Thursday 19 February 2015

Първа копка на Северната скоростна тангента


Лиляна Павлова: Даваме началото на строителството на този изключително важен участък и проект, а именно за изграждане на Северната скоростна тангента. Това е проект от стратегическо значение за столицата, икономическото развитие на града и неговото разширение. Възприемам тази тангента като вътрешно околовръстно, което свързва кварталите. Изграждането на тези 17 км ще дадат възможност трафикът, който е около населените места да бъде изведен и да бъде осигурено нормално, безопасно и безаварийно движение. Проектът трябва да е съществено завършен със сигурност до декември, защото такъв е срокът на проекта и такава е допустимостта на разходите.

Бойко Борисов: Полагаме огромни усилия да стабилизираме държавата

Бойко Борисов: Единствената ни цел, единствените усилия, които си заслужават, са за това да има стабилност. Когато има стабилност, има работни места, има плащания, работят еврофондовете. Не е иделно, но сме длъжни заради обикновените, работещите хора да бъдем разумни.

Бойко Борисов: Ако не ни подкрепят, държавата ще фалира

Бойко Борисов: Има стари плащания, които трябва да се изплатят - около 7 млрд. лева само за тази година, както и огромна нужда за финансиране на бюджета за следващата година. Ако не ни подкрепят в зала за дълга, няма да има пари, няма да можем да платим, ще фалира държавата и ще приключим.