Monday 11 November 2013

http://images.focus-news.net/1/ebb7c1a423a49694c913c540e180e6e5.jpgАпостол Апостолов, кмет на община Симитли: Блокадата на главен път Е-79 не е начин за да се изразяват исканията 

Симитли. Блокирането на движението на главен път Е-79 в района на Симитли не е начин да бъдат изразени исканията и недоволството на гражданите от липсата на действия от страна на правителството за промяна на сега действащия план за управление на Пирин. Това каза пред Радио ‘‘Фокус’’ - ПиринАпостол Апостолов, кмет на община Симитли. По думите му по този начин обстановката само ескалира и се стига до масови безредици. „Аз съм за развитието и реализация на проект „Кулиното” защото това ще доведе до развитието на сектор туризъм в целия регион, но за мен не това е правилната гражданска позиция”, заяви кметът.

Бойко Борисов: Ако утре ГЕРБ се върне на власт, трябва да намерим 2,3 млрд. лв. и пак ще трябва да се стягат колани, заради щетите, които нанасят сега управляващите




10-11-2013


„Ако утре се върне ГЕРБ, трябва да намерим два милиарда и триста милиона лева, и пак ще трябва да се стягат колани“. Това коментира пред журналисти в Дулово председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Той припомни, че щетите за държавата, които вече са нанесли управляващите до момента са 1,3 млрд. лв. от БЕХ и НЕК, с разликата в тока и 1 млрд.лв. заем, който взеха. „Представете си, утре се върне ГЕРБ, трябва 2,3 млрд.лв. отнякъде да намерим. Откъде? Пак трябва да се стягат коланите. Как да излезеш и на тези хора да им кажеш: Понеже сега онези крадат пари, утре вие ще ги платите, като пак стегнем коланите. Кой ще гласува за нас? Другото - да ги излъжем, не става", каза Бойко Борисов.
"Затова обикаляме и казваме на хората - с всеки изминал ден ви задължават да плащате, вие и децата ви, още повече. Опитвам се да им обясня на най-разбираем език; ако на едно дете майка му вземе десет хиляди лева, трябва да ги върне. И ако ги вземе за образование, ако ги вземе за някакъв бизнес да направи - ок, но ако ги вземе, за да ги похарчи за рокли, чанти и храна, това дете ще плати след това с лихвите. И няма да може да ги плати. Това е, образно да го кажа. Ако държавата взимаше този заем, да развива икономиката, да направи електронно правителство - съгласен съм. 500 милиона лева са заложили в бюджета, които изобщо не казват къде ще отидат. До Нова година да останат, половин милиард лева няма да ги има. Всеки път ви казвам, за всеки един проект- колко пари струва, за колко време е направен, и че е направен само с 20 процента от вашите пари. Другите, 80-те процента, са на германците, на финландците, на холандците" , допълни Борисов.
“Ахмед Доган вижда как буквално се срива, сатанизира се неговата партия. Мисля, че Бисеров е само първата птичка, която ще отлети. След това следват Цонев и Местан“, коментира още Борисов. „БСП не управлява в момента. БСП има министър и половина - Ангел Найденов, военният министър, поради връзката си, жена му е зам.-председател на парламента, не за друго, и Вигенин, външен министър, защото той е приятел на другата... Това е управлението на БСП в момента. Всички други министри пряко и непосредствено се ръководят от ДПС, включително и службите", каза Борисов и призова колкото се може по-скоро да се проведат предсрочни избори.
Председателят на ГЕРБ посочи, че това което ни обединява днес, на знаковата дата 10-ти ноември, е общият европейски път. "В България доста неща са се направили в материално отношение, нека да го наречем, пазарна икономика, доста по-развита, има метро, има магистрали. Това, което хората са мечтали да видят.Разделението и омразата, която се налага в момента, и реваншизмът към партия ГЕРБ, създават големи проблеми“, допълни Борисож и посочи като сериозен проблем на политическата система в страната разделението и враждата.
"Неслучайно, ние сме тук в Дулово, в един град със смесено население. Помагаме, изградихме църква, която беше се посрутила. Но тази омраза и реваншизъм към ГЕРБ, който толкова много е направил... Виждате как хората ни обичат, като партия. И това разделя нацията. В края на краищата, ние сме първата политическа сила. За първи път, за тези двадесет и няколко години, за втори път сме победили на парламентарни избори. Десет пъти подред побеждавам Станишев, няма нито една победа срещу мен и ГЕРБ. И казва: „Аз трябва да управлявам”. Това е открадната победа. Това е откраднато управление. Те нямат морално право да го правят. Те не са победили на избори. Това, че са направили уйдурма с националистите от „Атака” да подкрепят ДПС на власт, в това няма морал", каза Бойко Борисов.