Saturday 13 September 2014

Кандидат-депутатът от ГЕРБ в 24 МИР Георг Георгиев: Нашата цел е да разгърнем потенциала в младите хора. ГЕРБ е социално отговорна партия

13.09.2014
Нашата цел е да разгърнем потенциала в младите хора. ГЕРБ е социално отговорна партия. Нашето разбиране за социалната отговорност на държавата се основава на споделяната от нас ценност за солидарност, за да помогнем на тези, които не могат да си помогнат сами. Това заяви кандидатът за народен представител на ПП ГЕРБ за 24 МИР Георг Георгиев, който е и председател на младежката структура на партията. Той раздаде от името на ПП ГЕРБ раници и училищни пособия на първокласници от социално слаби семейства.
„Отнасяме се към най-малките с особена грижа, защото те са символ на бъдещето. Тези първокласници днес са бъдещите ни студенти, учени и преподаватели“, отчете Георгиев и подчерта, че реформа в системата на образованието е задължителна. По думите му образователна система трябва да бъде в синхрон със съвременните образователни модели и новите технологии, а децата трябва да бъдат обучавани да мислят самостоятелно, да бъдат критични, предприемчиви и да могат да работят в екип.
Председателят на МГЕРБ беше категоричен, че ако не се промени образованието по този начин, децата и младите българи ще бъдат лишени от шанс за развитие и справяне с живота, от възможност за лична професионална кариера и добри перспективи в България. „Ако направим образователната реформа сега, ще положим основата, а ефектът от нея ще бъде изпитан именно от днешните първокласници“, добави още кандидатът за народен представител Георг Георгиев при срещата си с бъдещите ученици.

Бойко Борисов в с.Борци, област Шумен.




Днес се срещнах с жителите на община Венец. В село Борци присъствах на откриването на паметник на световния шампион по борба Филиз Нурулла. След това с хората от общината гледахме традиционните надбягвания с коне.

Бойко Борисов: Ако след 5 октомври нямаме стабилно управление, България ще изпадне в много тежка криза

„Тази авантюра да сложиш БСП, ДПС и Атака да управляват една държава ще ни струва много. Един народ сам си определя съдбата, ние можем само да въздишаме за изгубеното време за България.“ Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 2000 членове и симпатизанти на партията  по време на посещението си в Благоевград част от предизборната кампания на ГЕРБ. „Толкова е тежка ситуацията в държавата, финансовите показатели са такива, че оправяне няма. Вместо политическите партии да седнат и да кажат как да направим едно правителство, което да спаси държавата, те дезертираха от властта”, коментира Борисов. По думите му, до момента, държавата никога не е имала толкова лоша репутация. Председателят на ГЕРБ посочи, че ако след 5-ти октомври нямаме стабилно управление, а се стигне до нови избори, България ще изпадне в много тежка криза.
„Нямам никакво желание за власт. Единственото, което ме движи е фактът, че над 1 милион души гласуват за нас, а това е огромен ангажимент, огромна отговорност“, коментира Бойко Борисов. Той припомни, че преди България беше давана за пример в Европа, за финансова дисциплина и стриктна държава.  Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в най-тежката финансова криза, не е позволил да се разклати нито една банка в България. Борисов призова събралите се граждани на 5 - ти октомври да упражнят конституционното си право на глас, за да бъдат на силната страна, на успелите.

Бойко Борисов: Мостът на Силистра не е вързан.>



13.09.2014 г.

Бойко Борисов: Мостът на Силистра не е вързан, сега гледам са сложили там малко бетон. Откакто не сме на власт, нищо не се строи. Нали казват, че асфалт не се яде, а вижте, когато са направени пътищата, колко е хубаво. Преди 10 години, когато взех София, най-голямата община беше разбита, така сега както е в Исперих. Сега метро, естакади, всичко е направено, но за Исперих ще дойда и след 3, 4 месеца ще видите как ще бъде различно.

