Friday 17 January 2014

Цветанов: Подслушването цели да отвлече вниманието от това как Станишев и Пеевски управляват


17.януари.2014 / 11:56

В сутрешния блок на ТВ "Европа" вътрешният министър в кабинета „Борисов” и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира подслушванията в държавата и сигнала, който лидерът му Бойко Борисов внесе вчера при Сотир Цацаров. Цветанов съобщи, че и неговият телефон се подслушва и самият той е обект на следене.
"Тези скандали бяха инициирани от представители на днешното парламентарно мнозинство, за да отклонят вниманието от актуалните теми за позицията на Георги Първанов и бивши министри за това кой управлява държавата и как се вземат решенията между Сергей Станишев и Делян Пеевски за управлението на държавата", заяви Цветанов.


По думите, вече има и нов политически субект, който участва в черния пиар, който е скрит - прокуратурата. Институциите правят проверки, но те са много избирателни.


"За моята проверка лично Борислав Сарафов ги е викал и ги е притискал, за да извадят такива данни, че да позволят на прокуратурата да повдигне съответното обвинение", разказа Цветанов.


Според него подслушването се дирижира именно от Сергей Станишев и Делян Пеевски, които се опитват да задържат властта на всяка цена, като посочи и че самият Георги Първанов е казал същото. Цветанов изказа и мнението, че предизборната кампания за евроизборите ще премине по същия начин като тази за парламентарните избори у нас през май месец 2013 г. - без никакви идеи и платформа, а само с компромати срещу опонентите.