Monday 20 July 2015

Бойко Борисов: Възложих изготвянето на декларация за подкрепа на основни...

Възложих изготвянето на декларация за трите основни промени в Конституцията, свързани със съдебната реформа. Изтеглянето на проектозакона ще ни забави с повече от един месец във времето. Затова съм възложил на нашите юристи да се подготвят, на срещите утре с ДПС и в сряда с БСП - да им предложим такъв документ и в четвъртък парламентът да гласува декларация по тези три точки. Ще бъда благодарен, ако получим подкрепа и се даде тласък на съдебната реформа.

Национален фолклорен събор "Рожен 2015" от птичи поглед

От 17 до 19 юли тази година на красивите Роженски поляни се проведе Събор на народното творчество и животновъдството „Рожен”.
В програмата на събора бяха включени: Фолклорен конкурс „Рожен”, традиционни занаяти, етнографски и музейни експозиции, изложение на овце, кози, кучета, крави и биволи. Млечни и месни продукти от фермата, изложение на био храни и напитки, народни борби, кулинарни шоута и чевермета, конни атракции, народни веселби и нестинарски игри.

350 000 Българи на едно място! Рожен 2015!

400 гайдари ще дадат началото на Събора на народното творчество и животновъдство „Рожен“ на 17 юли. Изпълнителите ще бъдат разделени на четири лъча, които бавно ще се приближават към основната сцена.
Зад нея декор ще е български трикольор с внушителните размери от 24,000 квадратни метра.