Sunday 15 March 2015

Бойко Борисов: Докато има диалог - управлението ще е стабилно

Бойко Борисов: Само това, което бе прието като промени в енергетиката, ще ни спестява над 300 - 400 млн. годишно. Ако се продължи с либерализацията на пазара, сумата ще бъде около 650 млн. на година. За последните две години НЕК е изплатилa на "Видахим" АД повече от 180 млн. лева, а за заплати в предприятието са раздадени само 3-4. Порочната практика там е от десетилетия. С тази схема - да продаваш скъп ток на държавата, а в същото време да купуваш евтин, милиони левове отиват в енергийни олигарси. Направиха ми лошо впечатление в Сърница и вашите, и нашите кандидати. Искам да избегнем разделението, защото управлението зависи от нас, а от това следва да сме заедно. Ако искаме да се запази тази крехка и важна за държавата коалиция, трябва да се търси верния път. Надявам се след обяд да бъде пуснат пътят Асеновград – Смолян, където има огромно свлачище. Скалите, които са се срутили там, са 3 хиляди тона.

Бойко Борисов: Ще предложа министрите да не участват в предизборната кам...

Бойко Борисов: Можем да подкрепим кандидат на Реформаторския блок, ако той отиде на втори тур, а ние останем трети. Логично е и те да направят същото. Изборите ще бъдат едно голямо изпитание за коалицията, но трябва да покажем коалиционна култура. Поне от ГЕРБ ние ще положим големи усилия в това отношение и ще бъдем по-толерантни. Но ние си имаме цел - да потвърдим и увеличим позициите си в местната власт. Целта на ГЕРБ е да увеличи броя на кметовете и общинските ни съветници в страната.

Бойко Борисов: Благодаря на всички, които в момента са в засегнатите от ...

Бойко Борисов: Искам да благодаря на всички кметове, военни и пожарникари, БЧК, доброволци, на армията, на горските, на лекари и сестри. Може да забравя някого. Нито един кмет не се е оплакал. Над 1000 души работят и чакаме 20 агрегата да пристигнат. Хубаво е, че тук има кметове от всички партии, защото всички ние сме едно. Снегът не е 50 см.