Saturday 5 October 2013

Бойко Борисов и Цветан Цветанов в Пловдив


Статистика




valsof_news  ·  Статистика  ›  Аудитория







Показвания по държави

Графика на най-популярните държави сред посетителите на блога
ЗаписПоказвания
България
1423
САЩ
917
Сърбия
187
Украйна
155
Франция
106
Руска федерация
30
Обединено кралство
26
Германия
20
Испания
7
Италия
7

Бойко Борисов поздрави Ирина Бокова по случай преизбирането и за генерален директор на Юнеско



05-10-2013


Приемете от името на ПП ГЕРБ и от мое лично име поздравленията ми по случай избирането Ви от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО за генерален директор на организацията. Използвам възможността да отправя към Вас пожеланията си за много щастие и здраве, и да изразя увереността си, че Генералната конференция ще подкрепи Вашата кандидатура.
През изминалите четири години, като директор на ЮНЕСКО, Вие безспорно доказахте своя професионализъм и експертност, като допринесохте за развитието на дейността на Организацията на ООН за образование, наука и култура, независимо от трудностите, породени от световната икономическа криза. Убеден съм, че преизбирането Ви на поста е изключително признание, но и отговорност, и Ви желая много сили и енергия, за да посрещнете с лекота новите предизвикателства. Като председател на най-голямата дясна политическа партия в България смятам, че несъмнено Вашият втори мандат на позицията е свидетелство и оценка за личния Ви успех, но и гордост за българските граждани.
Повторното Ви избиране ще бъде доказателство за приноса на България към световното културно наследство.

Милена Дамянова: ГЕРБ настоява мярката за предучилищно образование на петгодишните да продължи



05-10-2013


Цинично е да казваш, че подкрепяш семействата, че въвеждаш социални мерки за децата, като сто лева за първокласниците веднъж, в началото на учебната година, а същевременно да се отказваш от подкрепа всеки месец на петгодишните деца. Това каза народният представител от ГЕРБ и бивш заместник-министър на образованието Милена Дамянова, на пресконференция в централата на партията. Тя поиска БСП да се извини на родителите и настоя мярката за предучилищно образование на петгодишните да продължи, както и да бъде приет Законът за предучилищно и училищно образование внесен от ГЕРБ. Ранното обхващане на децата в образователната система намалява риска от преждевременно напускане на училище. Милена Дамянова коментира, че детската градина за петгодишните деца, която в момента се оспорва от управляващите, е нещо, за което България е получила похвали.
По думите й - нарочна проверка на МОМН е показала, че мярката за петгодишните работи успешно. ,,Това задължение означава само едно - осигуряване на финансов ангажимент на държавата към тези деца и техните родители. Това е мярка, с която правителството на ГЕРБ инвестира близо 500 милиона лева повече в предучилищното образование‘‘, припомни Дамянова. Тя посочи, че задължителната детска градина за петгодишните означава държавата да поема учебните помагала, част от храната, транспорта на тези деца, които трябва да пътуват с родителите си в други населени места, където има детска градина.
,,Министър Клисарова подкрепя мярката за петгодишните, председателят на Комисията по образование и наука, депутат от БСП, обяви, че мярката трябва да бъде преосмислена. Разногласията сред управляващите създават хаос в системата. БСП решава да спре тази мярка - това се нарича да правиш политика от децата, да правиш политика от образованието. Спираш мярка, която е работеща, но не е въведена от теб самия‘‘, допълни Дамянова. Тя попита дали управляващите са обсъдили с родителите решението за спиране на задължителното предучилищно образование на петгодишните. По думите на Дамянова - стотици деца ще бъдат оставени извън детските градини, родителите им ще трябва да напуснат работа, за да могат да си ги гледат. Колегите от БСП през седмицата се отрекоха от думите си, но Ваня Добрева, председател на Комисията по образование, го е казала, после обяви, че не го е казвала. Недостойно е за един български депутат да лъже по този начин, категорична бе Милена Дамянова.
,,Трудно е да си български учител. Всекидневно учителят води битки с нарастващото насилие, страха, предразсъдъците, апатията‘‘, коментира народният представител от ГЕРБ – София-област Ирена Коцева и бивш директор на Основно училище в Самоков. Тя припомни, че един от приоритетите на партия ГЕРБ е за европейско качествено образование.
,,При правителството на Борисов за първи път бе въведено кариерно развитие на учителите. Над 1,9 милиарда лева повече, в сравнение с предходното правителство на Тройната коалиция, са инвестирани в системата на образованието, по времето на правителството на ГЕРБ‘‘, припомни Ирена Коцева.
Депутатите от ГЕРБ поздравиха българските учители по повод Международния ден на учителя, който се отбелязва на 5 октомври.

