Saturday 23 August 2014

Жители на село Градец благодарят на ГЕРБ за направеното през годините




Десислава Танева   В Градец.

23-08-2014

            Заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов посети котленското село Градец. Той бе придружаван от Десислава Танева, народен представител в 42-то Народно събрание и областен координатор на ПП ГЕРБ в Сливен, както и членове на ръководството на ГЕРБ в Котел. Те бяха там по покана на жителите на селото. Цветан Цветанов присъства на освещаването на новия дом на Кънчо Вандаков. На новодомците Десислава Танева подари икона на Св. Георги. По време на тържеството хората изразиха благодарност към ГЕРБ за направеното през годините. Важно за жителите на Градец бе почистването на река Луда Камчия от замърсяването, което е създавало проблеми при валежи от дъжд. Кънчо Вандаков подчерта, че със съдействието на Цветан Цветанов и Десислава Танева, партията е отпуснала средства за асфалтиране на централна улица в квартал „Изток” и сега всички улици в селото са с добра инфраструктура.        

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов по традиция посети 7-мия фестивал на фолклорната носия, който се провежда в град Жеравна.








Десислава Танева д23-08-2014

Цветанов е гост за 4 път на фестивала, който събира ежегодно хиляди хора от всички краища на България. "Днес си заслужава да осмислим всичко това, което правим и никога да незабравяме нашата история. В онова време хората са били много по-сърдечни, по-искрени и добронамерени, и точно това трябва да помним, когато сме на фестивала", каза Цветанов. Той поздрави ръководителя на Национален фолклорен ансамбъл "Българе", който е и създател на форума, Христо Димитров, и подчерта, че именно чрез подобни инициативи и събития можем да се върнем и да съхраним българските традиции. Националната носия участва в българската идентичност и когато има повод трябва да я носим, заяви Цветанов. Народната носия е неизменно условие за участие във фестивала, като тази година Цветан Цветанов беше избрал да облече фолклорна носия от Добруджа. Заместник-председателят на ГЕРБ поздрави млада двойка, решили да направят сватбата си на фестивала по автентичен български ритуал. Цветанов се включи в приготовленията на специфични български ястия, заедно с коприщенски майстор-готвач, а младоженците му подариха питка по стар обичай. Заедно с Цветанов на фестивала на народната носия присъстваха и областният ръководител на ГЕРБ-Сливен Десислава Танева, както и представители от ръководството на партията в Котел.обави 21 нови снимки към албумаФестивал на фолклорната носия в Жеравна.


ПП ГЕРБ ще стане член на Международния демократичен съюз



Силните резултати в централната и местната власт на ПП ГЕРБ, умението на отбора на ГЕРБ да съхрани доверието на хората, откритостта и поемането на отговорност за управлението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, бяха потвърдени и от Международния демократичен съюз. След представяне на нашата кандидатура за членството в него всички присъстващи партии членки единодушно одобриха кандидатурата ни. Благодарим на партьорите ни, сред които CSU (Christlich-Soziale Union) , CDUCanadian Conservatives,Conservatives, ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ВМРО ДПМНЕ, Hrvatska demokratska zajednica.
ПП ГЕРБ ще бъде приета за член във Международния демократичен съюз...
GERB.BG

Днес 23.08.2014г. д-р Андрей Ковачев присъства на Национален възпоменателен сбор организиран от „Съюза на репресираните от комунистическия терор – България“



Andrey Kovatchev добави 5 нови снимки.


Заедно с народните представители от 42-то Народно събрание Цецка Цачева, Александър Ненков, Данаил Кирилов и Красимир Ципов поднесоха цветя пред Мемориала на жертвите на комунизма. На този ден преди 75 години Германия и СССР сключват договор за ненападение, известен като Пакта Молотов-Рибентроп. Към договора са приети три секретни протокола, в които Германия и Русия си поделят една част от Европа. На практика пактът между Хитлер и Сталин подготвя Втората световна война.
За първи път датата 23 август да се чества като Ден на жертвите на сталинизма и нацизма е предложена през юни 2008 г. на конференцията „Европейската съвест и комунизмът” в Прага.

На 22 септември 2014 г. предстои да излезе книгата на д-р Георги Боздуганов “България - военният трофей на Сталин”.




Тази уникална документална книга разказва за това, за което 70 години се мълчеше. За истината!
ВМЕСТО ПРЕДГОВОР
“Има ужасно много лъжи, които се разпространяват по света, а най-лошата е, че половината от тях са истина” - този афоризъм на Уинстън Чърчил, намерил достойно място на стената на музея посветен на британския премиер в щата Мисури, показва какво се случва с истината за факти и събития, когато тя бъде подменена с идеологеми и щампи в света зад “желязната завеса”.
Лъжите за “монархо-фашизма” или тези за “Червената армия, която е освободила България от хитлеристко робство” бяха повтаряни десетилетия наред докато мнозина започнаха да им вярват. Не ги упреквам, вероятно и най-скептично настроените са си казвали, че в написаното не може да няма поне зрънце истина. В този случай разликата между зрънцето и истината е, че няма прилика.
Въпреки установеният свободен достъп до множество архивни фондове в чужбина, някои изследователи предпочитат да се отнасят към българо-съветските отношения от този период като към покойник, за когото трябва да се говори или хубаво или нищо. И понеже според тях няма вече какво хубаво да се каже, е по-добре да се мълчи. Истината обаче е винаги по-силна от мълчанието.
Отношенията между България и Съветския съюз през Втората световна война определят пътя на страната ни през втората половина на двадесети век.
Книгата разглежда директната политика, която двете държави провеждат една към друга по време на войната, а също и намесата на трети страни в двустранните отношения. Текстът е изграден на основата на български и чуждестранни дипломатически документи, лични дневници, записки и мемоари на важни участници в събитията. Събрани и разгледани са в хронологичен ред, множество факти и обстоятелства упорито прикривани през отминалите години.
Наред с изясняването на основният въпрос - как бе попречено на България да прекрати своето “символично” участие във войната срещу Западните съюзници и да избегне съветската окупация, в книгата се повдигат и други, останали без конкретен отговор:
Сталин ли нареди да бъде отровен Цар Борис III?
До каква степен българската политическа класа е била обвързана със сталиновия режим преди нахлуването на Червената армия в страната?
Има ли неща, които не трябва да знаем в българските архиви, отнети от СССР след 9 септември 1944 г. и какво от тях ще ни бъде предадено?
По каква причина до ден днешен в Русия действат закони, според които България е вражеска страна, воювала срещу СССР?
Търсенето на отговор на някои от тези въпроси, базиран на дълго премълчавани факти, ни дава възможност за размисъл преди истината, която предстои да научим…
От автора

Бойко Борисов: След 15 години рудникът отново заработи


След 15 години рудникът отново заработи. В края на нашия мандат задвижихме всички процедури за подписване на концесионния договор. Сега там се откриха нови 150 работни места, а до края на годината ще станат 200. След една година се очаква да бъдат ангажирани 400 работника.