Tuesday 7 January 2014

Волен Сидеров изригна във Варна

Шпиц-командите на Мафията Бсп 69 Дпс

'How to Make Smart Layers Talk Your Talk'

'How to Make Smart Layers Talk Your Talk'

350 турски полицаи са били уволнени или преназначени за една нощ в Анкара

Публикувана време: 7 Яну 2014 12:50
Хората държат плакат с надпис "хване крадеца!" По време на протест на 28 декември 2013 г. в Анкара срещу корупцията и правителството.  (AFP Photo / Adem Алтан)
Хората държат плакат с надпис "хване крадеца!" По време на протест на 28 декември 2013 г. в Анкара срещу корупцията и правителството. (AFP Photo / Adem Алтан)
Някои 350 турски полицаи са били уволнени или преназначени за една нощ в Анкара през последните ход да разтърси полицията, местната доклада медии. От това следва, висок профил разследване на предполагаема корупция в правителството PM Тайип Ердоган.
Полицаите от столицата са били отстранени от позициите си в най-големите репресии срещу правоприлагащи органи от корупционния скандал започна в средата на декември. 250 от свободните позиции са заети от новите служители, повечето от които са от външната страна на турската столица.
По-голямата част от офицерите, които бяха оставени да се каже, в сила, са били дадени позиции на други места в страната. Те ще поеме задълженията си в пътна полиция и районните полицейски управления, съобщи турският телевизионен оператор NTV. Преди това те са били членове на звена за борба с организираната престъпност, тероризма, контрабандата и финансовите престъпления.
Полицията засега не са коментирали докладите за новини.
Нощта на дългите ножове в полицията е последната от поредица от Ердоган правителствени атаки срещу правоприлагащи органи и на съдебната система, в отговор на сондите корупцията, насочени към неговото правителство. Анкара изобразява разследванията като "мръсен заговор" от Hizmet движението на базираната в САЩ ислямски духовник, Фетхуллах Гюлен, който има силни връзки в полицията и прокурорите.
По ирония на съдбата, влияние Гюлен помогна Ердоган подкопае силата на турската армия, която организира три преврата между 1960 г. и 1980 г., и са принудени ислямистки оглави правителството от власт през 1997 година. Стотици военни офицери, включително генерали, бяха осъдени на лишаване от свобода по обвинения в заговор нов преврат през 2003 г. и 2004 г..
На фона на скандала с корупция, която представлява най-голямата заплаха за правителството на Ердоган в година, министър-председателят обяви, че "Sledgehammer случай" изречения могат да бъдат преразгледани, жест, очевидно насочени към подкопаване на политическите съперници на налягането може да пусне в действие на правителството.
Турското правителство също така предупреди, че политическите вълнения ще удари икономиката на страната трудно, с приблизителните разходи, нарастващи до изумителните $ 100.000 милиарда. Една здрава икономика отдавна е една от силните страни в дългогодишния правило на Ердоган, но напоследък Турция преживя спад, повишаване на инфлацията и валутните курсове спадащите към рекордно ниски нива.
Скандалът, който направи Ердоган замени 10 от неговите министри, идва малко преди местните избори, дължими през март и президентските анкети през август. Неговата AK страна има една трудна борба за преодоляване на щетите, за да си репутация в резултат на присадени обвинения.