Friday 12 September 2014

Кандидатите за народни представители от ГЕРБ – Русе наградиха победителите в конно състезание в Малко Враново







12.09.2014

Кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Пламен Нунев, Светлана Ангелова, Свилен Иванов, Стефко Бурджиев и Бедрос Пехливанян наградиха тази вечер участниците в конно състезание. То се проведе за първи път край село Малко Враново /Община Сливо поле/ по инициатива на общинската структура на ГЕРБ. Няколко местни жокеи - любители на конните спортове, се включиха в надпреварата на две дистанции. Множество зрители станаха свидетели на спортната проява, която ще продължи да се организира всяка година.

В словото си водачът на листата Пламен Нунев подчерта значимостта на тези своеобразни спортни празници за сплотяване на местната общност и възпитаване на младото поколение. Той пожела успех в изявите на жокеите при бъдещи надбягвания в региона. Пламен Нунев увери присъстващите, че като бъдещи народни представители ще продължат да подкрепят осъществяването на подобни спортни начинания от различен характер в общината и областта. Ще бъдат създадени и по – добри условия за практикуването на конния спорт. За да се случи това обаче кандидатът за депутат призова гражданите да гласуват с номер 9 в бюлетината на 5 октомври.


Цветан Цветанов: Председателят на групата на ЕНП в ЕП Манфред Вебер е човекът, който винаги е помагал и ще помага на България

12.09.2014
Спортния интернат в Благоевград ще даде възможност на 54 деца да бъдат настанени и да развиват способностите си и да постигат много успехи.  Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на официалното откриване на спортния интернат „Пирин" в града. По думите на Цветанов, местната власт и бизнесът в Благоевград са постигнали добро взаимодействие, за да има изграждане и реализиране на политики за младите хора и талантите на България. „Сигурен съм, че това ще даде възможност на спортната сцена на България да се появи втори Митко Бербатов и талантливи играчи като Петър Михтарски и неговите съотборници, които прославиха страната през лятото на 1994 година", посочи Цветанов.
Заместник-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е човекът, който винаги е помагал и ще помага на България, защото защитава принципите на демокрацията. „Той е отстоявал развитието и обединяването на Европа, той е бил радетел на страната ни, европейките фондове да бъдат пуснати, когато има стабилно правителство. България се нуждае от тези средства за да могат да бъдат подобрявани материалните спортни условия за децата на Благоевград, но и за децата на България, да бъдат правени инфраструктурни проекти, да бъдат усвоявани средства от европейските оперативни програми”, подчерта Цветан Цветанов. „Манфред Вебер изрази убедеността си, че според това, което вижда, че се прави за спорта в Благоевград, се очаква България отново да има много силен национален отбор“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ.