Tuesday 12 November 2013

http://www.youtube.com/watch?v=P-o2ikD9OTM

Момче скочи върху колата на Кутев, полицията бие наред OFFNEWS

http://www.youtube.com/v/QAo6uhRcKSc?autohide=1&version=3&feature=share&showinfo=1&autohide=1&attribution_tag=eYqRjuzQ1xhXh7sSPZzxEw&autoplay=1

ДЕКЛАРАЦИЯ на ПП ГЕРБ




12-11-2013


ДЕКЛАРАЦИЯ
на ПП ГЕРБ

Ние, народните представители от ПГ на ГЕРБ, се обръщаме към депутатите на БСП, ДПС и Атака с призив да успокоят общественото напрежение и да предотвратят насилието, което се случва пред сградата на Парламента. Прекратете погазването на демокрацията, не прекрачвайте границата, отвъд която има само хаос и омраза.
Свободата на изразяване на мнение е гарантирана от българската Конституцията. Длъжни сме да пазим Конституцията и гражданските свободи. Пред Парламента сега са българските граждани, тези на които сме се клели да служим. Нека ги чуем, нека се съобразим с техните искания и да търсим мирния път пред България. Защото днес на карта е поставена съдбата на българската демокрация, достойнството на гражданите и вярата на нашите деца в тях.
Господа депутати, намерете възможност да успокоите напрежението и чуйте гласа на народа. Той ни е дал отговорността да решаваме съдбата му. Длъжни сме да покажем, че можем да носим тази отговорност. Ако не, всички сме излишни.
Призоваваме всички от управляващата коалиция да намерят смелост и да покажат, че интересите на нацията са над тесните партийни интереси.
Призоваваме премиера Пламен Орешарски да дойде в Парламента и да подаде оставката на правителството. Нека всички народни представители сме готови да сторим същото. Днес, това е единственият път към мир и успокояване на ситуацията.
Призоваваме българските полицаи, да се отнасят към младите хора навън, както биха се отнасяли към дъщерите и синовете си.
Призоваваме протестиращите да не се поддават на провокации от тези, които искат да окървавят мирния протест.
Нека излезем от тази тежка за страната ни ситуация с чест и мъдрост!