Friday 27 September 2013

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни на Сергей Станишев и Лютви Местан, че .....























Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов припомни на Сергей Станишев и Лютви Местан, че им предложил да им даде един глас, за да не взимат от „Атака”, но му се надсмивали. Щом се надхитряме - днес кой ги надхитря, попита той.
По-рано гласуването на вота на недоверие към кабинета днес пропадна, но ще бъде гласуван идната седмица. ГЕРБ отвърнаха на вчерашната процедурна хватка на управляващите, изобщо не влязоха в парламентарната зала и кворум не се събра.

От "Атака" отново ги нямаше и се регистрираха само 111 депутати при нужни 121.

Пред журналисти в парламента Борисов коментира поведението на ГЕРБ с думите, че това е единственият законен начин да докажат, че това НС е нелегитимно и го направили, цитират го "Фокус" и БГНЕС.

„БСП и ДПС не са на работа днес - 111 представители са в залата от 120, "Атака" ги няма 3 дни и ме питате защо ние не работим. Ако имаше днес 120 депутати, щяхме да влезем. Вчера с какъв пиниз Мишо Миков брои депутатите, с какви пинизи работиха, защо не го питате за пинизите му”, ядоса се Борисов и добави, че затова са му поискали оставката.

Лидерът на ГЕРБ цитира медии, че БСП са ги надхитрили вчера и попита риторично щом се надхитрят, кой кого е надхитрил, очевидно смятайки се за победител.

Той отчете, че от ГЕРБ всеки ден са в парламента - "физически и ментално", цитирайки лидера на ДПС Лютви Местан.

"Това, че вчера с трикове се опитаха да броят овце как се броят. Бе зачеркната електронната система. Миков се усети, че не е никакъв председател и каза "дайте да преброим, но Мая Манолова, която освен военно министерство, явно командва и НС, го дръпна за ръкава и каза "няма да броиш”, издаде Борисов. Той обясни, че и френската преса, и цяла Европа знаят, това правителство и БСП специално са подвластни на "Атака".
Според него БСП явно са се разбрали с тях за другата седмица, след като Станишев обещал парламентът да заработи ритмично.
Очаква се тогава "Атака" да се върне и да осигури нужния кворум.

"Чух от устата на великия председател на БСП да говори, че Борисов е вдигнал цената на Сидеров - да каже каква е цената, да каже с колко е над това, което те са дали", коментира в отговор председателят на ГЕРБ.

Ако другата седмица националистите влязат в пленарната зала, опозицията също ще участва в заседанията, но ще настоява отчитането на гласуванията да става чрез вдигане на ръка, а не чрез електронната система, предаде БТА.

Бившият премиер отново обясни, че парламентът трябва да се разпусне и да има нови избори и добави, че няма какво да си дебатират с тези хора, защото са нелегитимни.

"Какво сме загубили за нашите избиратели? Това не е ваша работа, не е ваш проблем. Какви закони ще кове парламент, който се държи от "Атака"