Monday 14 October 2013

"Кмет на годината 2013" Йорданка Фандъкова


Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова е носителят на наградата "Кмет на годината 2013". Призовете в първото издание на конкурса, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg, бяха връчени на тържествена церемония в курортен комплекс Албена, където в момента се провежда деветата годишна среща на местните власти.

Отличия от конкурса "Кмет на годината" получиха градоначалниците на Бургас, Разлог, Шумен, Велико Търново, Добрич, Крумовград, Разград, Стара Загора и Неделино. Номинирани за спечелване на призовете в деветте категории на конкурса бяха всички 264 управници на общини в страната. Самите те имаха право да участват в гласуването, което определи победителите.

Кметът на Бургас Димитър Николов получи наградата в категорията "Успешно привличане на инвестиции". Като първи в "Успешно усвояване на евросредства" градоначалниците поставиха кметът на Разлог Красимир Герчев.

Признанието "Благоустрояване на градска среда" заслужи кметът на Шумен Красимир Костов. Отличието в категорията "Развитие на туризма" бе връчено на кмета на Велико Търново Даниел Панов. Добрич бе удостоен с наградата за "Осигуряване на съвременни условия за отглеждане на деца". Приза получи кметът на града Детелина Николова.

Вотът на градоначалниците постави кметът на Крумовград Себихан Мехмед на първо място в категорията "Опазване на природата". Призът "Поддържане и развитие на спорта в града" бе връчен на Денчо Бояджиев, кмет на Разград.

Титлата "Кмет на гражданите" си поделиха управниците на Стара Загора и Неделино. Това беше единствената категория, в която гласуването беше отворено за всички граждани.

Големите победители в първия по рода си конкурс "Кмет на годината" получиха специално изработени кристални статуетки, както и грамоти.

"Бихме искали да дадем награда на всеки кмет. Защото, сигурен съм, а вероятно и всички вие тук, че всеки кмет е направил за общината и хората неща, които заслужават награда!", отбеляза в словото си изпълнителният директор на Kmeta.bg Боян Томов. "Благодарение на конкурса ние ще покажем на българските кметове, че работата им се следи и че се оценява. Ще покажем добрите практики и ще откроим отделните стъпки към постигането им", заяви още той, подчертавайки, че мисията на Kmeta.bg е да покаже колко е важна ролята на градоначалниците за цялостното управление на страната.

Победителите в надпреварата на Kmeta.bg бяха избрани чрез онлайн гласуване на сайта на конкурса - konkurs.kmeta.bg. То стартира на 23 септември и приключи в 00:00 часа на 12 октомври.

Медийни партньори на инициативата на Kmeta.bg са БНТ, БНР, телевизия Bulgaria On Air, агенция "Фокус", списание "Икономика" и икономическият сайт Economic.bg.


ЗАСЛУЖЕНА ПОБЕДА ПОЗДРАВЛЕНИЯ !!!!













Живко Тодоров е избран за "Кмет на гражданите" На тържествена церемония в курортен комплекс Албена Порталът на българските общини Kmeta.bg раздаде отличията в първия по рода си конкурс "Кмет на годината"