+++ VIDEO

Водачът на ГЕРБ-Хасково Делян Добрев откри кръгла маса „Внимавай на пътя“



13.09.2014
Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Хасково Делян Добрев и кандидатите за депутати откриха кръгла маса „Внимавай на пътя“. Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова беше патрон на форума. В кръглата маса участваха и представители на национален форум "Моето дете", които заявиха, че се радват на такава смислена инициатива, защото животът на децата няма партиен цвят. Те са от различни политически сили и ги обединява идеята за по-добър живот на децата. Присъстваха и майки на загинали в Черния Великден в Симеоновград деца, автоинструктори, учители и началникът на регионалния инспекторат по образование в Хасково Иван Панайотов.
Делян Добрев напомни, че отговорността за безопасността на пътя е на всички участници в движението. Той подчерта, че ПП ГЕРБ винаги е била отговорна към създаването на правила за движение по пътищата, включително безопасност на пътната мрежа.
„Причините за войната по пътищата са много, но една от основните е лошата инфраструктура, в частност незавършените магистрали“, заяви евродепутатът от EНП/ ГЕРБ Ева Паунова. Тя припомни проблемите с довършването автомагистрала „Марица” и незавършения Лот 8 на магистрала „Струма”, който е трябвало вече да бъде готов. Паунова подчерта, че е много важно да продължава да се работи в посока подобряване на инфраструктурата.
Кандидат-депутатът Евгения Ангелова припомни статистиката, според която голяма част от причините за ранени при ПТП деца е това, че не са били предприети мерки за обезопасяването им. Ангелова и Ева Паунова раздадоха специални брошури с мотото на кампанията „Внимавай на пътя!“.http://www.gerb.bg/bg

Проф.Георги Близнашки пред “Панорама”


Проф.Георги Близнашки пред “Панорама”
http://bnt.bg/part-of-show/prof-georgi-bliznashki-pred-panorama
Искам да кажа на хората, че не са сами в бедствието, ние не сме изоставили никого, увери пострадалите от наводненията служебният премиер проф.Георги Близнашки. Проблемът с природните бедствия е една от централните теми в работата на правителството, подчерта министър-председателят в студиото на “Панорама”. В основните бедстващи райони бяха изпратени средства, за да се преодолеят щетите в начална фаза. Изпратени са апликационни форми в Брюксел, във фонд “Солидарност”. От там очакваме да дойдат 300 млн. евро, за да се помогне на засегнатите региони, каза проф.Близнашки. Той призова и местната администрация да се опита да свърши нещо във връзка с потенциалните бедствия. Когато превантивните действия са свършени, тогава и пораженията не са толкова големи, припомни премиерът.
Положението в държавата е много тревожно от гледна точка на финансите, там е основният проблем, съобщи проф.Георги Близнашки. На въпрос как са намерени 750 млн. за стартиране на две европрограми, премиерът подчерта, че става дума за прехвърляне на средства от други програми, от други направления. “Ние буквално изстискваме бюджета”, каза той. Промените, които прие Народното събрание преди разпускането му, бяха ориентирани към орязване на бюджета на централните ведомства с още 5%, което затруднява изцяло тяхната дейност, за да могат да се отделят 225 млн. лв. за Здравната каса.
Една от първите стъпки, които предприехме, беше да се възстанови социалният диалог и след като ги запознахме с резултатите от ревизията, която предприехме, тогава стана ясно, че актуализацията на бюджета е неизбежна стъпка, без която държавата не може да просъществува нормално до края на годината, поясни служебният премиер. Над милиард и 200 милиона е дупката в бюджета, съобщи проф.Близнашки. Предприемаме мерки да заработят приходните агенции, митниците и това започва да дава резултати.
Служебното правителство подходи много смело и далновидно с тези 750 млн. и поехме огромен риск да възобновим плащанията по двете спрени програми, но смея да твърдя, че срещнахме разбиране от страна на Европейската комисия, направен беше пробив и всичко това се дължи нa възстановеното доверие, подчерта министър-председателят.
След една година на протести срещу едно правителство, чиито действия се характеризираха с дефицит на легитимност, ние отиваме към една обща нормализация на ситуацията в страната и много се надявам тази кампания, която предстои, да се проведе в един по-спокоен тон, защото след тези избори трябва да се отиде към решаване на натрупаните проблеми, изрази надежда проф.Близнашки. Рейтингът на правителството и на президента, който стои зад това правителство, нарасна, заяви премиерът. Най-важното е възстановяването на доверието на гражданите в собствените им институции, категоричен беше той.
Преди да отидем към произвеждането на едни нормални избори ние трябва да положим огромни усилия да стабилизираме всички основни сфери и ресори на управлението и мисля, че се справяме относително добре, каза служебният премиер.

