Monday 7 October 2013

Депутатите от ГЕРБ-Варна: Няма да осигуряваме легитимност на това нелегитимно управление



07-10-2013 


„Страната се намира в тотална парламентарна криза“, обявиха варненските народни представители от ПП ГЕРБ. Актуалната политическа обстановка бе коментирана на пресконференция в морската столица с участието на депутатите Красимира Анастасова, Нели Петрова, Емил Радев, Николай Апостолов, Пламен Манушев и Павел Христов, който е и административен секретар на партийната организация в града.
„Колкото по-дълго стои на власт новата тройна коалиция, толкова по-жестока ще бъде катастрофата за страната и толкова по-тежки ще бъдат за децата ни последиците от заемите, които това правителство взема. Ние всекидневно сме на работното си място и изпълняваме своите задължения като градивна опозиция, но няма да осигуряваме легитимност на това нелегитимно управление“, коментира народният представител Николай Апостолов.
„Именно лидерите на управляващите политически формации - Сергей
Станишев, Лютви Местан и Волен Сидеров, не са на местата си. Голяма част от техните народни представители също отсъстват от пленарната зала. Това не позволява да се сформира кворум и да се осигури нормална работа“, отчете още Апостолов.
Колегата му Пламен Манушев припомни спорния избор на председатели на парламентарни делегации. „За председател на постоянната делегация на Народното събрание в Парламентарната асамблея на НАТО бе избран Четин Казак от ДПС. Отхвърлена бе номинацията на ГЕРБ - Доброслав Димитров, който като председател на комисията по отбрана и сигурност в предишния парламент, е добре познат в НАТО. От ДПС заявиха, че имали заслуги за членството на България в пакта. Всъщност заслугата не е тяхна, а на българската армия“, категоричен бе Пламен Манушев. Той допълни, че ГЕРБ нямат председателски пост в нито една делегация.
„Цели два часа от парламентарното време минаха в уточняване на състава и ръководство на парламентарните делегации, а от дневния ред без никакво обяснение отпадна Законът за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки. Като възложители обаче бизнесът и общините отдавна очакват промените“, изтъкна народният представител Емил Радев.
Той обяви пред варненските медии, че депутатите от ГЕРБ ще отправят питане към министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка с необходимостта от разкриване на полицейски участък в Игнатиево. На изнесена приемна на депутата от ГЕРБ от кметството сигнализираха за ръст на домовите кражби. Сериозен проблем били и автомобилните гонки в града. В момента в Игнатиево през деня работят само трима полицаи, а през нощта за цялата територия на община Аксаково отговаря само един патрул.