Monday 23 September 2013

Десислава Атанасова: В Министерството на здравеопазването нищо не се върши




23.09.2013 | 15:08 ч.

“Този кабинет надмина дори правителството на Филип Димитров, който бе назначил масажист за началник на военно-промишления комплекс. Сега тук имаме кинезитерапевт в Министерството на инвестиционното проектиране. Няма лошо, може би инвестиции в спа – комплекси ще се правят, в развитие на спа – туризъм. Всъщност зам. – министър Джейхан Ибрямов със своята компетентност може и да е полезен. Вероятно неслучайно латинският превод на думата „кинео” е движение, било то за права и свободи”, каза депутатът от ГЕРБ – Русе Десислава Атанасова във връзка с новите назначения и отчета за стоте дни управление на правителството на Пламен Орешарски.
Атанасова посочи, че след 24 години преход Сергей Станишев най-сетне е установил, че България върви надолу с бясна скорост. „Партийният лидер донесе на България и неговата партия „славата” на най-корумпираната държава, на държавата без ред, законност и вече 100 дни държава без морал в политиката. Тази „слава” включва финансов крах и водещо място в класирането като най-нещастна нация. Олигархичната обвързаност между партия и политика също е факт, заяви Атанасова.
„В областта на здравеопазването присъствието на министър Андреева се състои в това, че тя развъртя политическата „метла”. Един законопроект е внесен в Народното събрание – за лекарствата в хуманната медицина, подготвен от служебното правителство заради изискване на евродиректива. Назначават се и се уволняват хора, а нищо не се върши. Няма мерки за неосигурените български граждани, които са вече над 2 млн., за спешната помощ или достъпа до медицинска помощ, лекарства”, категорична е Десислава Атанасова. Тя смята, че Андреева се занимава само с обяснение на намеренията, които се оказват в пълен противовес с партийната линия на БСП и ДПС. „След няколко дни се обяснява точно обратното на заявеното. Слухът за увеличението на здравните осигуровки след ден бе опроверган. Вторият стълб на здравното осигуряване също бе анонсиран от правителството. БСП няма записано подобно нещо в своята програма, ДПС държат на тази мярка за демонополизация на Здравната каса, а АТАКА иска национализация на всички функции на държавата”, каза още Десислава Атанасова.


АвторХАШТАГ-BG














"Връзките на КТБ с медиите на Ирена Кръстева

                                         Владо Левчев


  • За непредубедения наблюдател вероятно е крайно непонятно защо се води цялата тази полемика и не може ли просто да се надникне в съответните регистри и да се види коя медия чия собственост е. За това приканват и КТБ в писмото си до Дойче веле. И тук е големият проблем, защото по-голямата част от българските медии са с непрозрачна собственост. В регистрите пише едно, но обикновено чрез комбинация от подставени лица, фирми, фондове, адвокатски кантори и пр., някои от които с офшорна регистрация, реалните собственици се губят.Именно поради тази причина редица европейски посланици и представители на ЕК, както и посланиците на САЩ, са давали гласност на този тревожен феномен. Липсата на прозрачност в медийната собственост, съчетана със слаби и неефективни регулаторни органи, крие и наличието на концентрация на медийна собственост в едни и същи ръце.

    Извън официалното признание от първо лице на Цветан Василев, че "управлява медии" и факта, че преди месец лидерът на БСП Сергей Станишев очерта като "олигархичен кръг" КТБ "и медиите, свързани с нея", има и още доказателства за обвързаността между изданията и банката.