13-годишен рожденик се наля с бутилка уиски, изпадна в делириум



Приет е по спешност в благоевградската болница с остра интоксикация, неадекватен, без говор
13-годишен рожденик се наля с бутилка уиски, изпадна в делириум
Дата
20:31 | 14.10.2013
Дата
425
Коментари
0
Автор: ПИК
13-годишен рожденик изпи огромно количество алкохол и вместо да празнува с приятели, попадна по спешност в реанимация на благоевградската държавна болница.
Инцидентът с Р. Димитров станал в събота вечерта навръх рождения му ден. Момчето се събрало с приятели да празнува в благоевградския кваратал „Струмско“. По време на сбирката компанията започнала да пие уиски,  по първоначална информация рожденикът погълнал 3 чаши, заедно с друго момче „пресушили“ една бутилка.
Неукрепналият детски организъм, който за първи път се сблъскал с прием на голямо количество алкохол, довел до изпадането му в нестабилно състояние. Вероятно ученикът не се е хранил преди това и получил алкохолно отравяне, пише struma.bg
Приет е по спешност в благоевградската болница около 22,00 часа с остра  интоксикация, неадекватен, без говор. След оказаната спешна помощ предвид състоянието му е бил преведен за интензивно лечение в реанимация.
"Пациентът е стабилизиран, няма опасност за живота му, провеждаме лечение за овладяване на интоксикацията", казаха вчера от болницата.
През изминалите 5-6 години рязко спада възрастовата граница на тийнейджърите, употребяващи алкохол. Тревожната тенденцията сочи, че острите интоксикации са при ученици. Преди дни в болницата в Благоевград по спешност бе приет 20-годишен рожденик,  който се хвърли от терасата на квартирата си също след употреба на алкохол.

ТИ ДА ВИДИШ.....Daniela Saveklieva Според прокуратурата Желязков не е упражнил контрол.




  • Според прокуратурата Желязков

    не е упражнил контрол с цел да се набави облага за печатницата. Договорът между МС и "Мултипринт" е бил за 8 343 000 бюлетини. Намерените над 470 хил. са над тази бройка. Преди време Желязков заяви, че след като са изпълнили задълженията си към кабинета, от печатницата могат да печатат колкото си искат, тъй като матриците са техни и могат да ползват бюлетините дори за тапети.

    Скандалът с "Мултипринт" се развихри ден преди парламентарните избори на 12 май. Тогава прокуратурата обяви, че съвместно с ДАНС е влязла в печатницата, собственост на общинския съветник от ГЕРБ Йордан Бончев, и е задържала голямо количество бюлетини. От ДПС обявиха, че прокуратурата трябва да разследва опит за държавен преврат, а БСП нарекоха казуса заговор срещу демокрацията. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пък обяви, че акцията срещу печатницата им е свалила 5-6% от подкрепата на хората. Впоследствие стана ясно, че сигналът за готвена изборна фалшификация в Костинброд е бил подаден в прокуратурата от червената депутатка Мая Манолова.

Студентски град осъмна с призиви „оставка“ (снимки) offnews.bg



                                                       
  • "Добро утро, Студентски град!
    Във време на лъжи, преяждане с власт, мутри и мутреси.
    Във време на консуматорство, омраза и подлост.
    Във време на обществен маразъм, партийна анмнезия и безпътица.
    Ние, студентите, решаваме да изправим гърбовете
    и да надигнем вой „Стига!”
    Защото достатъчно живяхме прехода.
    Защото се нагледахме на обещания, спасители и гурута.
    Защото ни омръзна от мамини детенца, закърмени с каймака по нечестен начин.
    Омръзни ни от корупционни схеми и партийни игри.
    Омръзни ни да бъдем на временна заетост, обслужващ сектор в дъното на Европа.
    Ние сме децата на прехода.
    Ще се научим ли да бъдем заедно?
    Отгледани сме покрай гурбетите, мечтите на площадната демокрация и страха от лица с прякори.
    Научиха ни да бъде прагматични и сега разбираме -
    всяка власт се корумпира, без надзора на народа,
    всяка власт пада, когато не е в угода на народа.
    Питаме:
    Имаме ли народ, който да свали поредната корумпирана власт?
    Имаме ли народ, който да дебне грешката на всяка следваща власт?
    Имаме ли народ, който да устоява позициите си?"

ПЛЕВНЕЛИЕВ :Тече клеветническа кампания срещу държавния глава
























14.10.2013 г. http://nakratko.bg/category/58/26830/
В Съобщение на Прессекретариата на държавния глава, публикувано на сайта на институцията, се казва: 

През последните близо шест месеца българското общество стана свидетел на организирана клеветническа кампания срещу държавния глава, която отдавна премина всякакви граници.

