Friday 5 February 2016

Среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на местната...

Публикуван на 5.02.2016 г.
Стойо Карагенски, зам.-кмет на Карлово: Запознахме премиера с подписката, която върви във възрожденските градове. Премиерът заяви, че се гордее от реакцията на будните граждани, че той е гарант за това, че има граници в нашата история, които не трябва и не бива и няма да бъдат прекрачени и че няма да има компромиси с историята. Това, което са учили нашите деди, нашите родители и ние, това ще учат и нашите деца. Радваме се, че на тази среща се обсъдиха конкретни проблеми в населените места.

Деян Дойнов, кмет на Сопот: Изключително възхитен съм от срещата, която проведохме с премиера на Република България Бойко Борисов относно това, което се случи с историята на България. Дойдохме с най-добри намерения, нямаме нищо против никой, просто искаме наистина историята да се съхрани, да се спазва, така че да възпитаваме децата си в една патриотична държава, която държи на националните ценности. Другото, което разрешихме с премиера, знаете че община Сопот беше в изключително тежко финансово състояние – 10 милиона дългове. Благодарение на държавата първата стъпка беше направена точно преди Нова година. Аз още не мога да повярвам толкова бърза и адекватна реакция от страна на правителството, от страна на г-н Борисов и ресорните министри. Премиерът разпореди всички дългове, които ВМЗ има към община Сопот да бъдат разплатени, така че с гордост мога да кажа, че община Сопот до броени часове ще бъде финансово независима. Благодаря от цялото си сърце и душа за това, което се случва.

Румен Стоянов, кмет на Калофер: Изключително щастлив и впечатлен съм от цялата реакция на г-н Борисов, когато всички будни възрожденски градове започнаха да събират подписи против намерението на Министерството на образованието. Веднага смяна на министъра, а днес стана гарант, че това никога няма повече да се случи. Ние също сме на среща да разговаряме по каквито и да е проблеми. Мемориалният комплекс има нужда от ремонт, още в сряда на Министерски съвет ще се обсъди отпускането на 300 000 лева. Сърдечно благодаря от името на цялото общество на Калофер за това.

Генчо Герданов, кмет на Копривщица: Искрено благодаря на г-н Борисов за оказаното внимание, благодаря за това, че поддържа турското иго – така ще го кажа, защото аз съм от града, в който е тръгнало Освобождението на България.

Европейския семестър и бъдещето на обединена Европа

Реч на премиера Бойко Борисов на международната конференция „В подкрепа ...