Friday 3 June 2016

Sonya Yoncheva "Se pieta di me non senti" Giulio Cesare Haendel

Lascia ch'io pianga - Sonya Yoncheva

Цветан Цветанов: ГЕРБ прави реформи в интерес на обществото

Андрей Ковачев за Европейската отбранителна общност


Какви са шансовете за създаването на европейска отбранителна общност - път към повишаване на интеграцията или към по-голямо значение на националните държави.

Евродепутати ГЕРБ/ЕНП - България
Армията на ЕС е по-голяма от тази на САЩ и Русия взети заедно, следователно ние сме силни, но не и политически. Това каза евродепутатът Андрей Ковачев в „Светът е бизнес“ по Bloomberg TV Bulgaria, който освен за общата политика на сигурност говори и за ТТИП и Brexit. Поради тази причина Европа се нуждае от обединен отбранителен капацитет, допълни той.

Горанов: Фискалният резерв през 2014 г. беше на минимума от 5 млрд. лв.,...

Караянчева: Ha БСП скоро няма да им се наложи да управляват държавата

Бойко Борисов: Ще положим максимални усилия да продължим в същия дух бор...

Благодарение на обединените усилия на бизнеса и правоприлагащите органи през последното тримесечие на миналата година са постигнати най-ниските равнища на потребление на нелегални цигари у нас за последните 9 години. Съумяваме да влезем във връзка с всички колеги не само за цигарите, а алкохола, наркотиците, фалшиви евро и фалшиви кредитни карти, където България е безспорен лидер в разкриваемостта. Всички тези милиарди на година от контрабанда и незаконна търговия сега влизат в бюджета и имаме възможност да даваме всяка Коледа и Великден надбавки на пенсионерите, да ремонтираме инфраструктура, която от десетилетия не е пипана, да даваме повече пари за образование, здравеопазване, модернизация на армията и на нуждаещите се общини. Доволен съм, но резултатите показват какво още имаме да правим. Директорите на областните и регионалните полицейски управления с високо потребление на незаконни цигари имат 1 месец, за да подобрят работата си.