Sunday 13 March 2016

Премиерът Бойко Борисов присъства на форум на Предприемачи ГЕРБ - Част 2


Публикуван на 13.03.2016 г.
Бойко Борисов: Има различни и то на най-високо ниво варианти за газа. Газ има много. В момента България участва във всички преговори за Южния газов коридор – затова тази година с Гърция строим газовата връзка, подписали сме всички разрешения и я движим напред. Турската газова връзка трябва да е започнала, с Румъния също трябва да е започнала. На Сърбия им помагаме, защото малко се бавят. Паралелно с това за първи път слагаме реверсивни компресори, които във всяка една посока могат да транспортират газ. Пуснахме компресорна станция „Лозенец”, сега предстои и в Странджа да пуснем други два, които почти са готови. Направили сме всичко необходимо за Европейската комисия, за да ни вкарат газовия хъб в тяхната програма и да ни финансират интерконекторите.

Премиерът Бойко Борисов присъства на форум на Предприемачи ГЕРБ - Част 1


Публикуван на 13.03.2016 г.
Бойко Борисов: Благодаря за бързата реакция на тези, които заминаха да помогнат в лагерите за бежанци в Гърция. В понеделник ще отидат и тирове с храни за Македония. Така показваме максимална съпричастност към страданието на тези хора, демонстрираме хуманност. Европейската солидарност с европейските фондове цели конкурентоспособност на всички държави в ЕС и тези, които са били оттатък желязната завеса, по-бързо да навлязат и да станем по-голямо европейско семейство - в доходи, правила и в бизнес. Поради тази причина бе прието и предложението ми да бъдат затворени границите. Трябва да се минава само през официално контролно-пропускателни пунктове и тези които влязат, които бягат от смъртта, да бъдат устроени по един нормален човешки начин. Ние харчим стотици милиони: командироваме полицаи - това са огромни пари, но България пази надеждно шенгенските граници. След посещението на Цветан Цветанов в Австрия, вчера дойдоха вътрешният и военният министър на Австрия. Всички са впечатлени от добрата работа на България.

Бойко Борисов: Против съм задължителното гласуване, но нашата парламента...


Публикуван на 13.03.2016 г.
Бойко Борисов: Не случайно казах за задължителното гласуване, че съм изконно против, но нашата парламентарна група подкрепя патриотите така, както те са длъжни да ни подкрепят, когато поискаме ние. Сигурно не с всичко са съгласни. По същия начин е и за къмпингуването. Казал съм на Цветан Цветанов да направят закона така, че хората, които къмпингуват, след това сами да си чистят, защото общините се оплакват. Това да бъде задължително. Цветанов ми каза, че Найден Зеленогорски и другите настояват това да се приеме, както и част от кметовете, които са по морето. Не мога за всяко нещо да излизам и да се карам пред парламента. Затова имаме партньори – Реформаторки блок, АБВ, патриоти. На мен къмпингуващите не ми пречат.