Saturday 17 October 2015

Съвместна пресконференция на премиера Бойко Борисов и турския премиер Ах...

Публикуван на 14.10.2015 г.
Бойко Борисов: Ще продължим да поддържаме добрите отношения и диалога между България и Турция. Разузнавателните служби на страните ни са в тясно сътрудничество по въпросите за сигурността, има открит горещ телефон за връзка, което позволява непрекъснатия обмен на информация и бързото реагиране при необходимост. Съвместната работа срещу контрабандата и трафика на хора дават добри резултати.

Бойко Борисов: България вече е на пето място в ЕС по усвояване на европе...

Публикуван на 14.10.2015 г.
Бойко Борисов: Всеки българин трябва да бъде горд, че притежаваме такава ценност като Варненското златно съкровище. Чест прави, че всички български евродепутати от всички парламентарни групи присъстваха на представянето на изложбата в Европейския парламент. В Брюксел също така стана ясно, че страната ни вече е на 5 място по усвояване на средства в ЕС и това е голямо е признание за експертния и административния ни потенциал. Това се дължи на работата на всички политически партии и на всички правителства през годините. Делим един общ успех, защото това са свежи, истински пари от европейската солидарност, които се вливат в българската икономика и в българските граждани. Колкото сме по-единни и силни в тази разклатена обстановка, толкова по-добре ще бъде България. Убеден съм в това.

Бойко Борисов представя Варненското златно съкровище в Европейския парла...

Публикуван на 15.10.2015 г.
Бойко Борисов: Считам, че присъствието на хората, които управляват Европа, на откриването на изложбата „Златните съкровища на България: Варна и най-старото обработено злато в света” е признание не към мен, а към хората, направили много за това да сме тук.
България е велика и стара нация и има какво да покаже на света. Надявам се, с тази изложба да сме събудили интереса на повече хора към историята и културата ни.

Бойко Борисов: Всички европейски ръководители отчитат ролята на България...

Публикуван на 15.10.2015 г.
Бойко Борисов: България не само плаща за бежанците, които вече са на наша територия, но и харчи огромни суми от бюджета си за охрана на външните граници. С квотите за разпределение на мигрантите се спекулира много и това не е решение, което носи желания резултат, а само дава повод на националистите да се изказват по темата. Затова ние ще изложим пред колегите ни от Европа нашите предложения за бежанската криза, които според нас ще допринесат за глобалното разрешаване на проблема.