Невярната и манипулативна информация, която тенденциозно обикаля определени медии, цели да урони доброто име на държавния глава Росен Плевнелиев и да разклати президентската институция, в отговор на открито изразени от президента позиции. Според държавния глава атаките срещу институцията очевидно целят предизвикване на хаос в държавата и отклоняване на вниманието от реалните проблеми, които българското общество посочва.

Президентът Росен Плевнелиев си запазва правото да защити репутацията на президентската институция и доброто си име, включително и чрез завеждането на съдебни дела срещу медии или всеки, който публикува или разпространява лъжи и клевети по негов адрес.

На 18 октомври, Бургас, заедно с другите български градове-кандидати, ще подаде своя апликационен формуляр във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019


Само след няколко дни - на 18 октомври, Бургас, заедно с другите български градове-кандидати, ще подаде своя апликационен формуляр във връзка с инициативата "Европейска столица на културата 2019". Зад бургаската кандидатура стоят работата, ентусиазма, амбицията и подкрепата на редица хора на изкуството, представители на местните власти, институции, неправителствени организации, бизнес.... не на последно място, жителите на 13-те общини от Бургаска област.

Кандидатурите ще бъдат оценявани от 13-членно международно жури и до края на годината ще стане ясно, кой/и градове минават на следващия етап на оценка.

Културата няма за цел да разделя, а да събира. Желаем успех на всички кандидати, но сме убедени, че Бургас трябва и може да представи България пред Европа по най-добрия начин през 2019 година!

Депутати от ГЕРБ инициират гражданска подкрепа за тунела под Шипка

Новини

14-10-2013 
Народните представители от ГЕРБ от област Стара Загора и област Габрово ще изразят публично подкрепата си за проекта за тунел под Шипка. На 15.10.2013 г., вторник, от 11.00 ч. на околовръстния път край Поповци в района на моста ще представят всичко, което е направено от правителството на ГЕРБ за този важен обект. С оглед опасността проектът да бъде спрян, депутатите от ГЕРБ ще покажат на вицепремиера Зинаида Златанова и на правителството, че тунелът под Шипка трябва да бъде приоритетен и за новата власт. На място ще бъде инициирана и нова подписка в подкрепа на проекта.
Всички, които считат, че тунелът под Шипка трябва да е приоритетен за държавата, могат да го подкрепят с присъствието си на 15.10.2913 г., вторник, от 11.00 ч. на околовръстния път край Поповци в района на моста.




Общинското ръководство на ПП ГЕРБ - Бойчиновци осигури дрехи за крайно нуждаещи се в общината

Новини


14-10-2013


Общинското ръководство на ПП ГЕРБ осигури дрехи за крайно нуждаещи се в Община Бойчиновци. Топли пуловери, блузи, панталони и якета раздаде общинският ръководител Славей Костодинов. ,,Зимните дрехи са важни за тези хора. Когато знаеш, че някой няма това, от което ти не си лишен, тогава не е толкова трудно да се разделиш с вещите си. Удовлетворени сме, че сме помогнали поне малко, но сме тъжни, че има толкова нуждаещи се хора“, категоричен бе Костадинов.

Владислав Николов, депутат от ГЕРБ: Правителството на Орешарски е виновно България да загуби над 130 милиона евро от Европейските фондове

Новини


14-10-2013


Основният аргумент за внесеният нов вот на недоверие към правителството на Пламен Орешарски е спирането от Европейската комисия на двата важни инфраструктурни проекта за страната – за тунела под Шипка и Западната тангента, заради неизпълнени задължения на правителството, заяви на пресконференция в Плевен народният представител Владислав Николов. Проектите са на обща стойност 131 млн евро и са наполовина реализирани със средства от бюджета. След връщането на двете апликационни форми е твърде вероятно те да бъдат довършени със средства от бюджета, а не с европейски пари, припомни Николов. Това трябва да ни е за урок, че нещата не вървят добре, обобщи Николов.
Това са два ключови проекта. ГЕРБ строеше само с 20 %, а някъде с 15 % или 5 % от парите на българския данъкоплатец. Сега, ако тези проекти някога се строят, ще се строят с бюджетни пари”, категоричен бе Николов. Това, според него, означава теглене на нови заеми и вдигане на дефицита, оттам и на свръх дефицит, така че те ще почнат да избират дали да изпълняват социални обещания, дали да спират проекти. Замразяват Западната тангента, замразяват Северната дъга, замразяват жизненоважния в момента тунел под Шипка, който 2014 г. щеше да е готов, ако ГЕРБ беше на власт.

