Saturday 23 July 2016

Бойко Борисов: Политиката от последните години в света няма да доведе до...

Само с ракети и с кораби не се постига спокойствие. Войната не може да гарантира мир. Към момента в България продължаваме да водим една балансирана политика, да поддържаме контакти на различните нива с нашите съседи и въпреки техните проблеми, успяваме да запазим това относително спокойствие по границите си. Това е плод на огромния труд на полицаи, жандармеристи, военни и военноморски сили. Тяхното и наше призвание е да правим така, че българите да спят спокойно. Продължавам да настоявам, че външните граници на ЕС трябва да се укрепят, защото вътре да се правят граници, за мен, е безсмислено.

Бойко Борисов: В много сфери сме защитавали и ще защитаваме националния ...

Ако някой да се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и Европейския съюз – това е нагла лъжа, клевета, измислица и желание да се изграждат предизбрни кампании. Да се твърди, че военния и външния министър са гарантите за НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка, не отговаря на истината. Абсолютно всичко, което касае НАТО и ЕС, единственият гарант с реална власт е това правителство. Някой се опитва да си присвоява заслуги, докато ние първи в света обявявахме военното крило на Хизбула за терористична организация. Успяли сме да удържим националния интерес и в други критични сфери като енергетиката и проектите там. С кое ние сме дали основание всеки ден да се упражняват с нас, да се твърдят манипулативни лъжи и да се вкарва клин в министрите от човек, който явно иска БСП, ДПС и останалите, които бяха преди, да се върнат на власт?

Официално откриване на метростанция "Витоша"

Благодаря на всички, които работиха по отсечката на метрото до столичния кв. „Хладилника”, защото това е общо благо, това е показано усилие на всеки на неговия пост. Проектът е за 26.4 млн. евро и е финансиран с 22 млн. евро по оперативна програма „Транспорт”, а останалите са национални средства. Това е първият завършен инфраструктурен проект за програмния период 2014-2020 г. В Европа няма отсечка на метрото под 80 млн. евро на километър, обикновено са около 100 млн. евро. С цялата благодарност към Европейската комисия, когато влаковете са ни еднакви, системите за сигурност са еднакви, материалите са еднакви, надзорници, проектанти са еднакви, как ние постигаме 21 млн. евро на километър, те постигат над 80 млн. евро. Разбира се, при толкова мащабни проекти няма как да не се получат непредвидени препятствия, но е важно да бъдат отстранени бързо и проектът да бъде завършен.