"Южен поток" създава престъпление с изкуствено завишаване на цената на строително-монтажните работи


https://www.facebook.com/stefan.gamizov
След всички новини за злодейства, които са извършени от правителството на Орешарски в полза на криминалното начинание "Южен поток", има ли още хора да си задават въпроси, защо подписах жалбата до ВАС срещу т.н строително разрешително за тази "тръба"? Нека да изброим отново за тези, които продължават да вярват на пропагандата за "безкрайните" ползи от тази срамотия:
1. "Южен поток" създава престъпление с изкуствено завишаване на цената на строително-монтажните работи - 3 и половина пъти! Или казано просто: Поне 500 милиона евро са предвидени за корупция и политическа пропаганда. С толкова пари в България се постига и невъзможното! Отделно руснаците ще откраднат "едни" 2 милиарда евро от залъците на всеки българин само за начало!
2. "Южен поток" ликвидира плащанията от руснаците за транзит на газ - транзитните такси са обвързани с редица условия! От "запълване" на тръбата до изплащане на заема за строителството, което ще стане след десетки години, защото е "раздута" цената! България губи минимум 200 милиона евро на година!
3. "Южен поток" е война, но без видима кръв и трупове, но това не я прави по-малко истинска! В Украйна се води война, защото на руснаците се отказа достъп до собственост на украинската газопреносна мрежа и беше свалено марионетното им правителство. В България с огромни усилия изгонихме този техен безсрамник Орешарски, но се готвим да допуснем руснаците да анексират криминално този безценен национален актив - газопреносната ни мрежа! След "Южен поток", 160 км национална газопреносна мрежа спира да работи и всичко преминава реално в руските кървави ръце!
Мисля, че това е достатъчно за съботно-неделно отрезвяване на всички, които не осъзнават размерите на това злодеяние! Аз лично ще се съсредоточа върху документите за "Южен поток", защото май сме едни от последните, които се съпротивляват организирано, а напоследък до ушите ми достигат все по-свирепи закани по мой адрес!
https://www.facebook.com/stefan.gamizov

ЕП Манфред Вебер е човекът, който винаги е помагал и ще помага на България



12.09.2014Цветан Цветанов: Председателят на групата на ЕНП в Спортния интернат в Благоевград ще даде възможност на 54 деца да бъдат настанени и да развиват способностите си и да постигат много успехи.  Това заяви заместник-председателят на ГЕРБ и водач на листата на партията в Благоевград Цветан Цветанов, по време на официалното откриване на спортния интернат „Пирин" в града. По думите на Цветанов, местната власт и бизнесът в Благоевград са постигнали добро взаимодействие, за да има изграждане и реализиране на политики за младите хора и талантите на България. „Сигурен съм, че това ще даде възможност на спортната сцена на България да се появи втори Митко Бербатов и талантливи играчи като Петър Михтарски и неговите съотборници, които прославиха страната през лятото на 1994 година", посочи Цветанов.Заместник-председателят на ГЕРБ беше категоричен, че председателят на групата на ЕНП в Европарламента Манфред Вебер е човекът, който винаги е помагал и ще помага на България, защото защитава принципите на демокрацията. „Той е отстоявал развитието и обединяването на Европа, той е бил радетел на страната ни, европейките фондове да бъдат пуснати, когато има стабилно правителство. България се нуждае от тези средства за да могат да бъдат подобрявани материалните спортни условия за децата на Благоевград, но и за децата на България, да бъдат правени инфраструктурни проекти, да бъдат усвоявани средства от европейските оперативни програми”, подчерта Цветан Цветанов. „Манфред Вебер изрази убедеността си, че според това, което вижда, че се прави за спорта в Благоевград, се очаква България отново да има много силен национален отбор“, обясни заместник-председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов в село Странско: Тези, които казват, че правим популизъм, да заповядат – има за чистене къщи, реки, корита



10.09.2014

Тези, които казват, че това, което правим е популизъм, да заповядат – има за чистене къщи, реки, корита. Нищо не е парцелирано, да се обуят и да помагат. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при посещението си в пострадалото от наводненията димитровградско село Странско. „Хората да им говорят, както на нас и ще се сприятелим партиите – така е най-добре. На терен ще направим дружби, които никъде другаде не мога да намеря. Добре дошли са всички. Това не е парцелирано за нас, тук има къщи да чистят колкото искат", посочи Борисов. Той призова и всички останали партии да разпределят парите си в бедстващите региони, вместо всеки ден да имат снимки, предавания и билбордове по цялата магистрала.

