. Броени минути по-късно стана ясно, че това е акция на протестиращите.
Целта била да видят дали медиите ще отразят новината и по какъв начин.

В призива за участие в инициативата се казва, че тъй като правителството тиражира лъжи в опит да ги превърне в истина, протестиращите искат да използват същия прийом.

"Идеята е да създадем чрез масирана фейсбук кампания гореща новина и да направим това, което властта отказва да направи вече толкова време. Защото езикът не само отразява реалността, но и я създава", се посочва в съобщение на протестиращите.



ТВ "Европа" Георги Марков: ГЕРБ показва, че БСП и ДПС зависят от "Атака"

 
От ГЕРБ са прави като искат да покажат, че управляващите в лицето на БСП и ДПС зависят от една партия, за да направят кворум. Това заяви за ТВ "Европа" бившият конституционен съдия Георги Марков.

Той отново поясни, че гласуването на вота на недоверие може да се отлага до тогава до когато се събере кворум в пленарна зала, а това е единствено и само ангажимент на управляващото мнозинство.












БойкоБорисов: С това правителство в момента ви гарантирам, че нищо няма да стане Петранка Николова



27-09-2013


Направихме доста неща в страната, направихме и в Трън, но в действителност може да се направи още. С това правителство в момента ви гарантирам, че нищо няма да стане и то и не става. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, който присъства на закриването на кампанията, във връзка с предстоящите избори за кмет на община Трън. „Понеже Станишев оприличава БСП с дама, а мен-с кавалер, в този дух на модернизъм решихме и в Трън да изкараме за кандидат-кмет дама, за да си имаме и ние . БСП си има дама в лицето на Станишев, ние да си имаме дама в лицето на кмета на Трън ”, каза още Бойко Борисов . Той благодари на присъстващите и пожела успех в неделя на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Трън Станислава Алексиева , като увери, че партия ГЕРБ ще и помага много . Борисов сподели, че в Банкя половината жители са трънчани. „Около моята къща има поне 20 семейства от Трън. Имаме много топла връзка, и пожелавам да продължите да строите България. По това си приличаме-правителството на ГЕРБ и трънските майстори”, отчете Бойко Борисов.

Борисов коментира пред журналисти и действията на правителството по отношение на европейските фондове и средства: „Върви се по пътя да спрат еврофондовете, както беше в предишния мандат, сигурно февруари – март, ще ги спрат. Те не знаят да ги управляват, те ги крадат. Те направиха министерство, което четири месеца не знаят за какво е. Това им казва днес комисаря, те трябва да променят 50-60 закона, за да работи това министерство”.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов също изрази своята подкрепа за кандидата за кмет на община Трън Станислава Алексиева. Пред стотици жители на Трън Цветан Цветанов заяви, че днес бившият кмет на Трън Станислав Николов символично предава поста на Станислава Алексиева, за бъдещето кметуване в оставащите две години от сегашния мандат.

„За тези последни четири години Станислав Николов и неговият екип успяха да подготвят проекти на стойност 18 000 лева. Това са парите, които влязоха в Трън, парите които дават възможност Трън да изглежда много по-различно място отколкото през 2007 година,когато Станислав Николов стана кмет на общината. Всички вие знаете как изглеждаше Трън и как изглеждаше общината. Днес обаче нещата са коренно променени и това е благодарение на вашата подкрепа, която давахте за Станислав, през всичките тези години”, заяви Цветан Цветанов. Той изрази надежда, че обещаното днес от страна на кандидата за кмет ще се случи, а именно да продължи това, което има като основа. „Заедно с нейния екип, общинските съветници, с депутатите и нашия председател на партията, да подкрепяме Трън, за да стане едно изключително привлекателно място за живеене, както за по-възрастните, така също и за младите-когато завършат образованието си, да остават тук, а Станислава да се грижи за създаването на нови работни места. Да си пожелаем успех!”, каза пред събралите се на централния площад в Трън Цветан Цветанов.

Бившият кмет на община Трън Станислав Николов и кандидат-кметът Станислава Алексиева, подариха икона на Свети Тодор Стратилат на местната черква.
 - с Герб ЗлатицаСтоян СтояновVerjinia Borissova и 42 други.






The White House



Харесано · преди 5 часа 


Share this if you agree: It's time to pay our bills on time and pass a budget that doesn't hurt the middle class —> http://go.wh.gov/h3UeZo





Palio Pina ЖИВЕЦ©BG SEATTLE#ДАНСwithme Global




SEATTLE#ДАНСwithme Global · 108 харесват това.
преди около час · 

Palio Pina
ЖИВЕЦ©BG
До оскотяване отрудена, до корена обрулена,
ограбена, продена, от уроди предадена,
с репресия обезкървена, с мизерия обезлюдена,
с лъжи брутално задушена, БЪЛГАРИЯ УМИРА!...
От властите потресен, до мозъка разтресен,
на бъдещето вречен, но пагубно обречен
ЖИВЕЦЪТ на България с чутовен вик скандира:
ОСТАВКА!!! ВЪН СТОЛЕТНА ХИДРА!
Чутовният вик се разнесе за миг,
понесен от виртуална стихия -
екна Брюксел, Берлин, Лондон, Париж...
Рим, Хага, Виена, Женева, Атина, Мадрид...
Осло, Чикаго, Вашингтон, Сидни, Торонто...
Миг... и долитна световен ответ:
България живее във всеки от нас,
и това е хилядолетна магия –
ЖИВА Е БЪЛГАРИЯ, VIVA!!!..
България има хилядолетен завет,
българите от цял свят сме с вас -
ОСТАВКА! СЪД ЗА СТОЛЕТНАТА ХИДРА!
22.09.2013 г. С обич: За целия Свят
Palio