Евродепутатът Преслав Борисов откри информационен офис в Силистра



05-10-2013


С водосвет бе открит първият в Силистра информационен офис на евродепутат. Освещаването на помещението, което се намира на ул. Симеон Велики 16, ет. 2, бе извършено от протосингела на Доростолската епархия отец Добри Чаков в съслужие със свещеници. Домакин на събитието бе силистренският народен представител в 42-то НС и областен координатор на ПП ГЕРБ-Силистра Стефан Господинов. "За мен е чест и гордост, че този информационен офис вече е факт. Диалогът между земеделските производители от региона и евроинстицуиите трябва да бъде засилен и аз смятам, че това е начинът това да се постигне", заяви народният представител.
В своето обръщение към гостите евродепутатът Преслав Борисов изтъкна, че офисът ще има три основни приоритета. Първото и специфичното, върху което се поставя акцент, е подпомагане развитието на земеделието в региона, достъп до информация на земеделските производители за програмите от новия програмен период и възможност за обратна връзка. "Моята цел е да съм възможно най-близо до проблемите на място. Евродепутатите имат своите инструменти да алармират компетентните институции, така че тези проблеми да намерят разрешение. Време е да намираме повече разрешения, вместо да политизираме всеки един възникнал въпрос.", подчерта Преслав Борисов. Той допълни, че е доволен от бързата реализация на идеята за откриване на такъв офис, като предложението идва от областния координатор на Младежи ГЕРБ-Силистра, Ивелин Неделчев.
Друг акцент на работата на информационния офис ще бъде реализацията на европейски кампании, една от които е инициатива във връзка с намаляване на жертвите от пътни инциденти, както и информация относно работата на европейските институции.
Първото по-голямо събитие, организирано от офиса на евродепутата се очаква да бъде среща на земеделски производители и членове на асоциации в земеделието с техни колеги от ЕС, която ще се проведе в края на годината с домакинството на Силистра.
Евродепутатът участва в дискусия със земеделските производители, които поставиха въпроси относно развитието на сектора. "Трябва да се мисли дългосрочно и стратегически", каза евродепутатът. "През настоящата година се смениха три правителства в България и това ни постави в изключително неизгодна позиция пред европейските партньори. Нужна е единна политика за развитие на земеделието, която да не се влияе от това коя партия е на власт. За това разчитаме на вас - производителите."


Ирена Соколова: Комуникационната бариера е най-големият проблем за децата на бежанците