    Проучване на сайта "Биволъ" показва, че основната връзка на КТБ с медиите, управлявани от Ирена Кръстева, е чрез фирмата "Вивес" АД, която е съсобственик в новия мол "Странд" в Бургас. Търговският център е построен изцяло със заем от КТБ и ипотекиран там. Представител на тази фирма и член на борда на директорите е Венета Николова. Тя е също така в борда на "Странд Бургас" АД, дружеството управляващо мола. Свързаността на "Вивес" и КТБ е трудно да се отрече, пише "Биволъ". Мажоритарният акционер във "Вивес" е Александър Цветков. До края на 2011 г. той е собственик и управител на "Кемира" ЕООД. В момента "Кемира" е собственост на "Хедж инвестмънт България", в която акционери са Бисер Лазов и КТБ, заедно с офшорката "И Еф Ви Интернешънал файнаншъл", представлявана от същата Венета Николова.
    Миноритарният акционер на "Вивес" е Бисер Лазов, който е в борда на директорите на "Бромак финанс", собственост на "Бромак ЕООД". Последната фирма е еднолична собственост на банкера Цветан Василев и чрез нея той държи контролния пакет акции на КТБ. Самото дружество "Вивес" АД притежава 69218 акции в капитала на КТБ.
    Ирена Кръстева, майката на Делян Пеевски, купи вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика" в края на юли 2007 г. чрез "Нова българска медийна група". Малко по-късно акции в дружеството записват "Балканска медийна компания", собственост на Ирена Кръстева и "Вивес" ЕАД, всяка по 50%.
    До края на 2007 г. "Вивес" ЕАД има едноличен собственик - Венета Николова. Тя влиза и в борда на "Нова българска медийна група холдинг" АД, където остава до 16 октомври 2008.
    В края на декември 2008 г. акциите на "Вивес" АД в медийната група са вече собственост на "Технологичен център – Институт по микроелектроника" (ТЦ – ИМЕ). Към този момент това дружество притежава 24% от капитала на КТБ, сочи регистърът Булстат, цитиран от "Биволь".
    Към момента на покупката на вестниците собственици на ТЦ-ИМЕ са "Бромак" ЕООД на Цветан Василев с 49% от акциите и "Кен трейд" с 51%. "Кен трейд" обаче също е собственост на "Бромак".
    През 2009 Mediapool публикува собствено проучване, което показва, че през 2006 г. БНБ издава разрешение на ТЦ-ИМЕ да придобие 29.06% от капитала на Корпоративна търговска банка, а заедно със свързаното с нея дружество "Бромак" ЕООД – 98.41% от капитала на банката. Така КТБ чрез свързаната с нея фирма ТЦ-ИМЕ е съдружник на Кръстева, когато тя купува печатните медии, контролирани тогава от Петьо Блъсков.

    http://www.mediapool.bg/tsvetan-vasilev-uspya-da-pritisne-doiche-vele-s-propagandata-izkovana-ot-mediite-na-peevski-news211469.html
    • Цветлин Вълев Защото г-н Левчев, Гамизов говори 8 г. за кражбите в Енергетиката, чак сега се организираха да ги разследват!
      За Василев се знае от 10 г. какви ги върши, но сега чак се раздухва къде отиват парите от депозитите на хората!
      Както се казва... ОТВЛИЧАНЕ НА ВНИМАНИЕТО!
    • Владо Левчев Добре е дори и със закъснение истината да излезе наявае. И е добре ръководството на "Дойче веле" да прочете този материал.
    • Цветлин Вълев Не мисля, че не знаят за това - просто.... ОКТОПОДА е на всякъде...
      Вие сам го казахте!



Герб Антоново сподели снимка на Аз не се страхувам от мутрите Цветан Василев, Пеевски, Бареков.


Ivona Lukanova ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ


  • Ivona Lukanova
    Ще подкрепим ли Б Борисов в деня на гласуването - вот на недоверие срещу кабинета "Орешарски"
    Харесвам ·  · Следене на публикацията ·  · преди 6 минути от Plovdiv
  • ПО-СТАРИ ПУБЛИКАЦИИ
  • ОТВОРЕНО ПИСМО ДО БОЙКО БОРИСОВ

    Г-н Борисов,

    През февруари в България се появиха идеи против партиите и против лидерите. Някой каза на хората, че решението е в техните ръце, че могат и сами. Малко по-късно започна дискредитирането на ГЕРБ. В най-критичния момент за БСП – назначението на Пеевски – момента, в който БСП беше нападната и от чужди, и от свои, привържениците и симпатизантите на ГЕРБ стояха на площада, стеснявайки се да признаят, че подкрепят ГЕРБ. А вие стояхте в парламента, стеснявайки се да подкрепите привържениците си на площада. Така хитро БСП успя да раздели хората от техния лидер. И това разделение се оказа силата на БСП.

