Thursday 23 July 2015

Откриване на мултифункционалната зала „Булстрад Арена” – Русе

Публикуван на 23.07.2015 г.
Бойко Борисов: Тази вечер на откриването на зала „Булстрад Арена” – Русе поех ангажимент до края на годината да бъде проектиран четирилентов път, който да свързва град Русе с АМ „Хемус” до края на 2017 г. Това ще направи Русе съвсем различен град и предвид близостта до Букурещ, има изключителния шанс да се превърне в едно средище на културата и спорта.

Изключително интересно интервю на председателя на ПРЕДПРИЕМАЧИ ГЕРБ - г-жа Валя Чилова


Част от акцентите в него са разкриването на първият инвестиционен консултантски офис за плана за инвестиции "Юнкер", който ще подпомага предприемачите да структурират своите проекти по насоките за кандидатстване.
Офисът ще има и директна връзка с инвестиционния консултантски офис към Европейската централна банка.
Предвижда се също така изработване на стратегия за икономическо развитие на Северозападния регион на България. При изготвяне на стратегията ще се събират, обсъждат и сондират предложения от предприемачите в региона, които след това ще се дискутират на работен форум за областта.
Председателят на ПГЕРБ заяви също, че България има потенциал да бъде хъб за развитие на предприемачеството както на Балканите, така и в Европа.
Работи се също и за създаване на законодателство за стартъпи, както и за съставяне на единен регистър на стартъп компаниите.
Развитието на младежкото предприемачество и повече фондове за рисково финансиране са следващите стъпки, по които ще се работи усилено.


Бойко Борисов: Благодаря на лидерите на всички ПП, че постигнаха съгласи...

Публикуван на 23.07.2015 г.
Бойко Борисов: Благодаря на лидерите на всички политически партии, които присъстваха на срещата на председателския съвет и постигнаха съгласие за промени в Конституцията. Съобразихме се с всички и с компромисите, които всеки искаше да направи без да се отрази по никакъв начин на съдебната реформа, а точно обратното. Това е един изключителен знак към народа и към Европа, че има политически лидери и партии, които могат да надскочат егото си, когато става въпрос за държавата.

БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА БЪДЕ РЕГИОНАЛЕН ХЪБ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВОТО В ЕВРОПА



На 22 юли 2015 г. Европейската комисия прие пакет от основополагащи документи, които ще позволят Европейският фонд за стратегическо инвестиции (ЕФСИ) да започне да функционира от септември месец в Люксембург.

По време на пресконференцията за обявяване на подписването, вицепрезидентът на ЕК г- н Юрки Катайнен отново потвърди идеята, която бе предложена и дискутирана по време на посещението на делегация на Предприемачи ГЕРБ в Европейския парламент в края на месец юни, а именно, че България има потенциал да се превърне в регионален хъб за развитие на предприемачеството. Работното посещение на структурата в Брюксел беше по покана на евродепутата Ева Паунова, която е член на НИС на ПГЕРБ и международен секретар на организацията, като в него взе участие и Председателят на Предприемачи ГЕРБ Валя Чилова. По време на срещата г-н Катайнен даде зелена светлина за създаването на Регионален инвестиционен хъб в България, който да извършва консултантски услуги и да подпомага бизнеса в структурирането на проекти по Плана „Юнкер”.

„България е интересна от гледна точка на развитието на малките и средните компании. След посещението ми преди няколко месеца се убедих, че държавата може да се превърне в регионален хъб за развитие на предприемачеството и стартъп бизнесът. Това е и причината да водим дискусия с Европейската инвестиционна банка за подпомагане на българските институции чрез консултантски услуги”, каза г-н Юнкер по време на срещата. „България разполага с потенциал да формира хъб, в който да има не само финансови ресурси, но и техническа помощ, така че разговорите в тази посока ще продължат”, допълни още вицепрезидентът на ЕК.
Това е поредата стъпка към прогресивно положително развитие за бизнеса в България, за което активно допринася ПП ГЕРБ и нейните организации.






БУЛСТРАД АРЕНА РУСЕ

Публикуван на 23.07.2015 г. БУЛСТРАД АРЕНА РУСЕ - 23.07.2015 ЧАСОВЕ ПРЕДИ ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ!

Цветанов: За ГЕРБ най-важното е, че се постигна политически консенсус

Бойко Борисов: България се представя като един от най-големите и дисципл...

Публикуван на 23.07.2015 г.
Бойко Борисов: Винаги в годините назад, съм настоявал да съдите по делата на всяка държава, премиер и министър. Нищо по-добре от фактите не говори за една правилна политика. При един толкова многообразен парламент и съседи, в които се генерира нестабилност, е много важно България да бъде фактор на стабилност и компромис в региона. България беше лоялен член и подкрепи Европейската комисия. Стриктното спазване на санкциите на Европейския съвет генерира финансови загуби в България. Спазвайки общата воля на Европейския съюз, България ще се нареди сред страните, които приехме трите основни инфраструктурни проекта. Когато казахме, че спазваме стриктно третия либерализационен пакет, и спряхме "Южен поток", партньорите от НАТО ни разбраха.

Бойко Борисов :Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство ще е ясен сигнал за единствo на съюза







Днес проведох среща с Върховния представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Federica Mogherini. Страната ни е сред най-засегнатите от миграционния натиск и в условията на увеличения поток доказваме, че надеждно охраняваме външната граница на ЕС. Присъединяването на България и Румъния към Шенгенското пространство ще е ясен сигнал за единство на съюза в борбата срещу тероризма и нелегалната миграция. С госпожа Могерини обсъдихме и ситуацията в Гърция. Развитието на ситуацията в южната ни съседка е ясно доказателство, че поддържането на финансова стабилност и разумна бюджетна политика са правилният избор.



Цветанов: Търсим консенсус от всички за конституционната реформа

Palermo. sgominata la banda degli assalti ai centri commerciali

Carabinieri e Polizia di Stato hanno eseguito un’ordinanza di misura cautelare degli arresti domiciliari e obblighi di dimora emessa dal Gip del Tribunale di Termini Imerese, su richiesta della locale Procura, nei confronti di 17 palermitani tutti residenti nel quartiere Zen di Palermo ritenuti i componenti, a vario titolo, di un’associazione che rubava negozi di materiale elettronico e hi-tech, tabaccherie e ricevitorie.