                                                                                       05-10-2013

При верифицирането на статута на бежанците, става ясно, че голяма част от документите на младежите и децата, пристигнали в България, са унищожени. Това заяви народният представител от ГЕРБ Ирена Соколова на пресконференция в централата на партията. Тя посочи, че комуникационната бариера е най-големият проблем за децата на бежанците и води до капсулиране на една чужда общност, а това е сериозна предпоставка за поява на радикални идеи. ,,Спешно трябват учители по български език и отдавна трябваше тези учители да са в интеграционните центрове и да преподават. Децата нямат шанс за подкрепа от страната ни, ако не се осигурят преподаватели, които да знаят арабски и български‘‘, коментира Соколова. Според нея трябваше да бъдат включени мултидисциплинарни екипи от психолози, социални работници, хора, полагащи здравни грижи за тях. Все още това не е направено. ,,С получаването на статут на бежанец, чуждите граждани получават равни права с официално пребиваващите в страната, този период обаче е труден и дълъг‘‘, поясни народният представител от ГЕРБ. Актуализирането на системите по обработка на данни трябва да стане със средства от държавата. Ирена Соколова заяви, че от началото на годината е било ясно, че ще има миграционна вълна, но до този момент не е ясно какво се случва, какво предстои. ,,За решаване на проблемите с образованието на децата - бежанци, ГЕРБ настояват да се потърсят близост и връзки със старата сирийска диаспора и с всички неправителствени организации, които са готови да помогнат, и към които никой не се е обърнал, все още‘‘, допълни Соколова.
Бившият председател на Държавна агенция „Закрила на детето” Калин Каменов заяви, че една огромна част от българските деца не могат да говорят български език. Той попита министъра на образованието Анелия Клисарова - как точно и какви мерки ще предвиди за трайното задържане на тези деца, които са в риск от отпадане от образователната система още от първи клас. Къде в случая е държавата, когато всяка година между 5 - 6 хиляди ученици отпадат от училище, а мерките които се предлагат, са само финансови? Каменов бе категоричен, че само с финансови мерки не може да научиш едно дете, което не говори български, което няма здравни и образователни навици, да се задържи в училище. Това дете се явява проблем не само за себе си, но и за своите съученици.
Как може едно правителство да си затваря очите, и като щраус да си заравя главата в пясъка, мислейки си, че прави нещо?
По думите му - по времето на управлението на ГЕРБ са били предложени адекватни мерки, като например повече здравни медиатори, както и модел за работа с най-рисковите деца, но сегашното правителство ги е отчело като неефективни. Бившият председател на ДАЗД посъветва управляващите да свалят лачените обувки, да си сложат едни маратонки, и да отидат в гетото, за да видят как се интегрира дете.
Каменов добави, че е разработвал и модел за работа на деца - бежанци в специализирани центрове, който обаче „вероятно стои на бюрото на някой чиновник”.

Цветан Цветанов: Парламентът и правителството са делегитимирани, нужни са предсрочни избори


                                                                                                            05-10-2013 


Всички членове и структури на ГЕРБ в цялата страна са единодушни, че България се нуждае час по-скоро от предсрочни парламентарни избори. Този парламент и това правителство са тотално делeгитимирани и не са в състояние да работят повече. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с общинските ръководства на ГЕРБ – София. Пред над 200 души Цветанов обясни, че парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да показва, както в парламента, така и пред всички български граждани, че правителството на Пламен Орешарски се крепи единствено от Атака, и БСП и ДПС не могат да си гарантират нито кворума в парламентарната зала, нито стабилността на това вредно за България правителство. „Ето защо парламентарната група на ГЕРБ ще продължи да следи при всяко едно заседание на парламента дали депутатите от Тройната коалиция на БСП, ДПС и Атака са дошли на работа и имат кворум. Ако няма кворум, ГЕРБ повече няма да осигурява легитимност чрез депутатите си на нелегитимното правителство. Вече втора седмица сме свидетели, че парламентът не може да работи и да приема закони, че е на лице тотална парламентарна криза, и че правителството не разполага с мнозинство, което да гарантира неговата стабилност и легитимност“, заяви Цветанов пред общинските ръководства на структурите на ГЕРБ – София.
Заместник-председателят на ГЕРБ констатира, че софийските структури на партията са в кондиция и работят добре. Цветан Цветанов отбеляза, че както в цялата страна, така и в София, в партията се приемат голям брой нови членове, а напускащите са единици. „Кметовете и общиснките съветници на ГЕРБ са лицето на партията в момента пред хората. Ето защо те, заедно с депутатите от ГЕРБ, трябва да се срещат с хората и да им обясняват политиката, която провеждаме. Срещайте се с всички хора, помагайте им, като решавате проблемите им и обръщайте внимание на всеки, защото всеки човек ни е важен, както в София и областта, така и в цялата страна“, призова Цветанов. В същото време е нужно структурите на ГЕРБ също да подкрепят политиките, които нашите кметове, съветници и депутати провеждат, и да ги обясняват пред останалите граждани, подчерта още Цветанов.
Всички постижения на ГЕРБ и концепцията на партията по всички секторни политики ще бъдат представени публично на поредица от кръгли маси. Форумите ще се проведат в цялата страна и в тях ще вземат участие експерти на ГЕРБ от съответните сектори. Първата кръгла маса ще бъде посветена на постиженията ни в сектора „Земеделие“ и на възможностите за развитие и европейско финансиране, и ще се проведе в Сливен, следващата седмица.
На въпроси от структурите за електоралната подкрепа на ГЕРБ в цялата страна, Цветан Цветанов коментира, че само два месеца след парламентарните избори, на които ГЕРБ беше първа политическа сила, партията спечели убедително и частичните избори за кмет във Варна. „Това е доказателството за реалното доверие на хората към ГЕРБ и електоралната подкрепа за нас. Ние сме първата партия, която след един управленски мандат повторно спечели изборите и сме първа политическа сила в страната. Победата на Иван Портних и ГЕРБ във Варна е доказателството, че както изборите, така и денят за размисъл на 11 май, бяха умишлено опорочени, чрез внушенията за манипулация на вота. Само че българските граждани разбраха това и това стана ясно на изборите във Варна. Миналата седмица ГЕРБ спечели изборите в Трън от първи тур, а в Гърмен увеличихме резултата си, в сравнение с миналите избори, с 500 гласа. ГЕРБ беше и единствената партия, която участваше със свой кандидат за кмет в Гърмен срещу ДПС. БСП подари Гърмен на ДПС, както и другите партии, които дори не се осмелиха да издигнат свой кандидат“, коментира още Цветанов. Заместник-председателят на ПП ГЕРБ подчерта отново, че както винаги досега, ГЕРБ ще участва самостоятелно на предсрочните парламентарни избори и няма да участваме в коалиции, защото имаме своя идентичност и така ще получим пълната подкрепа на българските граждани.








