Задължително гласуване поискаха варненци на приемна на депутати от ГЕРБ



           Новини                           

 14-10-2013 

Да се въведе задължително гласуване чрез новия Изборен кодекс поискаха варненци по време на откритата приемна на народния представител от ГЕРБ Николай Апостолов. С него те дискутираха и казуса за изработването на нова Конституция при едно бъдещото Велико народно събрание. На среща с граждани във Варна пред депутата Красимира Анастасова бяха поставени въпроси, свързани с недостига на педагогически кадри по чужди езици и точни науки. Проблемът се дължи и на липсата на транспорт в малките населени места, отчетоха хората. От Анастасова те поискаха и съдействие за ремонта на църквата във варненското село Константиново.

Бойко Борисов: БСП, ДПС и „Атака” се вкопчват здраво във властта, защото повече няма да се върнат


                                                             

13-10-2013

Единственото, което правят сега БСП, ДПС и „Атака”, е да се вкопчат здраво във властта, защото знаят, че те повече няма да се върнат и хората нямат да им простят това, което правят с България. Това заяви председателят на политическа партия ГЕРБ Бойко Борисов на среща с младежките структури на партията от Хасково, Пловдив, Стара Загора и Кърджали.

„Ако сега ГЕРБ беше на власт, щяхме да дойдем по автомагистрала „Марица”, защото тя щеше да е готова”, отбеляза лидерът на ГЕРБ. Той припомни как всяка година президентите Ромпой и Барозу идваха в България, за да откриват проектите, построени по времето на ГЕРБ – метрото, Околовръстно шосе, пътищата из страната. „А вчера Зинаида Златанова има наглостта да говори, че съм рязал много ленти. Е как да им обясня, че преди рязането на лентата има много работа, която трябва да се свърши – прави се проект, договаря се финансирането, осигуряваш съфинансиране, строиш, проверяваш и чак накрая е лентата. Как да им го обясня?! Те това не го разбират, защото са некомпетентни. Когато ГЕРБ дойде на власт внасяхме около 1 млрд. на година в Европейския съюз, а получавахме по-малко пари, точно заради некомпетентността им”, посочи Бойко Борисов. Според него - когато ГЕРБ е дошъл на власт, усвояването на евросредствата е било 0,7%. „Техните некадърни министри бяха виновни за това, че нищо не се усвояваше. Ние стигнахме 37%, но ни се наложи месеци наред да преодоляваме недоверието на хората заради далавери като „братко – батко” и други. Аз сега не мога да обясня това на Зинаида Златанова, защото тя не разбира нищо”, коментира още Борисов.
Всеки ден се чудя на лидерите на трите малки партии в парламента, които откраднаха управлението на държавата, как могат да се наричат победители. Това заяви в Хасково председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. В Хасково Борисов се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора.
„ За първи път ние спечелихме изборите веднага, след като бяхме управлявали един мандат, за втори път българите ни повериха управлението на държавата, каза Бойко Борисов. По думите му лидерите на тези три партии са се наговорили и пред обществото твърдят, че са различни, но всъщност командният им център е един. Всеки ден се питам – как Сергей Станишев има морал да говори, че е победител, след като е докарал България до това положение? Тези хора нямат нито морал, нито силата да си признаят“, каза Бойко Борисов.
„БСП, ДПС и "Атака" имат такова заболяване, казва се делюзия. Това е, когато желаното го приемаш за действителност. Тя датира още от първите евроизбори, когато откраднаха пресконференцията. Тогава ГЕРБ победи с 5000 гласа, а Станишев направи пресконференция, че е спечелил изборите, и така до ден-днешен", заяви Бойко Борисов.
