Monday 15 August 2016

Андрей Ковачев: Няма сключен договор за АЕЦ Белене

ова, че България е получила зелена светлина за "Южен поток" и АЕЦ "Белене" от ЕК в лицето на Жан-Клод Юнкер, не означава, че тези проекти ще бъдат реализирани.

Имаме един огромен казус и това е решението на Арбитражния съд и това, че България, българският данъкоплатец, трябва да плати за оборудването. За мен е все още неизвестно кой е този държавен служител, който го е поръчал.

Андрей Новаков: Ползите ни в Европейския съюз далеч надхвърлят положител...

Няма друга държава в ЕС, която да получава толкова европейски пари - почти 1400 евро на глава от населението. Това каза Андрей Новаков, евродепутат от Европейската народна партия в предаването „Бизнес старт“ на Bloomberg TV Bulgaria с водещ Йоанна Николова.

Освен сухата статистика това са средства, които са инвестирани, а не са изхарчени еднократно. Търси се мултиплициране на ефекта от тази инвестиция, за да се върнат повече, каза още Новаков.

Бойко Борисов: Допусналите скандал в ГД „Гранична полиция” ще си понесат...


Бойко Борисов: При тези усилия, които полагаме – и армия, и граничари, и редовият състав, и моряците, които служат на корабите в морето – изведнъж заради някакво недоглеждане или далавера трябва да се понесе веднага отговорност за случилото се. А отговорност за такъв скандал носи директорът, заместник-директорът – всички, които са поставени от нас там, за да не допускат подобни неща. След като не са го предотвратили, не са взели мерки, когато е трябвало – не са за тези постове.