Sunday 27 October 2013

Цветан Цветанов: Всички действия на правителството са популизъм, нужни са предсрочни парламентарни избори


                                 Новини

27-10-2013


Всички действия, които предприема правителството, са пълен популизъм и целят единствено задържането на власт на БСП, ДПС и Атака. Целта им е да уволнят всички професионалисти на високи ръководни постове, независимо от техните професионални качества и принос за България. За сметка на това на много места се назначава номенклатура на трите управляващи партии. Това заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с ръководствата на общинските структури на партията от София – Област. По думите на Цветанов още едно доказателство за популизма на правителството е, че декларираха, че ще намалят тока с 5%. „Миналата седмица в Хасково наш симпатизант ми каза: "Нека да не говорят, че са намалили тока, защото откакто са на власт плащаме по-големи сметки”. Намаляването на тези 5%, които хората не усещат съществено, ще доведе до натрупването на милиони левове задължения на НЕК до края на годината. Това ще доведе след година до шоково вдигане на цената на тока с много повече от 5-те%, които популистки обявиха”, категоричен бе зам.-председателят на ПП ГЕРБ. Според него единственият изход от тежката криза, към която управляващата Тройна коалиция на БСП, ДПС и Атака води държавата, е незабавна оставка на правителството, разпускане на Народното събрание и предсрочни парламентарни избори.
     „Като опозиция ние ще обърнем внимание на тази тежка тенденция на управление, което ще доведе държавата до фалит. Благодарение на мерките, които взехме по време на нашето управление, ние удържахме финансовата стабилност в условията на тежка финансова криза”, подчерта Цветан Цветанов.
     По думите му най-важното за ГЕРБ е вътрешната комуникация между членовете и структурите на партията, които водят до добър микроклимат и сплотеност на партията. В момента атаките към нас ще минат и през кметовете и силните фигури на партията като управляващите ще търсят всякакви опити за дискредитиране на кметове, общински съветници, депутати и местни ръководители на партията. Цветанов се обърна към кметовете от София – област винаги да бъдат отворени към проблемите на хората, защото когато помогнеш лично на някой, той винаги го помни и пример за това е село Бисер.
     Хората разбраха какви манипулации бяха извършени по време на изборите и днес имат ясна оценка за хората, които ни управляват, каза още Цветанов. Затова и ниският кредит на доверие на парламента ще доведе до провеждането на предсрочни избори.

Кой се опита да „контраокупира“ СУ (видео)






Публикувано на 27/10/2013 | няма коментари
Вижте първи видео с пълния запис какво се случи тази сутрин в Софийския университет с атаката срещу студентите окупирали сградата на ВУЗ-а.

Видеото е предоставеното от студентската телевизия Алма Матер и Михаил Самарджиев

Коментари

14 коментарa

OccupySU - призив на студентите



OccupySU - призив на студентите

БУНТЪТ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ОТ СУ: НИЕ СМЕ С ВАС Студентите призоваха обществото за подкрепа





"Ние сме с вас" - това скандират събралите се на поредния протест срещу властта в центъра на София. Протестиращите блокираха движението на кръстовището на бул. „Васил Левски” и бул. „Цар Освободител”.
Част от демонстрантите са насядали на стълбите на СУ „Св. Климент Охридски” между паметниците на братята Евлоги и Христо Георгиеви. По-рано днес протестиращите студенти, които са окупирали Ректората, призоваха софиянци да ги подкрепят, като се съберат на това място.
Има хора и в двора на Софийския университет. Протестиращите пуснаха само един тролейбус, който беше блокиран на кръстовището. В района има полицейско присъствие. Непрекъснато се присъединяват още хора. Част от окупаторите на университета са пред стълбите и говорят пред събралата се гражданите. 
"Достигната е връхна точка, от която няма връщане назад", казва един от тях. По думите му протестът няма да завърши, докато не достигне своята ясна и категорична цел, а именно оставка на правителството.
"Много хора ни обвиняват, че пречим на колегите си да учат. И аз искам да уча, обаче това няма как да стане, докато не започнем да живеем в нормална държава", казва един от тях. "Искаме да учим тука, да живеем тука и да раждаме деца в тая държава, а не да учим четири години тук, а после да ходим да мием чинии в друга държава", допълва друг.
“Ние не говорим добре, ние не сме политици.  Ние сме просто вашите деца. Има различни лица, които вземат микрофона и отиде ли си един, ще дойде друг, но този път ще отсечем тази глава”, коменира още един от протестиращите студенти.
"Очевидно е, че рано или късно ще бъдем изметени от тази сграда по един или по друг начин. Тази сграда е символ на една идеална цел, не политическа", заяви по-рано Константин Голев - представител на студентите, окупирали Софийския университет, на пресконференцията в СУ. "Отговорът е само един - призоваваме нашите родители, учители, съседи, целия народ на страната да излезе и да ни подкрепи, защото не сме свръхчовеци и не можем да държим един от малкото останали чисти символи на тази страна далеч от все по-рафинираните опити за провокации", каза Голев, аплодиран от събралите се в двора на Университета студенти и граждани.
"Няма утре. Има само днес. 50 000 души през юни вярваха, че ще има утре и вдругиден и затова сега седят по домовете си и енергията им се изчерпа. Днес българската нация трябва да направи своя избор", заяви Константин Голев пред студентите.