Wednesday 18 January 2017

Цветанов: Президентът Плевнелиев остана равно отдалечен от всички партии

Бойко Борисов: Направихме всичко необходимо да върнем в бюджета парите, ...


Предполагам, че всички управляващи у нас са искали да направят нещо добро. Но едно е да искаш, друго е да можеш, а трето да го направиш. Направихме всичко необходимо да спрем изтичането на пари от бюджета, за да е възможно всичко това, което правим в момента. Над 51 пречиствателни станции са изградени до момента в страната - инвестиция в здравето и стандарта на живот на хората. Днес одобрихме и 2 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност. В Северна България, където бях днес, имаме прекрасни градове и изграждането на АМ Хемус е от първостепенно значение за развитието им, затова работим в тази посока. Това съм си го поставил като цел и на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем.

Бойко Борисов: Продължаваме борбата с контрабандата

Антонио Таяни на гости на МГЕРб по време на Летен университет, провеждащ се във Варна. Тогава той бе заместник-председател на Европейската комисия.


Бойко Борисов: Намерихме точната формула за борба с корупцията и контрабандата със звената, които създадохме. Далеч съм от мисълта, че това ни е таванът. Сега ще излязат резултатите за третото тримесечие и ще се види, че приходите в бюджета продължават да растат. Продължавайки по този начин, ще има пари не само за пенсионерите и майките, но ще запълним дупката в бюджета, която остави правителството на Орешарски. Видяхме до какво доведе експериментът „Орешарски“ в банковата система. Бяха спрени всички европейски фондове. За втори път ГЕРБ идва на власт, този път в коалиция, и европарите пак биват пускани. 2014 година е една празна година за България. Полагаме усилия да спасим автомагистрала „Струма“, както и „Марица“ и Северната тангента на София. Ако изпуснем срока, трябва с бюджетни пари да ги правим и да върнем това, което сме взели от Европейската комисия. Абсурд е бюджетът да поеме такава тежест. Към момента се справяме добре – това е и оценката на ЕК.