Според Бойко Борисов бедственото положение на редица места в страната от последните дни е подходящ момент всички партии да се обединят. „Живот и здраве, ако след 5 октомври сме победили, ще дойдем със здравната служба и ще се организираме. На 6 октомври ще го организираме да помогнем. Сега Вие си разпределяйте помощта, да не кажат, че на някой сме взели гласът. Това беше прекрасен момент всички партии да се обединим. Сега ще отида и по Северна България, и в Бургас. Там сме се подготвили на рибарите да им дадем мрежи”, допълни Борисов.
Във „Фейсбук“-профила си председателят на ГЕРБ съобщи, че партията ще залеси засегнатите от наводненията райони. „ГЕРБ ще засади нови 80 дка гори във водосборите, които причиниха наводненията във Варненско, Бургаско, Хасковско и Монтанско. Предвижда се използването на 40 хиляди фиданки от дъб и бук, както и направата на 8 км. ръчно копани тераси. Започваме веднага с почвоподготовка, като след 28.09. продължаваме със залесяването”, написа Борисов.

Бойко Борисов: ГЕРБ ще засади 40 хил. дървета в най-засегнатите от наводненията райони

10.09.2014
ГЕРБ редуцира ресурса си по предизборната кампания за билбордове и платените съобщения, за да помогнем на пострадалите хора. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по време на посещението си в рибарското селище Ченгене скеле в Бургас. Той уточни, че ГЕРБ помага на пострадалите от наводненията домакинства в Област Хасково, Бургас, Монтана и Добрич. „550 души сме пратили по места, всичките кандидати за народни представители помогнат на пострадалите. От сутринта ги обикаляме, отзивите са отлични”, обясни Борисов и посочи, че никой не говори нито за популизъм, нито за каквото и да било, защото се оказва реална помощ към хората. Председателят на ГЕРБ призова всички партии да се включат и да помагат. По думите му, така депутатите ще направят много добра дружба, работейки заедно, после ще си уважават в парламента и по-лесно ще приемат закони като говорим за бедствия. В бургаското рибарско селище Ченгене скеле Бойко Борисов обяви, че ще бъдат засадени 40 хил. дървета или 80 дка в най-засегнатите от наводненията райони - Монтанско, Хасковско, Бургаско и варненския квартал „Аспарухово”. Борисов сподели, че лесовъдите са му казали, че най-подходящо за това било времето след 21 септември.
Трима от рибарите, в пострадалото селище, получиха сглобяеми рибарски хижи, като всяка е на стойност 6 500 лв. Те ще минат по наредбата за преместваемите обекти. Партия ГЕРБ дари и 15 хладилника, 1 моторна лодка и две перални. „Парите са дарени от предизборната кампания на ГЕРБ. Такива дарения се правят във всички засегнати от наводненията райони”, посочи Борисов. Той допълни, че дарението е предадено на сдружението "Морски сговор", което да ги разпредели на най-нуждаещите се.
Пред журналисти председателят на ГЕРБ Бойко Борисов коментира поста на Кристалина Георгиева в Европейската комисия: „Честитя на Георгиева. Вицепрезидентският пост н е успех и оценка за България. Имахме ясната и точна формулировка от страна на ЕК, че това е един от най-добрите специалисти, нищо, че не е била премиер, защото премиерите, които кандидатстват за комисари, се толерират“. По думите му, всички българи и политически партии трябва да се гордеят с този пост – България има вицепрезидент на ЕК. Борисов обясни, че много проекти могат да станат с европейски средства, а не с парите на данъкоплатците.  „От моята работа като премиер знам, че най-важното е бюджетът. Който държи парите, той определя политиката. 140 млрд. евро ще разпределя г-жа Георгиева. Това й е портфолиото и за разлика от другите вицепрезиденти, тя има и портфейл“, коментира председателят на ПП ГЕРБ.

