Friday 25 October 2013

Студентските протести се разрастват. И в четвъртък продължава окупацията на най-голямата аудитория в Ректората на Софийския университет – 272-а.


 Там в сряда десетки бъдещи юристи прекъснаха лекцията на преподавателя им по конституционно право проф. Димитър Токушев, който е и председател на Конституционния съд.
Те поискаха Токушев да обясни защо магистратите са взели решението да върнат Делян Пеевски на депутатската банка. Студенти от Факултета по журналистика и масови комуникации също се присъединиха към недоволството.

Те окупираха най-голямата зала в сградата на улица "Московска" – 13-а.

Част от преподавателите им също били солидарни с техните искания, а именно – премиерът Пламен Орешарски под клетва да отговори на най-задавания в последните месеци въпрос – "Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС?".

Към студентското недоволство се очаква да се присъединят и други кандидат-висшисти.

Евгений Михайлов: Студентите имат моралното право да искат отговори от управляващите







24.октомври.2013 / 21:24
Евгений Михайлов: Студентите имат моралното право да искат отговори от управляващите
Студентите имат моралното право да протестират срещу този свят на лъжа, в който живеем. Те не се вслушват в гласовете на фалшиви политици и искат за себе си едно честно и почтено бъдеще, коментира студентските протести през последните дни кинорежисьорът Евгений Михайлов.
Николай Лефеджиев
Отговорите, за които настояват студентите днес, ще предопределят живота, който те трябва да живеят в България. Минаха почти 25 години от 10 ноември, а ние продължаваме да се сблъскваме със същите рецидиви, с които мислехме, че сме се преборили, заяви в студиото на „Под лупа” на ТВ "Европа" кинорежисьорът Евгений Михайлов.

Според Евгений Михайлов младите хора и сега, както и през 1990 г., не се вслушват в гласовете на фалшиви политици и искат за себе си едно честно и почтено бъдеще, да няма повече повторение на този срамен четвърт век демагогия в България.