Saturday 15 August 2015

Бойко Борисов: През февруари започваме проучванията за нефт и газ в нахо...

6.7 млрд. долара плащаме всяка година за нефт и газ, а нашите находища си стоят без да се ползват. Едно от първите неща, които предишното правителство направи, бе да спре концесиите за „Терес” и „Силистар”. Ако не бяхме паднали от власт, находищата по Черноморието ни щяха да се проучват. Очаквам сондажите в Черно море да започнат в началото на следващата година, защото имаме огромни залежи.

Бойко Борисов:Парите, които отделяме за благото на хората, са резултат о...

Бойко Борисов: Още 3 милиона ще бъдат отделени за компрометираните основи на спортната зала във Варна. Начинът, по който държавата може да подпомогне спорта, е чрез подобряване на базите. Правим го винаги за отбори, които сами израстват и постигат добри резултати, каквито показва ПФК "Черно море". Добрата събираемост в приходите ни и спечелените купи от варненския клуб ще ни позволят да им помогнем за стадион "Тича".

Бойко Борисов: С бреговия център във Варна ще постигнем необходимото съг...


Бойко Борисов: Контрабандата с горива ощетяваше бюджета от десетилетия. Служителите на митници, данъчни, БОП и военноморски сили вече ще могат по най-добрия начин да си препращат сигналите и информацията, която получават. От вчера тече специализирана операция по проверяване на различни обекти в страната, като са открити над 100 тона горива без документи. Със системите, които имаме тук, и с тези по Дунав вече няма да има възможност за извършване на нерегламентиран трафик. Ще можем да оказваме и незабавна помощ на бедстващи.