Monday 12 May 2014

Go to Vote #Евроизбори2014

Bulgaria is situated closer to the Equator than the pole. It falls within the southern part of the temperate climate zone with subtropical influence. Its location on the transition line between two climate zones influences the climate, soils, vegetation and animal species

Публикувано в 3.04.2014 г.
Bulgaria is situated closer to the Equator than the pole. It falls within the southern part of the temperate climate zone with subtropical influence. Its location on the transition line between two climate zones influences the climate, soils, vegetation and animal species. All of them are characterized by great diversity. The country's geographic position also determines the relatively wide angle of sunlight that falls on the country, making the country predominantly sunny. The official time in Bulgaria is Eastern European Time, which is two hours ahead of Greenwich Time. The Black and the Aegean Sea also influence the country's climate. The influence of the Mediterranean is extensive for the climate in the southern parts of the country, while the Black Sea influences the climate over an area extending some 40 km inland, supporting diverse flora and fauna. The Danube River is important for the country, both with regard to water resources and for species diversity. Bulgaria's favorable geographic location creates excellent preconditions for the development of tourism.

Андрей Ковачев се включи в предизборната кампания на партията на канцлера Меркел


       
Андрей Ковачев и Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и кандидат на ХДС за евродепутат в провинция Нордрайн-Вестфалия

  10 май 2014

Андрей Ковачев се включи в предизборната кампания на партията на канцлера Меркел

Кандидатът за евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев посети германския град Падерборн и се включи в предизборната кампания на германските си колеги от ЕНП. Той е в провинция Нордрайн-Вестфалия по покана на Християн-демократическия съюз (ХДС) на канцлера Меркел. Изборите за Европейски парламент там съвпадат и с изборите за местна власт. Андрей Ковачев разговаря с гражданите, които се интересуваха от България и опита й от първите години на членство в Европейския съюз, както и с кандидата за кмет на град Хьокстер Уве Шюнеман.
Андрей Ковачев  бе и сред основните оратори в конференцията "Европейски съюз, трябва да говорим - къде са нашите перспективи?", организирана от Младежката организация на ХДС в региона. Сред панелистите бяха и Елмар Брок, председател на Комисията по външни работи на Европейския парламент и кандидат на ХДС за евродепутат в провинция Нордрайн-Вестфалия. Почетен гост бе Филип Мисфелдер, говорител по външнополитическите въпроси на Групата на ХДС в германския Бундестаг.


Покана за дебат: Да дадем пример, че този път политическата борба ще бъде сблъсък на управленски философии, а не на лично противоборство

http://www.tomislavdonchev.info/bg/?p=661
Писмо-покана за предизборен дебат до водача на листата на БСП Сергей Станишев, изпратено официално на 3 май 2014 г.
Уважаеми г-н Станишев,
Обръщам се към Вас като водач на листата на ПП ГЕРБ за изборите за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 25 май 2014 г.
На деветия ден от предизборната кампания водачите на двете водещи партии в България, които представляваме и двете основни политически семейства в Европа, все още не сме влезли в директен дебат, който да предложи на избирателите основните ни виждания в управленските философии на ГЕРБ и ЕНП от една страна, и на БСП и ПЕС от друга. Това се случва въпреки готовността ми за подобен публичен разговор с Вас, която изразих още при номинирането ми за водач на листата на ГЕРБ.
Напомням Ви, че предстоящите избори са за членове на Европейския парламент и поради това предизборната кампания по същество е състезание основно между кандидатите за евродепутати. В тази връзка е логично и политическият дебат да се води между водачите на листи, а не между лидерите на политически сили.
Уверен съм, че избирателят може да направи своя информиран избор единствено след като ние, кандидатите за членове на Европейски парламент, му представим в открит разговор нашите основни приоритети и политики, които ще следваме след като заемем местата си на парламентарните банки в Брюксел и Страсбург. Затова провеждането на такъв публичен диспут е от съществена важност за бъдещето на България и Европа, което гласоподавателите ще предначертаят с избора си на 25 май.
Обръщам към Вас с покана да проведем политически дебат в рамките на настоящата предизборна кампания. Нека да дадем на българските избиратели ясен знак, че на тези избори те ще имат възможността да подкрепят политики, а не да заемат страна в междуличностни битки.
Нека да дадем пример, че този път политическата борба ще бъде сблъсък на управленски философии, а не на лично противоборство. Нека да дебатираме открито за бъдещето, защото България няма време за губене.
ttp://www.tomislavdonchev.info/bg/?p=661