Десислава Танев_Бойко Борисов: ГЕРБ в момента е в подем и в цветущо здраве
















Десислава Танев

Поръчал съм справка колко пъти Сергей Станишев е ходил на работа в 41 Народно събрание. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в интервю пред „Радио К2“. Борисов обясни, че има съмението, че общо с години Станишев не е идвал в Парламента, по време на управлението на ГЕРБ, а Ахмед Доган е ходил на работа два пъти за четири години. „Когато излязат данните, ще докажа, че това, което ГЕРБ направи, да напусне парламента, за да подкрепи протестиращите и да покаже отношението си преди един месец и ни се натяква, че един месец не сме били на работа, за което не сме взимали заплати, ще видите Доган и Станишев колко дни са били на работа в предишния парламент”, посочи председателят на ГЕРБ и припомни, че в 41 Народно събрание ГЕРБ дисциплинирано са поддържали кворума. Бойко Борисов малко по-късно изпрати данните, от които става ясно, че в 41-то Народно събрание Станишев има 85 неизвинени отсъствия. Следователно за 4 години той не е ходил на работа 7 месеца (28 седмици). Ахмед Доган – 471 неизвинени отсъствия, не е ходил на работа 39 месеца (157 седмици). Делян Пеевски – 378 неизвинени отсъствия, не е ходил на работа 31 месеца (126 седмици). Лидерът на ГЕРБ доказа, че Ахмед Доган с години бойкотира работата на парламента, а Сергей Станишев системно го няма в парламента.

„Правителството трябва незабавно да подаде оставка, а 42-то Народно събрание да се разпусне, защото не могат да правят реформи. Пламен Орешарски е една кукла на конци, политически зависим, човек, който дори да има някакви експертни качества, нито едно не може да приложи, защото един елементарен финансист, един счетоводител ще Ви каже, че в баланса на края на месеца, 6-месечието или годината, ако една фирма, една държава или едно семейство харчи повече отколкото изкарва, то ще фалира”, категоричен бе Бойко Борисов. По думите му премиерът Орешарски от първия ден започна да взима заеми и да ги харчи, за да си откупи време. „Обещаваха, че ще намалят безработицата и че открият 250 000 работни места, но след четири години. Обещаха, че ще правят социална политика, но това може да стане ако се вдигнат данъците казваха от БСП, но няма да го направят. Всеки ден обещават, че ще дадат още пари на някого, на майките, коледна надбавка за пенсионерите, но това може да стане ако се увеличи събираемостта, а вместо това доходите в държавата драстично спадат и расте контрабандата. Харчат, без да работят, взимат се заеми, които ще трябва да се връщат от следващите правителства и ще трябва отново две и половина години са се затяга колана, за да може версиите, които Орешарски прави в момента, да бъдат изплатени“, подчерта председателят на ПП ГЕРБ.

