Wednesday 1 July 2015

Official Billboard Hot 100 Top 10 July 11 2015 Countdown

Цветан Цветанов: ГЕРБ винаги подхожда отговорно

Не разглеждам декларацията на Валери Симеонов в Народното събрание като ултиматум

Блиц контрол в Народното събрание, 1.07.2015 г.

Министър-председателят Бойко Борисов се обяви за оптимизирането на съдебните дела при битови престъпления на заседанието на Министерски съвет днес. „Липсата на бързо наказание разлага обществото и без скъсяването на времето на съдебните дела, каквато и друга реформа да направим, за обикновения човек това е ежедневието”, заяви Бойко Борисов. Той призова министъра на правосъдието да обсъди с министрите на вътрешните работи и на финансите наличието на данни във ведомствата и съответни мерки, които могат да бъдат предприети. „Практиката показва следното. МВР отчита статистика, че задържа повече, разкрива повече, но ако тази статистика се интерполира върху издадените в следствие на това присъди, се оказва, че това са пренебрежимо малки проценти”, посочи премиерът.

„От съвещанията, които водим при мен, се вижда, че и МВР, и данъчните, и митниците срещат огромни трудности и ми се ще правейки правосъдна реформа да използваме случая да съкратим и процеса”, категоричен бе Бойко Борисов. Той допълни, че съкращаването на този процес и ефективността на една присъда е, като извърши някой престъпление, кара с превишена скорост - да му се вземе книжката или да му се наложи санкцията и тя да влезе в сила веднага.

Премиерът препоръча да бъде изслушано мнението и на съдиите и прокурорите по предложенията. „Нищо не пречи да им изпратим тези предложения, да ги видят, да ги одобрят, защото и те са изправени пред трудности и аз не упреквам никого. Прокурорът внася обвинение, а съдията по закон не може да го задържи повече, идва адвокатът и освобождава подсъдимия”, коментира още Бойко Борисов.

01.07.2015

#70JahreCDU: Der Festakt




70 Jahre CDU, 70 Jahre politische Weichenstellung. Die CDU hat mit ihrer Politik der wirtschaftlichen Vernunft und des sozialen Ausgleichs Deutschland entscheidend mitgeprägt. Das Gründungsjubiläum der Partei feierte die CDU am 29. Juni 2015 im Berliner „ewerk“. CDU.TV war für Sie dabei!

#70JahreCDU: Die besten Wünsche zum Geburtstag

70 Jahre CDU – die Gründung der CDU vor 70 Jahren feierten am Montag in Berlin rund 500 Gäste aus Politik und Gesellschaft. Was sie der CDU zum Geburtstag wünschen, erzählten viele von ihnen CDU.TV.

#70JahreCDU: Die besten Wünsche zum Geburtstag

70 Jahre CDU – die Gründung der CDU vor 70 Jahren feierten am Montag in Berlin rund 500 Gäste aus Politik und Gesellschaft. Was sie der CDU zum Geburtstag wünschen, erzählten viele von ihnen CDU.TV.

Димитър Николов Днес представяме модела за устойчива градска мобилност на Бургас пред представители..

Въпреки главоболията покрай проблемите с Гърция, председателят на Европейската комисия г-н Жан-Клод Юнкер ми отдели няколко минути, за да поговорим. Постарах се да му обясня колко е видима промяната, която се случва в нашата община благодарение на европейските проекти, и колко е важно за нас тя да продължи през следващите години.
Днес представяме модела за устойчива градска мобилност на Бургас пред представители на Европейската комисия, Европейския парламент, JASPERS Networking Platform, EUROCITIES, Local Governments for Sustainability ICLEI – все важни институции и организации, на чиято подкрепа ще разчитаме и занапред.