Saturday 11 June 2016

Бойко Борисов: Всички ангажименти, които имахме към град Раковски, сме г...

: Преди година с решение на правителството отпуснахме 1 млн. лв. за изграждане и рехабилитация на пътната мрежа на община Раковски. Със средства са обновени четири улици с обща дължина над 2,25 км. Когато дойдох за първи път, тук нямаше мост и улиците бяха в ужасно състояние. Сега има и мост, има и улици, църквите са хубави и реновирани, така че вярата на човек да се поддържа. Убеден съм, че новите пътища ще спомогнат развитието както на земеделието, така и на промишлеността в региона. Всички ангажименти, които имахме към този град, сме ги изпълнили към днешна дата.

Еврокомисар Вестагер: България играе важна роля за изграждането на Евро...

Маргретe Вестагер: „За всеки европейски и български граждани е важно да се осигурят сигурност на доставките и достъпни цени. ЕК поддържа отлично сътрудничество с България и много силни двустранни връзки. ЕС трябва да извърви своя преход в енергийните системи и да изпълни ангажиментите си за опазване на околната среда и климата. В тази връзка българските приоритети в сферата на енергетиката са същите като тези на ЕС.”

Цвятко Георгиев: Някои факти, които бяха изнесени от ген. Атанасов, не о...

Нямам информация за конкретни данни, подадени предварително от ген. Атанасов. Информацията му, може би, не е била достоверна. Някои факти, които бяха изнесени в медиите от него, не отговарят на истината. Например фактът, че са били на някакво събиране край морето същата вечер с премиера Бойко Борисов – това не отговаря на истината. Министър Бъчварова беше в София и трябваше на другия ден сутринта да пътува за Брюксел и отмени това посещение. Днес областният директор на МВР Бургас ме увери, че няма информация за съществуващи напрежения между двете групи, участвали в инцидента в Слънчев бряг. Конкретният повод е посоченият.

Бъчварова: Амбицията ми е да мобилизираме държавата да реагира на проява...


Румяна Бъчварова: Концепцията, която имаме, е да доразвием усилията, които полагаме за борбата с битовата престъпност. Да развием системите за видеонаблюдение, които са много по-ефективни и дават резултати там, където съществуват. Да включим всички останали служби – социалните, образователните, местната власт да предприеме своите действия. Да активизираме действията си и политиките си по отношение на извършителите, които в основната си част са хора с рецидивиращо поведение. Това е факт и моята амбиция е не просто МВР да си свърши полицейската работа, а да мобилизираме цялата държава, която да реагира на проявите на битовата престъпност.

Enjoy a great, peaceful Euro football tournament!


EPP Group Chair Manfred Weber hails the beginning of UEFA Euro 2016, wishing fans across Europe a great and peaceful tournament