„В петък от парламента отсъстаха мандатоносителят Сергей Станишев, лидерът на ДПС Лютви Местан и лидерът на АТАКА Волен Сидеров“, припомни Борисов и опроверга твърденията в някои медии, че ГЕРБ провалят заседанията на парламента, като попита що за наглост е това. „Лидерът на ГЕРБ се регистрира, стои на банката и чака да гласува. БСП и ДПС заедно имат 120 депутати, плюс АТАКА стават 143 и пак не могат да си съберат кворум, след като вчера от ГЕРБ се регистрираха 11 души. БСП, ДПС и АТАКА не идват на работа, защото няма какво да подкрепят, срамуват се да признаят, че трите партии са в коалиция, за да съществува парламентът и кабинетът“, обясни Бойко Борисов. Той посочи, че Станишев не го оправда фактът, че има малки деца и закъснява за работа, защото милиона българи имат малки деца, но ходят навреме на работа.

„БСП приема цялата 100-годишна история на БКП. БСП не е реформирана партия, просто синовете и децата на Политбюро сега управляват новата партия“, подчерта Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ припомни как Сергей Станишев е подкрепял всички протеси срещу ГЕРБ, и е казвал, че БСП стои твърдо зад протестите и всички трябва да се вдигнат срещу ГЕРБ. „Тогава никой от тях не искаше да работи в парламента. Сергей Станишев и Лютви Местан казваха, че ако ГЕРБ не си отиде с мир, ще ни махнат по друг начин. Когато те провалят управлението на правителството на ГЕРБ, това е демократично, а когато ГЕРБ с абсолютни признати парламентарни способи се бори срещу кабинета не е“, възрази Борисов.

„За мен социологията са изборите, те са реалното политическо състезание. През месец юли тази година на кметските избори във Варна кандидатът на ГЕРБ Иван Портних победи всички партии взети заедно. В община Гърмен, където никоя друга партия освен ГЕРБ не се осмели да издигне кандидат срещу ДПС, ГЕРБ взе над 2 500 гласа, което е фантастичен резултат за този регион. В абсолютно червен регион, какъвто е град Трън, ГЕРБ победи на първи тур БСП, като там ДПС и другите партии не издигат кандидати. В град Белене спечелиха БСП, защото там населението продължава да вярва, че ще се строи АЕЦ „Белене” и за това гласуват за БСП“, подчерта Бойко Борисов. По думите му ако населението на Белене се заслуша в това, което каза външният министър Кристиан Вигенен от САЩ, че правителството ще строи 7-ми реактор в АЕЦ „Козлодуй”, нямаше да гласува за БСП. „След две години ГЕРБ ще спечели изборите в град Белене, когато на хората там им стане ясно, че са били лъгани умишлено от Станишев и компания“, категоричен бе председателят на ПП ГЕРБ. „ГЕРБ в момента е в подем и в цветущо здраве. Изборите са тези, които легитимират една партия“, допълни Бойко Борисов.

