Friday 14 August 2015

Бойко Борисов откри мултифункционален спортен комплекс в "Зона Б-5"

Бойко Борисов: Многофункционалният спортен комплекс в „Зона Б-5” е част от проекта за парк "Възраждане" и се простира на площ от близо 24 декара. Идеята на комплекса е да бъдат привлечени да спортуват възможно най-много хора – от най-малките дечица до техните баби и дядовци. В него има три игрища за минифутбол , три игрища за тенис на корт, игрище за плажен футбол или волейбол, пързалка за кънки, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка за тенис на маса с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Комплексът разполага с мобилни трибуни за около 150 седящи места, които ще могат да се използват на различните площадки с оглед интереса на публиката към събитията на терена. Комплексът ще работи до 11 часа вечерта, затова осветлението е изградено така, че да позволява цялостна осветяемост на обекта.
Проектът е на стойност 3 026 795 лв., осигурени чрез инициативата JESSICA и "Фонд за устойчиво градско развитие на София" ЕАД.

Бойко Борисов: Законите трябва да се спазват

Бойко Борисов: От 1 септември полицаите отново ще могат да спират водачите на автомобили по пътищата. Няма закон, който да позволява да се кара с превишена скорост в населени места и да се нарушава обществения ред. Но кои родители позволяват това? Ние всеки ден строим нови пътища. Това значи ли, че на всеки един ремонтиран участък трябва да поставяме по един патрул денонощно да пази, заради това, че родителите не искат да знаят вечерно време къде са им децата. Това е отговорност на цялото общество, трябва да сме единни в това отношение.