Friday 14 October 2016

Отношенията между ЕС и Турция след опита за преврат

д-р Андрей Ковачев взе участие в емисията Balkans in Europe на 28 септември 2016, дебатирайки темата за отношенията между Европейския съюз и Турция след опита за преврат.

Цецка Цачева: Като президент ще пазя единството на нацията


Силният отбор на ГЕРБ ще победи в президентската надпревара, защото работим в интерес на гражданите. Уверен съм, че Цецка Цачева и Пламен Манушев ще са следващите президент и вицепрезидент на България, защото всеки ден се срещаме с хиляди хора, които вярват в техните качества на достойни хора и политици. Правилният избор на 6-ти ноември, който ще гарантира просперитета на България и занапред, е номер 17 в бюлетината за силния тандем Цачева-Манушев.

ГЕРБ: БСП използва трибуната на НС за предизборна агитация

Бойко Борисов: Или реформаторите ще се държат като управляваща коалицион...



Повече няма да се занимавам с реформаторите. Откъде накъде ще се правят на опозиция в НС, а същевременно имат седем министри. Ако някой си мисли от нашите колеги – РБ и ПФ, че ние само ще подкрепяме идеите им, а когато има проблем, ще се скрият от нас и ще излезе, че ГЕРБ е предлагал тези неща - греши. Защото ПФ настояваше секциите да са 35, за да се ограничи гласуването в Турция и не искаше да отстъпи – ние се съгласихме. РБ пък ги беше страх, че на следващи избори може да не минат 4%, а сега казват, че Данаил Кирилов е предложил квадратчето „Не подкрепям никого”. Абсолютна лъжа. Аз бях там. Това е 100% лъжа, с която се опитват да внушат, че ние се стремим към победа по нечестен начин. Аз съм за честни избори, ще приемем каквото и да е предложение за промени от останалите партии. Но искам много ясно да заявя, че коалициите се правят на базата на мнозинство в парламента и тогава се създава Кабинет. Днес парламентарната група на ГЕРБ поиска от мен конфигурацията на пра...