Sunday 14 September 2014

Румяна Бъчварова: Послания на ГЕРБ са за прозрачност и активно участие на гражданското общество

 Това каза водачът  на листата в 24 МИР –София Румяна Бъчварова при среща с жителите на район Сердика в столицата. По думите й, при управлението на ГЕРБ е имало диалог, преди да бъдат предприети каквито и да е законодателни действия.
"Около 350 хил. домакинства ще бъдат изцяло санирани със 100 процента държавно финансиране, което автоматично ще намали с около 40-50 процента разходите на тези домакинства и ще повиши покупателната им способност “, каза още Бъчварова пред столичани.
Румяна Бъчварова призова за активно гласуване, за да може всички заложени приоритети в предизборната програма на ГЕРБ да бъдат изпълнени, а не пак да ни управляват коалиция БСП и ДПС и България да бъде разрушена. „Стабилна България, от това имаме нужда всички българи“, подчерта Бъчварова.

Писмо от Jean-Claude Juncker:до Бойко Борисов

Бойко Борисов

"Господин Председателю, скъпи Бойко,
Държа да Ви благодаря за поздравителното обръщение, което ми изпратихте по повод избирането ми за бъдещ Председател на Европейската комисия.
За мен този избор от Европейския парламент е голяма чест и съзнавам напълно отговорността от него към гражданите на Европейския съюз.
Моят екип и аз самият се радваме от възможността с работата си да дадем нов тласък на Европейския съюз, така както го посочих в моите политически насоки, представени в Европейския парламент на 15 юли и в Европейския съвет на 16 юли.
Моля, приемете, Господин Председателю, моите почитания.
Благодаря искрено за подкрепата."

Даниела Дариткова: През последната една година много голяма част от европейското финансиране беше спряно, защото Европа нямаше доверие на тези, които ни управляваха.

През последната една година много голяма част от европейското финансиране беше спряно, защото Европа нямаше доверие на тези, които ни управляваха“. Това заяви пред жители на смолянското село Катраница д-р Даниела Дариткова – водач в листата на ГЕРБ. По думите й ГЕРБ вече са връщали загубено за България доверие от страна на европейските институции. И когато поеме отново управлението на страната, има натрупания опит да измине пътя, който е извървяла преди повече от 4 години, когато фондовете пак бяха замразени.
„Това е и единствената възможност да се стабилизира икономиката ни и да започнем да строим отново инфраструктура, да подобряваме състоянието на сградите, да се санират детски градини и училища, да се строят спортни площадки. Искаме предишното управление на ГЕРБ да се запомни със съзиданието. Ние не обещаваме чудеса, защото те няма как да се случат при това лошо финансово положение”, обобщи Дариткова. На предизборната среща тя беше заедно с кандидатите за народни представители Марин Захариев, д-р Красимир Събев и Денислав Костов.
Тя подчерта, че е много важно всички правоимащи на 5 октомври да излязат и да гласуват. „За да не правим коалиции, а да управляваме сами и да носим цялата отговорност”, посочи д-р Дариткова, която е депутат от 2009 година насам.
Д-р Красимир Събев е от гражданската квота на ГЕРБ. Той каза, че е в ГЕРБ, защото това е партията, която като си постави цел, я постига. „За три години през управлението на ГЕРБ болницата в Смолян промени облика си - смени се дограмата, доставен беше ядрено-магнитен резонанс, скенер и друга нова апаратура. Реализира се проект за 5 млн. лева. За здравеопазването в областта има какво още да се желае и аз ще работя, за да се променят нещата към по-добро”, заяви той.
Според Денислав Костов европрограмите са визитната картичка на ГЕРБ, защото когато ГЕРБ е на власт, всички програми са отворени. „А сега, от година и половина т. нар. полупазарни стопанства или мерките, които бяха отворени за област Смолян, са спрени. Хората си подготвиха терени и земи, но не можаха да кандидатстват. Ние ще направим така, че в новата програма за развитие на селските региони да има подмярка, която да подпомага малките земеделски стопанства. Ще работим и за създаването на сдружения между отделните групи производители и те да кандидатстват чрез общината или областна управа за допълнителни средства”, съобщи Костов.
Заедно с кандидатите за народни представители в срещата участваха и общинските съветници от групата на ГЕРБ в Смолян – Мариана Сивкова, Софка Иванова и Борислав Георгиев.

Стефан Харалампиев, основател на Съюза на демократичните сили: Всички дясно мислещи хора трябва да се обединят и да гласуват за ГЕРБ


Стефан Харалампиев, основател на Съюза на демократичните сили: Всички дясно мислещи хора трябва да се обединят и да гласуват за ГЕРБ
Всички дясно мислещи хора трябва да се обединят и да гласуват за ГЕРБ. Това заяви един от основателите на Съюза на демократичните сили Стефан Харалампиев от с. Бабица.  81-годишният пенсионер се срещна с заместник председателя на ПП ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов по време на посещението му в с. Конска, община Брезник.
„Убеден съм, че няма друга алтернатива от управлението на ГЕРБ. Вярвам на партията и на хората, които споделят каузата за развитие по пътя на свободата и демокрацията“, изтъкна Стефан Харалампиев. По думите му, семейството му е било репресирано по време на комунистическия режим в България. Той сподели, че баща му е бил затворник в Белене, заради убежденията си, които са били в разрез с комунистическите принципи.
“Призовавам всички българи без изключение да посегнат към бюлетина номер 9, защото това е бъдещето. Всичко друго е вредно за България“, заяви Харалампиев. Той бе категоричен, че хората не трябва да  разпиляват ценен вот. „Пожелавам на ГЕРБ пълно мнозинство в следващия парламент, защото това е гаранция за светлото бъдеще на страната ни“, подчерта Стефан Харалампиев

Никой не иска да носи отговорност! Води се Трета Световна Война!.


Стефан Гамизов

Преди 10-на дни участвах в много дълго и уморително събиране в чужбина за ситуацията в България. Бяхме се събрали всички, с които от години работя срещу енергийната мафия и организираната престъпност в службите за сигурност в България. Повечето са чужденци, които са частни консултанти с опит в работата срещу организираната престъпност в западните държави и на Балканите. Говорихме за много непублични неща, които са основните двигатели на разрухата в българското общество - служби за сигурност на диктатурата в Москва и инфраструктурата им, организираната престъпност и връзките й във всички посоки, корпоративната престъпност и дипломатическата й закрила, голямата руска операция за дестабилизация за да се улесни стартирането на "Южен поток" и "Белене" след спечелването на т.н арбитраж от руснаците...Седях до един много близък мой приятел, който освен специалист по преследване на корпоративна корупция, също така е човек с много добро сърце. По едно време ми каза: Знаеш ли, навсякъде е така. Всичко е потънало в същите свинщини на длъж и на шир. Корупция и далавери, убийства и насилие, безотговорност и затваряне на очите за проблемите. Никой не иска да носи отговорност! Води се Трета Световна Война!...Много мислих през тези 10-на дни, защото точно това си мислех от месец-два насам. И вчера се случи това: "Дори днес, когато ужасите на Втората световна война са зад нас, вече можем да говорим за нова световна война, състояща се от престъпления, масови убийства и унищожение." - каза папа Франциск.