Saturday 29 August 2015

Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни изрази удовлетворението си, че е официален гост на тържествената церемония за откриването на Европейския информационен център на Емил Радев във Варна



Заедно с младежите от МГЕРБ, кмета на Варна Иван Портних и евродепутатите от ГЕРБ се разходихме във Варна, за да разгледаме как се променя с всеки изминал ден морската ни столица. Екипът на Иван Портних и ГЕРБ преобразяват Варна непрекъснато. Както варненци, така и всички гости на града, споделиха, че градът се развива и става красив и удобен за всички. Ето защо ГЕРБ отново издига Иван Портних за следващ мандат за кмет на Варна. За да продължи Варна да цъфти като красиво цвете, на 25 октомври, всички трябва да отидем да гласуваме и да изберем Иван Портних.

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев откри Европейски информационен център във Варна. Официални гости на събитието бяха зам.-председателят на ЕП и бивш еврокомисар Антонио Таяни, председателят на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, кметът на Варна и областен координатор на ПП ГЕРБ-Варна Иван Портних, както и евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел, Ева Паунова, Андрей Ковачев и Андрей Новаков. На церемонията присъстваха още варненските депутати от ГЕРБ Красимира Анастасова и Павел Христов, парламентарният им колега Делян Добрев, председател на комисията по енергетика в Народното събрание. Сред гостите бяха още народният представител и председател на МГЕРБ Георг Георгиев и много членове на младежката организация на партията. За събитието пристигнаха и общински съветници, представители на редица институции в града, граждани.
Емил Радев приветства гостите и заяви, че новооткритият евроофис е на цялата група на ГЕРБ/ЕНП. “Сега България и Европа са изправени пред много трудности, военните конфликти са по границите ни, предвид това, което се случва в Украйна, Сирия, Ирак. Същевременно хиляди бежанци се предвижват към Италия, Гърция, към България. Надявам се да се преборим заедно. Единствено когато представителите на европейските институции, на централната, на местната власт работят заедно, ще успеем да се справим с проблемите, ще видим ползата от членството на България в ЕС, както и от европейската солидарност”, категоричен бе Радев. Той добави, че благодарение на добрата работа на местната администрация и на европейската солидарност, ясно се вижда как за година и половина Варна е добила нов облик. Евродепутатът визира новата инфраструктура - обновения център, спортните зали, зоната около Морска гара. 


Зам.-председателят на ЕП Антонио Таяни изрази удовлетворението си, че е официален гост на тържествената церемония за откриването на Европейския информационен център на Емил Радев във Варна. Той изтъкна, че именно тези центрове показват на гражданите, че Европа е близо до тях. “Това е положително послание и към жителите на Варна. Благодарение на този офис, те ще имат възможност да разберат какви са перспективите, които Европа им предоставя. Европа не е проблем, Европа е решение!”, подчерта Таяни. И добави, че е впечатлен от постигнатите резултати в развитието на морската столица. „За първи път идвам във Варна, но това не е първият път, когато посещавам България”, уточни той.
Таяни изрази възхищението си от красотата на града, от перфектните условия за спорт, като се мотивира: “Важно е да се даде възможност на младите да спортуват. Само по този начин може да се спечели борбата с дрогата”. В качеството си на зам.-председател на ЕП той благодари на кмета Иван Портних за това, което е направил за града, като пожела късмет както на него, така и на работещите в еврофиса. “Трябва да кажа, че тук, във Варна се чувствам като у дома си”, сподели Таяни с благодарност за проявеното гостоприемство.
“Нормална практика е всички български евродепутати от ГЕРБ да откриват европейски информационни центрове в различните региони на страната. В понеделник заедно с Мария Габриел ще открием евроофис в Сливен. Предстои ни откриване и в Хасково с Ева Паунова”, анонсира Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че „развитието на Варна и България е свързано със стабилна, силна, обединена Европа, както и със стабилно правителство, което днес имаме в лицето на премиера Бойко Борисов”. Зам.-председателят на ГЕРБ изтъкна и ролята на силната местна власт: „С кметове като Иван Портних, които могат да се възползват от европейската солидарност, от добрите политики, които са необходими на обществото, можем да развиваме туризма и инфраструктурните дадености”.


Цветанов определи ПП ГЕРБ като най-силната политическа формация и стабилна партия в България. “Тази партия, господин Таяни, в продължение на 9 години е участвала в девет национални избора и ги е печелила. Мога да ви уверя, че Вашето присъствие тук и подкрепата Ви за Иван Портних, както и за евродепутата Емил Радев ще бъде оценена много високо”. Цветанов пое ангажимент пред Таяни в качеството си на шеф на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ, че на предстоящите избори, следващият кмет на Варна ще бъде Иван Портних. “И заедно всички ние ще можем да продължим това, което започнахме, така че жителите и гостите на Варна да се гордеят с това, което сме направили”, заключи Цветан Цветанов.
Евроофисът на Емил Радев, където гражданите ще могат да получават информация за дейността на българските евродепутати от ГЕРБ в ЕП и да се осведомяват за актуални събития в институциите на ЕС, беше осветен от отец Георги от Варненската и Великопреславска митрополия.
Емил Радев получи икона на Св. Мина от зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, а колегите му от Европарламента му подариха картина – морски пейзаж, който да украси новооткрития офис.




 Делян Добрев 
Днес присъствах на официалното откриване на Европейски информационен офис на евродепутата от ГЕРБ Емил Радев във Варна. На откриването присъстваха заместник-председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов и евродепутатите от групата на ГЕРБ/ЕНП. Предстои откриването на информационен офис на Ева Паунова в Хасково. България е силна тогава, когато е част от силна и обединена Европа. Доказателство за това е стабилното правителство на Бойко Борисов, което имаме днес.