„Седмици наред парламентът не работи. На хората им стана ясно, че такава коалиция БСП, ДПС и АТАКА не бива да управлява България. Лъжеха хората, че ще направят нов Изборен кодекс. В момента се занимават със Закона за тютюнопушеното, пуснаха цял доклад за „Авиоотряд 28”, като и там не се съобразиха, за да имат хората възможност да сравнят колко пъти е позлван „Авиоотряд 28” по време на Станишев“, обясни Борисов. Той посочи, че в този доклад влизат полети на президентите Георги Първанов и Росен Плевнелиев, на председателят на Народното събрание, полетите на военните, полетите за спасяване на хора, горски пожари. „Дейнотта на временната комисия за „Авиоотряд 28” е гигантска манипулация на общественото мнение. Станишев е летял повече по екзотични дестинации, докато аз съм летял по магистрали, мостове и строителни обекти и те са факт, летял съм с еврокомисари, за да могат да посетят обектите и после да платят фактурите”, припомни Бойко Борисов. Той обясни, че се надява депутатите от БСП и ДПС да направят една анкетна комисия за поведението на Волен Сидеров в Европа. „За награда за кръчмарските му изпълнения в Брюксел, Сидеров получи награда за водач на парламентарна делегация, това е цинизъм. Нещата са тотално сбъркани – Волен Сидеров, който е 4-та политическа сила гарантира дали ще има правителство и парламент, 3-тата сила ДПС определя кой да е министър, а 2-рата сила БСП е един параван, само за да може нейният лидер Сергей Станишев да избута нещата до месец май и да се спаси в Европа, а после от Европа да ни дава акъл тук какво да правим“, категоричен бе Бойко Борисов.

„В момента тотално не работят приходните агенции. Събираемостта в НАП и Агенция „Митници” при ГЕРБ беше по-висока. По асболютно непрозрачен начин се готвят още 350 милиона евро предварително през немска банка да емитират в дълга”, съобщи Борисов. Той попита защо не се направи конкурс, за да дойдат всички големи банки в света и да дадат най-ниската лихва или целта е да има отново далавера.

Бойко Борисов призова правителството и енергийният министър Драгомир Стойнев да съдействат на адвокатите от „Уайт енд Кейс”, за да не загуби България арбитражното дело на 25 октомври в Париж между НЕК и „Атомстройекспорт”, защото тогава държават ще трябва да плати 1 милиард евро на руската страна. „Ако българското правителство не е изпратило необходимите докумементи през адвокатите си за арбитража, мандалото хлопна”, предупреди председателят на ГЕРБ и каза, че след 25 октомври Парижкият арбитраж няма да приеме нито един документ. На въпрос на Илиана Беновска за думите на Драгомир Стойнев, който обвини Борисов, че манипулира информацията и че лично е бил викан от адвокатите по делото да дава обяснения, председателят на ПП ГЕРБ отговори: „Аз съжалявам, че такъв човек е министър. Как адвокатите, които ще защитават интересите на България, първо ще викат някого? Всички ние, които знаем, в зависимост от това на кави длъжности сме били, включително и най-бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков, сме ги търсили, за да им кажем каквото знаем, за да защитим позицията на България”, обясни Бойко Борисов и съобщи, че се е срещнал с петима адвокати от „Уест енд Кейс” в централата на ГЕРБ, поканил е бившите министри Трайчо Трайков, Делян Добрев, Лиляна Павлова, Томислав Дончев, които са дали цялата информация, която знаят, за да помогнат на България да си защити интереса пред Парижкия арбитраж.

Относно прехвърлените 1,4 млрд. лева от здравното осигуряване Борисов заяви, че, тези пари са били прехвърлени в пенсионната система. „Те не са похарчени, те са дадени за пенсии и когато говорим на тази тема е хубаво българските пенсионери да знаят, че с 3,5 млрд. лв. не достигат годишно парите за пенсии и за това отвсякъде се взимат пари, за да се попълни Национално-осигурителният институт, за да могат да се изплатят пенсиите и от първия ден на правителството на ГЕРБ ние започнахме да плащаме по-високите пенсии, при положение, че тогава финансовият министър Орешарски беше задължил държавата с над 1 млрд., икономиката вървеше надолу, растежът беше нулев и те прекрасно знаеха, че няма откъде да се вземат тези пари”, припомни Борисов. По думите му всичко това е било направено, за да се защити интересът на пенсионерите. „Защо не ги вземат сега от НОИ, да ги върнат на здравната каса и да кажат откъде ще плащат пенсиите”, попита председателят на ГЕРБ.

„Следващият вот на недоверие ще бъде за инфраструктурата, защото от начина, по който работи правителството там, България уверено върви към спиране на европейските фондове“, заяви Бойко Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ посочи, че Терзиева не разбира от тази материя и се възмути, че заради нейни действия загинаха хора на магистрала „Хемус”.