Манфред Вебер към Борисов: След изборите ще Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда



12.09.2014
Няма съмнение, че това едногодишно управление на социалистите беше тотален провал. След изборите от Европейската комисия и от Брюксел ще се постараем да Ви предоставим цялата подкрепа, от която имате нужда. Това заяви председателят на Групата на Европейската Народна партия (ЕНП) в Европейския парламент на среща с председателя на ГЕРБ Бойко Борисов, която се проведе в Централата на партията. „За нас проблемите ще дойдат след изборите. В момента държавата има страхотни дефицити, дисбалансите в енергетиката са огромни, подписани са споразумения без обезпечения. Предстоят ни тежки реформи, но хората вече са осъзнали, че без те да се направят, нищо добро не ни очаква“, подчерта Бойко Борисов по време на срещата. По думите му една от първите задачи е да се отблокират еврофондовете, защото без тях нищо добро не ни очаква. „Ще говоря с Юнкер за това. По моите наблюдения Ангела Меркел също е добре запозната с проблемите в България. Трябва да подчертая, че социалистите са отговорни за това положение“, посочи Манфред Вебер. „Не само социалистите, но и ДПС и Атака“, подчерта в отговор Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ предупреди, че във финансовата сфера цъка бомба със закъснител. „Хората в БНБ не правят нищо, за да стабилизират КТБ и тази бомба ще избухне вероятно през ноември. Парадоксално е, че когато Европа се тресеше от банкови кризи, България беше най-стабилната държава и бяхме давани за пример заедно с Германия 4 години, а сега сме в банкова криза“, посочи Борисов. По думите му, ако ГЕРБ управлява, ще има за цел България да влезе в Единния банков съюз. „Възнамеряваме да привлечем експерти от Световната банка в енергетиката, които да изготвят план за излизане от кризата“, каза още Бойко Борисов.
„Призоваваме политическите сили в България към обединение за национално спасение. Не случайно нашият слоган е „стабилност“. Това послание е взаимствано от Германия“, обясни Борисов. По думите му ГЕРБ не води агитация, а казва на българите какво е реалното положение в държавата. „Имаме експертите, подкрепата в Брюксел, носим си политическата отговорност и имаме готовност да управляваме. Ако българите искат желаното да им бъде представяно като действително, да гласуват за други партии. Ние не даваме обещания. Помагаме на пострадалите от бедствията хора и ще се опитаме да върнем страната в нормалното положение, в което беше. Имаме мобилизация, но тя е на фона на много трезва преценка“, категоричен бе председателят на ГЕРБ.
„Имате много добър екип в Европейския парламент. Благодаря на Вашите евродепутати за общия им принос към работата на Европарламента“, заяви Манфред Вебер. Според него назначението на Кристалина Георгиева за заместник-председател на Европейската комисия ще бъде от полза за България и показва нивото на доверие на Европа към ГЕРБ. „По времето на Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи, България беше пред членство в Шенген. Сега вече никой не говори за това“, изрази съжалението си председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент.

Бойко Борисов: Ако след 5 октомври нямаме стабилно управление, България ще изпадне в много тежка криза

12.09.2014
Тази авантюра да сложиш БСП, ДПС и Атака да управляват една държава ще ни струва много. Един народ сам си определя съдбата, ние можем само да въздишаме за изгубеното време за България. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред над 2000 членове и симпатизанти на партията, по време на официалното откриване на предизборната кампания на ГЕРБ в Благоевград. „Толкова е тежка ситуацията в държавата, финансовите показатели са такива, че оправяне няма. Вместо политическите партии да седнат и да кажат как да направим едно правителство, което да спаси държавата, те дезертираха от властта”, коментира Борисов. По думите му, до момента, държавата никога не е имала толкова лоша репутация. Председателят на ГЕРБ посочи, че ако след 5-ти октомври нямаме стабилно управление, а се стигне до нови избори, България ще изпадне в много тежка криза. „Нямам никакво желание за власт. Единственото, което ме движи е фактът, че над 1 милион души гласуват за нас, а това е огромен ангажимент, огромна отговорност“, коментира Бойко Борисов. Той припомни, че преди България беше давана за пример в Европа, за финансова дисциплина и стриктна държава. Председателят на ГЕРБ бе категоричен, че в най-тежката финансова криза, не е позволил да се разклати нито една банка в България. Борисов призова събралите се граждани на 5 - ти октомври да упражнят конституционното си право на глас, за да бъдат на силната страна, на успелите.