Tuesday 8 October 2013

Премиерът Пламен Орешарски се е барикадирал в сградата на Министерския съвет

Сградата на властта под обсада, летят камъни
Премиерът Пламен Орешарски се барикадира в Министерския съвет


Премиерът Пламен Орешарски се е барикадирал в сградата на Министерския съвет, след като кортежът му успя да излезе от блокадата на протестиращите на ул. “Гурко”. Това съобщиха от Антиправителствената информационна служба NOresharski.
Джипът на премиера и колите на НСО бяха блокирани от протестиращи, след като Орешарски излезе от софийската художествена галерия, където заедно с лидера на Атака Волен Сидеров той присъства на откриване на изложба на художника Жул Паскин.
Паралелно пред сградата на Министерския съвет започна протестът, 118-ти подред срещу правителството на Орешарски. Поводът, който възпламени протестите на 14 юни, бе назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.
Днес Конституционният съд наля допълнително масло в огъня с решението си да остави Пеевски на депутатското му място. В момента хиляди искат да линчуват съдиите, които възстановиха депутатските права на Пеевски.
Сградата на Министерския съвет е под обсада. Част от протестиращите хвърляха камъни по полицаите, които се опитаха да ги прогонят.
Очаквайте подробности!

ГЕРБ- Пирдоп направи второ дарение на бежанци от Сирия 08-10-2013



ГЕРБ – Пирдоп направи за втори път дарение за бежанци от Сирия. Инициативата бе на общинския ръководител Донка Бикова.
Дарените дрехи, храни и лекарства бяха занесени и раздадени в интеграционния център в столичния квартал „Военна рампа”. Условията за живот в центъра са мизерни. Хората нямат достатъчно храна, топла вода, отопление. В края на месеца предстои нова акция по събиране на помощи за бежанците.

МГЕРБ се включи в общ европейски проект за създаване на работни места за млади хора



                                                                                                    08-10-2013


МГЕРБ се включи в общата европейска инициатива за създаване на работни места, по време на срещата на председателите на организациите членки на YEPP – младежката организация на Европейската Народна Партия, състояла се на 03-06 октомври 2013г. в Букурещ.
В срещата взеха участие 29 председатели на организации от цяла Европа, включително евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП и председател на МГРЕБ Моника Панайотова, които подписаха декларация за създаване на работни места, базирани на три основни приоритета: Данъчни стимули за създаващите работни места, включително облекчения за фирми, които наемат младежи до 30 годишна възраст, които да са равни на разходите поемани от държавата за безработица. По този начин не се натоварва допълнително държавния бюджет; Образование насочено към нуждите на пазара на труда със задължителни стажове, като част от обучителната програма, така че след завършването на висшето си образование студентът да има не само теоретични, но и практически познания и опит; Нулева бюрокрация за младите предприемачи. Създаване на по-добра среда за стартиране на собствен бизнес, чрез бизнес инкубатори, венчър капитали и данъчни облекчения, които да подпомогнат младите хора да създадат свой собствен устойчив бизнес
Предложените мерки бяха подкрепени от Европейския комисар по вътрешния пазар и услуги Мишел Барние, който също присъства на срещата и представи приоритетите на ЕК в сферата. Организациите следва да изготвят свои стратегии за насърчаване на младежката заетост, които ще бъдат част от общо европейското усилие, за предлагане на конкретни мерки, които да залегнат в националното законодателство на страните-членки.


Владислав Николов, ГЕРБ-Плевен: Правителството на Орешарски не работи и се намира в тотална изолация