Томислав Дончев: Няма да позволим да се руши всичко, създадено с много труд







Томислав Дончев:
 Няма да позволим да се руши всичко, създадено с много трудЦветан Цветанов допълни, че хората трябва да преценят, дали обещанията на малките партии наистина са възможни
Водачът на листата на ПП ГЕРБ за предстоящите избори за ЕП Томислав Дончев заяви днес пред жителите на община Димово, че не бива да стоят и да гледат безучастно как се пропускат възможности, трупат се кредити и се руши всичко създадено с много труд през последните четири години.

"Ние няма да позволим това да се случи, каквото и да ни коства", заяви Дончев, който беше на посещение в Димово заедно с кандидата за евродепутат Владимир Уручев и председателя на Националния предизборен щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов.

"Предимство на малките партии е да обещават много, защото никога няма да управляват. Те никога няма да носят отговорността на големите партии, които могат да управляват. Ние трябва да проявим разум и да си отговорим дали обещаното може да бъде изпълнено", заяви в Димово Цветанов.

Според него трябва да бъде направена равносметка на всичко, което се е случило от 2009 до 2013 г.
"Мостът при Видин – Калафат беше почти загубен проект, но Бойко Борисов, Томислав Дончев, Лиляна Павлова и Ивайло Московски  го възстановиха, както направиха и с други проекти, така че да има перспектива за този регион", заяви Цветанов.

Той сподели, че реализацията на този проект е довела до увеличение на трафика, който преминава през Димово, но и че това е единствената алтернатива за Северозапада.

"Има възможност по оперативните програми да се направят обходни пътища и трафикът да не пречи на живущите тук", посочи заместник-председателят на ГЕРБ. Според него обаче, през последната година, няма прогрес по отношение на това, което трябва да бъде направено.

"Най-важното е на избори да се гласува разумно, защото много са тези, които обещават небивалици и говорят това, което ще се хареса. Нека да помислим дали това, което се обещава, може да бъде изпълнено", допълни Цветанов.

Той заяви, че на предстоящите избори трябва да изберем достойни хора, които да ни представляват в Европа.




Ева Паунова: България може да изпълни националните си цели, само като част от силна Европа




Ева Паунова: 
България може да изпълни националните си цели, само като част от силна Европа"9 май ни прави част от едно голямо семейство, важно е да разберем, че нашите цели и приоритети са европейски цели и приоритети", коментира Ева Паунова
България може да изпълни националните си цели, само когато е част от силна и обединена Европа. За мен Денят на Европа е най-големият празник за България, ако изключим основните ни национални празници, защото ни дава възможността да се почувстваме истински европейци. Това каза кандидатът за евродепутат от листата на ПП ГЕРБ Ева Паунова по време на разговорите си с граждани в отворена приемна пред НДК. „9 май ни прави част от едно голямо семейство, важно е да разберем, че нашите цели и приоритети са европейски цели и приоритети. Това през изминалите 7 години е било водещо за  евродепутатите от ГЕРБ и те са го доказали със своята работа“, посочи Ева Паунова. Тя изрази убеждението си, че представителите на ГЕРБ, които ще бъдат избрани за следващия мандат на Европарламента, ще продължат да отстояват националните ни ценности и каузи.