Той беше категоричен,че народът е посочил ГЕРБ за първа политическа сила, не е посочила третата или четвъртата да управлява. Според него това, че Конституцията е така направена, че да иска тълкование за всяко нещо и да може да бъде тълкувано по начин, изгоден за управляващите, не им дава никакво морално оправдание.
Според председателя на ГЕРБ Орешарски е забравил за всички официални входове и не знае нищо друго, освен задните входове. „Освен у нас, Орешарски вече месеци наред е в изолация и от света. Нито е ходил някъде другаде освен един път в Китай, нито световните лидери идват у нас. Това е тотална изолация”, отчете Борисов.
„На този фон се чудя как Местан обяснява на своите хора, че е в коалиция с партията, направила Възродителния процес? Как им обяснява, че управлява с бившите комунисти – защото БСП е партия на бившите комунисти, която не се е реформирала”, заяви Борисов и допълни-Тези хора са направили лагерите в Белене, взривявали са църкви, а 1944 г. са избили цвета на българската нация.
Ами Сидеров? Как обяснява на своите избиратели, че държи на власт ДПС, попита Бойко Борисов. По думите му Местан, който има 30-40 депутата, казва кой ще е министър, но Сидеров не говори за това. Той прости ли им на БСП и ДПС за всичко, което правеха, и за всичко, което той самият говореше преди 4 години, че днес говори само за ГЕРБ”, попита Борисов.
Ако БСП наистина води в социологическите проучвания, щяха да направят избори и да ги спечелят, категоричен беше лидерът на ПП ГЕРБ . Това заяви в Хасково председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. В Хасково Борисов се срещна със структурите на МГЕРБ от Хасково, Пловдив, Кърджали и Стара Загора. „Пуснали са в действие и лъжливите си социолози”, заяви Борисов, по повод последните социологически проучвания. Той допълни, че първото, което са направили е било да затворят държавната НЦИОМ, защото очевидно е пречела и е давала верни резултати. „Сега техните хора излизат и всеки ден твърдят, че БСП изпреварвала ГЕРБ и това било трайна тенденция. Е как ще ни водят? След като само преди два месеца на изборите във Варна ги бихме за пореден път всичките, победихме 17 партии срещу нас. Преди две седмици в Гърмен имаме 2500 гласа, повече от миналите избори. В червения бастион Трън ги бихме още на първия тур. Е, как ще ни водят по социологията тогава”, попита лидерът на ПП ГЕРБ.
Според Бойко Борисов – ако БСП наистина е водила по социологическите изследвания, щяха да направят избори веднага, да ги спечелят, да си направят правителство, а ГЕРБ да е опозиция. „Само че дори и Първанов, и много други хора в БСП знаят, и казват публично, че те не са спечелили и Станишев няма моралното право да управлява с ДПС и Сидеров”, допълнитой.
На срещата Борисов е напомнил още веднъж на младежите - да имат ясното самочувствие на партия, която за първи път е победила повторно на парламентарни избори.
Партията победител на последните избори е ГЕРБ и в никакъв случай не трябва да има ниско самочувствие у тези млади хора, защото са изключителни експерти и много неща са направени, каза Борисов.
"Казах им, че сега, ноември месец, магистрала „Марица" щеше да е готова, сега не знам, кога ще е готова. Ние, разбира се, сме си отчели слабостите. Те много неща поставят като теми, с които ние се съобразяваме. Затова всеки уикенд, аз се срещам с партийните организации в страната, защото се оказа, че имаме изключителни кадри, изключително подготвени хора, които са готови да заемат в следващото управление ръководни места", заключи Борисов.