Saturday 31 May 2014

Nature's face..


ГОРЕ ГЛАВИТЕ! ВРЕМЕТО Е НАШЕ!

Това е заглавието на уводната статия на последния брой на в.“Демокрация“ излязъл на 16 май миналата година, четири дни след изборите за днешното 42 - НС. Измина една година. Цитирам точно казаното от мен тогава с днешен коментар:
1. На проведените парламентарни избори мнозинството от българските гласоподаватели направиха лош избор. Дадоха доверието си на партии и политици, които няма да отведат към добри дни България. Очакват ни трудни месеци. Дано не са години.
Коментар: Една година мина. Тъжно, но факт.
2. Истината е, че от глупав избор боли глава. Народ не се съди, но това не означава, че не би трябвало да му се отварят очите.
Коментар: Животът повтори тези думи.
3. Позволявам си да посъветвам ръководството на победилата на изборите партия ГЕРБ да не влиза в политически комбинации с нито една от останалите партии. За здравето на българската демокрация е добре ГЕРБ да постъпи достойно.
Коментар: Така и стана.
4. Няма съмнение, че в новия парламент ще се реализира рекламираният отдавна антиконституционен сценарий на БСП за т.нар. „програмно правителство“.
Коментар: Случи се.
5. „Програмно експертно правителство“ цели да скрие от народа истината, че това ще бъде кабинет, в който задкулисно далаверата ще клати бомбета, каскети, фесове и калпаци.
Коментар: Днес всички признават, че лични, а не други интереси крепят кабинета „Орешарски“.
6. Всеки път, в който БСП е стигала до властта или задкулисно е менажирала властта, България е пропадала в пропаст. Не искам да бъда лош пророк, но така ще бъде и сега.
Коментар: Е, лош пророк съм. Това е положението.
7. Демократичната общност на България след резултатите на тези избори вече абсолютно няма моралното право да води войни помежду си.
Коментар: Няма, няма, но войната продължава дори и във Фейсбук. Лошо.
8. Дълг на антикомунистическата и демократична общност е да печели избори и да управлява България.
Коментар: Този дълг остава и не може да бъде подменен с меракът за „попадане в парламента“.
9. Не приемам пораженческото мислене, а още по-малко позата на „обидени госпожици“, която някои политици от старата десница днес заемат.
Коментар: Без думи.
10. Не приемам и тезата, че всички са ни врагове. Наш единствен политически противник е БСП и всяка друга партия, която стане нейна патерица. Останалите може да не са ни приятели, но не са ни врагове. Друг начин на мислене, който навсякъде вижда врагове е болшевизъм в „демократични одежди“.
Коментар: Бих го написал същото отново.
11. Нека поуките от загубите ни направят по-мъдри и по-силни! Горе главите! Времето е наше!
Коментар: Коментарът оставям за Вас!