Ева Паунова призова столичани да помогнат на България да изпрати в Европарламента силен отбор от професионалисти. „Европа просперира, но от една година България не е част от този процес. Гласувайте на изборите на 25 май, защото колкото по-авторитетни и разпознаваеми представители има страната ни в Европа, толкова по-силен ще бъде гласът на избирателите. Много е важно България да изпрати отбор, съставен от хора, които са доказали, че работят успешно и тяхната дума тежи по време на дискусии и дебати“, обясни тя.

По думите на Ева Паунова, за да продължим да усещаме важността, ценностите и солидарността на Европа е важно всички граждани да излязат и да гласуват. „Техният вот е важен, за да могат младите хора, техните деца и внуци да са част от просперираща България. България, която ще има светло бъдеще с развита инфраструктура, качествено и достъпно образование за всички, проспериращи малки и средни предприятия и добро бъдеще, което да им позволи да останат тук“, подчерта кандидатът за евродепутат.

Ева Паунова беше категорична, че младите българи трябва да повярват в себе си и в своите възможности, защото само чрез инвестиране в техния потенциал могат да намерят своята реализация в страната ни. „Ние, с нашата работа, ще подпомогнем младите да реализират бизнеса и семейството си в България“, заяви още Паунова.





Президентът на търговската камара в Дубай към Борисов: За нас Вие сте премиерът на България

Бойко Борисов: Икономическото сътрудничесто между ОАЕ и България се задълбочава чрез сближаване на политическо ниво

Колкото повече се сближаваме на политическо ниво, толкова повече икономическото сътрудничество между Обединените арабски емирства (ОАЕ) и България се задълбочава. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с президента на търговската камара в Дубай Хамид Вуамим и със заместник-председателя на камарата Маджед Ал Шамси. Бойко Борисов е придружаван от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Мария Габриел и от народните представители от ГЕРБ и бивши министри на регионалното развитие и благоустройството и на икономиката и енергетиката Лиляна Павлова и Делян Добрев.
„Искаме да имаме приятели във Ваше лице, когато ГЕРБ се върне отново на власт. Отпадането на визите благодарние на Мария Габриел прави туризма привлекателен и за двете страни“, посочи Борисов. Той обясни, че България е нестабилна през последната една година и е в пълна международна изолация, откакто ГЕРБ не управлява.
„За нас Вие сте премиерът на България. Свършеното от Мария Габриел е много важно за нас и за вашата партия, затова трябва да го продължим“, заяви Хамид Вуамим и благодари на евродепутата от ГЕРБ за отпадането на визите.
Бойко Борисов посочи, че България е добра дестинация за инвестиции и припомни, че правителстовото на ГЕРБ е въвело най-ниските данъци в Европейския съюз. „Построихме най-доброто метро в Европа и строяхме по 64 км на година. Искаме това да продължи“, допълни Борисов. По думите му България има добре развито селско стопанство. Председателят на ГЕРБ разказа за качествата на българския мед и затова как eмирът на Катар е бил впечатлен от вкуса му по време на посещението си. Председателят на търговската камара в Дубай препоръча България да засили рекламата си в ОАЕ. От своя страна Бойко Борисов обеща, че кметовете на ГЕРБ ще изпратят информационни материали и брошури, представящи страната ни, а когато Хамид Вуамим и Маджед Ал Шамси посетят България лично кметовете ще ги запознаят с възможностите за инвестиции тук. Председателят на камарата Хамид Вуамим прие поканата на Бойко Борисов да посети България и да се запознае от близо с нейната природа и възможности за инвестиции. 
http://boykoborissov.bg/




Valentin Ivanov Facebook

Valentin Ivanov

Valentin Ivanov (valsof_news) on Twitter

Valentin Ivanov (valsof_news) on Twitter

valentin ivanov – Google+

valentin ivanov – Google+

Пожелахте да говори: Президентът Росен Плевнелиев - bTV

Пожелахте да говори: Президентът Росен Плевнелиев - bTV

Представянето на кандидатите за евродепутати от ГЕРБ/ЕНП в зала "Арена А...