08-10-2013


Политическата криза неотминава и се намираме в тотална парламентарна криза. Това правителство се крепи единствено на гласовете на партия „Атака” и ние от ГЕРБ не смятаме да му даваме легитимност с регистрацията си в парламентарните заседания. Това заяви на пресконференция плевенският депутат от ГЕРБ Владислав Николов на 8 октомври 2013 г.
Парламентарната група на ГЕРБ е в пленарната зала и е единна, но не смятаме за задължение да им осигуряваме кворум, за да работи парламента, подчерта той и допълни, че правителството не работи и се намира в пълна изолация. Във връзка със следващия вот на недоверие, който ГЕРБ ще внесе в парламента, и е на тема инфраструктура, Николов коментира, че министърът на регионалното развитие подготвя обществото, че нови фирми, с високи цени ще играят на предстоящите обществени поръчки. И всичко това ще се плаща от данъкоплатците, изтъкна депутатът.
Той нарече „предизборна лъжа” заявеното от БСП, че ще спре контрабандата на цигари. Орешарски досега не е предложил никакви мерки в тази посока, а дори се работи по-лошо от досега, е оценката на депутата. Владислав Николов коментира и социалната политика на правителството, като я определи като популизъм. По думите му безработицата расте и вече е 13%, а обещаните 200 000 нови работни места ще се създадат едва в края на мандата, ако въобще се създадат. Явно правителството се опитва с популизъм да се задържи на власт, заяви Николов.
По отношение на „проблема Пеевски”, по който ВСС трябва да се произнесе, депутатът от ГЕРБ бе категоричен, че “ще си проличи има ли правосъдна система в страната”.









Лекарка от спешното с комоцио след сблъсък с народен представител от ДПС!

Народен представител – човек, който трябва да дава пример с поведението си и да кове закони – посегна на медик! 

Ръководството на областната болница във Велико Търново и Българският лекарски съюз ще разследват жалби за конфликт между депутат и лекарка в спешното отделение. Сблъсъкът между Хасан Хаджихасан и лекарката станал в събота по обед.

Народният представител от ДПС закарал съпругата си в болницата. 

Заради съмнения за мозъчен кръвоизлив жената била насочена към спешното отделение. Там възникнал конфликт между депутата и д-р Милена Узунова.

“Ходихме на скенер и ни казаха, че съпругата ми трябва да лежи неподвижно. Тази лекарка обаче застана пред носилката и отказа да ни пусне, защото не сме влезли през правилната врата за пациенти. Тогава я блъснах леко с ръце”, обясни Хаджихасан.

Според него след това 20 минути медичката се бавила с поставянето на система. Направила го едва след обаждане до шефа на спешното д-р Стефан Филев. “Не съм присъствал на инцидента, възникнали са някакви лични дрязги, при които колежката е паднала и днес си е взела болничен, че е с мозъчно сътресение”, каза д-р Филев.

Разбирам личното притеснение на колегата, но не може да се прибягва до насилие над медици! Така ли ще даваме пример на обществото? Така ли ще работим към намаляване насилието над медиците от спешните центрове?!













АНДРЕЙ КОВАЧЕВ, ГЕРБ: ГОРДЕЯТ ЛИ СЕ ЕВРОСОЦИАЛИСТИТЕ С ЛИДЕР КАТО СТАНИШЕВ, КОЙТО Е ЗАЛОЖНИК НА АНТИЕВРОПЕЙСКА ПАРТИЯ?

Andrey Kovatchev 

Повече от 110 дни по улиците и по площадите на България гражданите протестират срещу неестествената коалиция, дошла по неморален начин на власт между нереформирани комунисти, наричащи се за пред Европейския съюз "социалисти", една партия, представяща се за крепител на етническия мир, с икономическа изгода от това, и антиевропейската "Атака". Това заяви българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев на сесията на Европарламента късно снощи в Страсбург. Ковачев алармира, че в момента в България се приемат без никакъв обществен дебат изключително важни промени в сектор "Сигурност". „Желанието на управляващите е да ограничат достъпа до архивите на комунистическата Държавна сигурност и назначаването на ключови позиции, като областни управители, в дипломацията и на много други места в държавната администрация на хора, свързани с тези бивши структури. На практика, това е скандал за страна - членка на ЕС“, коментира Ковачев.
     Българският евродепутат от ГЕРБ съобщи още, че мнозинството в националния парламент иска да върне и пушенето на закрити обществени места с популистката аргументация за борба с безработицата и даване на глътка въздух на малкия и среден бизнес. Андрей Ковачев попита от трибуната на Европарламента европейските социалисти дали се гордеят с партийния си лидер Сергей Станишев, който в България е заложник на антиевропейска партия, без която не може да съществува сегашното правителство. „България и Европейският съюз имат нужда от български парламент и правителство, които да имат доверието на своите граждани и на европейските институции. Това не е факт, а за да стане факт трябва да има предсрочни парламентарни избори в България“, подчерта Андрей Ковачев от ГЕРБ.