    Към 101 ден протестите повече приличат на приказка от 1001 нощ, а не на антиправителствени протести. За всички вече е напълно ясно, че протестът в този му вид няма да постигне целта си.

    Около 700 000 души в София са гласували за ГЕРБ. 700 000 души в София не искат да бъдат управлявани от комунисти – и ИСКАТ да бъдат управлявани от ГЕРБ. 700 000 души няма да излязат на площада, ако нямат основателна причина. Но биха излезли, ако намерят смисъл. Както са го правили и преди.

    БСП положи огромни усилия, ангажирайки реформатори и протестни мрежи, за да ви задържат настрани от хората, които са гласували за вас. Което показва и изходът от тази патова ситуация.

    Г-н Борисов, хиляди хора чакат само знак от вас, за да излязат на улицата. Хиляди хора ще излязат да подкрепят всяка ваша стъпка – защото ви вярват. Има моменти, в които не съществува полезен ход – но дори и в тези моменти ние трябва да бъдем заедно. Вие в парламента, а ние отвън, на площада – но заедно. За да можем да използваме пълноценно полезния ход, когато се появи.

    Самозваните организатори на протеста от Протестна мрежа непрекъснато подчертават, че там, на улицата, много хора не искат ГЕРБ да се върне. Сигурно има и такива. Както има много, които искат ГЕРБ и виждат в ГЕРБ единствена алтернатива. ГЕРБ спечели изборите. Масивната кампания против ГЕРБ е показател, че само ГЕРБ е истински проблем за комунистите.

    Ние, хората, които сме гласували за ГЕРБ и които ви вярваме, ви каним да ни подкрепите. И НЕЗАВИСИМО КОЛКО СМЕ НА ПЛОЩАДА – 10, 100 ИЛИ 10 000, НИЕ ВИ ИСКАМЕ СРЕД НАС. Всеки ден. Искаме вашата подкрепа и ви даваме своята подкрепа. И не ни интересува мнението на Станишев, Местан или Генов за това. Нашата цел е България без комунизъм – а комунистите ще говорят най-много, когато са най-заплашени. Нека говорят, нека освиркват. По-добре ежедневно освиркване, отколкото комунизъм.

    Много от нас поддържат връзка с Вас – използвайте тези хора, за да говорите с нас. Всички ние ви четем във Фейсбук и Туитър – пишете, за да ни кажете това, което трябва да знаем. Един ваш пост във Фейсбук ще изведе хиляди души на площада за няколко часа. Повикайте ни – и ще бъдем където и когато трябва. В това е нашата сила – да бъдем заедно и да не изпускаме нито една възможност да свалим това вредно правителство.

    С уважение,
    Харесвам ·  · Следене на публикацията ·  · преди 2 часаот Plovdiv
    • Иван Цветков и 4 други харесват това.
    • Ivona Lukanova Приятели, написах отворено писмо до Бойко. Искам да е не само от мен, а от всички, които го подкрепяме. Моля всеки, който го подкрепя и е съгласен името му да фигурира под писмото, да ми пише ни лични. Така ще бъде изпратено и до Бойко.
    • Ivona Lukanova не мога да ви отговаря на чат ако не сте ми в приятели :)защото съм блокирана от ФБ Ако очаквате отговор от мен първо ми изпратете покана за приятелство Благодаря ви !

Andrey Kovatchev харесва състояние Yuliana Gianti ЧЕСТИТО ПОБЕДА АН.МЕРКЕЛ!!!!ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ И НИЕ 1,200,000....


Andrey Kovatchev харесва състояние.

  • ЧЕСТИТО ПОБЕДА АН.МЕРКЕЛ!!!!ГЕНЕРАЛ БОРИСОВ И НИЕ 1,200,000 СВЕСТНИ БЪЛГАРИ ВИ ПОЗДРАВЯВАМЕ ЗА ПОБЕДАТА И СЕ НАДЯВАМЕ ДА ВЪРВИМ В ЕДНА ПОСОКА,НА ИСТИНСКО ЧОВЕШКО СЪТРУДНИЧЕСТВО!!!