Monday 22 June 2015

Кръгла маса: „За икономика на светло“

]
От събраните повече приходи тази година кабинетът успя да даде повече средства за пенсионерите, за магистрали и за общините, за да се довършат започнатите проекти. Резервът ни е 11 милиарда и не е пипан, което ни осигурява необходимата финансова стабилност. Политическата ни воля е толкова силна, че всеки след нас трябва да се съобрази с това, което сме направили.


Angela Merkel: „Eine Partei, die Brücken baut“

Im Interview mit CDU.TV spricht die CDU-Vorsitzende Angela Merkel über den Gründungsprozess, über die anstehende „Woche der CDU“ und ihre ganz persönlichen Erinnerungen an die ersten Tage in der CDU.

Главчев: Щe бъдат предложени законодателни промени, които да отложат във времето влизането на ценовия модел на тока

Ще бъдат предложени законодателни промени, които да отложат във времето влизането на ценовия модел на тока. Това, което постигнахме като решение е да се разгледа проект за решение, представено от Комисията за наблюдение на КЕВР. Това каза на брифинг пред журналисти зам.-председателят на НС Димитър Главчев, след срещата с представители парламентарните групи във връзка цената на електроенергията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Комисията ще да излезе със свой доклад с проект за решение, който веднага след като бъде проведено изслушването да бъде разгледан и този проект за решение, тъй като според представители на почти всички парламентарни групи е естественият завършек на изслушването, за което стана въпрос”, посочи Главчев. „В рамките на това изслушване ще можем да изслушаме какво точно са имали предвид комисарите, когато предлагат ценовия модел от 1 юли, а след това с проекта за решение ще имаме възможност да им предоставим възможности за реакция, така че това, което те предлагат да е възможно най-благоприятното за всички български граждани, както и за българския бизнес”, посочи той.е бъдат предложени законодателни промени, които да отложат във времето влизането на ценовия модел на тока. Това, което постигнахме като решение е да се разгледа проект за решение, представено от Комисията за наблюдение на КЕВР. Това каза на брифинг пред журналисти зам.-председателят на НС Димитър Главчев. „Комисията ще да излезе със свой доклад с проект за решение, който веднага след като бъде проведено изслушването да бъде разгледан и този проект за решение, тъй като според представители на почти всички парламентарни групи е естественият завършек на изслушването, за което стана въпрос”, посочи Главчев. „В рамките на това изслушване ще можем да разберем какво точно са имали предвид комисарите, когато предлагат ценовия модел от 1 юли, а след това с проекта за решение ще имаме възможност да им предоставим възможности за реакция, така че това, което те предлагат да е възможно най-благоприятното за всички български граждани, както и за българския бизнес”, посочи още той.