Monday 11 April 2016

Какво ще се случи след Панамагейт и резултатът от референдума за Украйна

Бойко Борисов: Над 220 млн. лв. дадохме за надбавки на над 1 300 000 пен...


Бойко Борисов: С близо 150 млн. лв. повече сме дали и за образование благодарение на по-добрата работа на приходните агенции, събираемостта на данъците и най-вече пресичането на контрабандата.

Бойко Борисов: 300 души от Българската армия допълнително ще бъдат насоч...


Бойко Борисов: Убеден съм, че нашата Моторизирана пехотна батальонна група, участваща в тактическото учение „Ответен удар 2016”, ще бъде сертифицирана и че ще покаже на нашите американски партньори най-доброто от славните традиции на Българската армия. Сред техниката, която военослужещите ми показаха, бе снайперова пушка MSG 90 AI, 7,62мм снайперова пушка „Драгунов”, минохвъргачка „Тунджа” и други.

Борисов откри компресорната станция „Странджа”

През компресорна станция „Странджа” минават 14 млрд. куб. метра газ за Истанбул, за което страната ни получава транзитни такси. В тази станция се възстановяват загубите на налягане и се осигуряват договорените параметри на предаване на природен газ на българо-турската граница. Днес КС „Странджа” бе въведена в експлоатация след пълна реконструкция и модернизация, възлизащи на 70 млн. лв., като проектът се финансира изцяло със средства на Булгартрансгаз. Новото оборудване на станцията отговаря на европейските екологични норми, рискът от непланирани ремонти значително намалява, подобрено е техническото състояние и се повишава експлоатационният ресурс. След месец ще бъде открита и компресорната станция в Петрич. Движението е абсолютно реверсивно и на практика е възможност за диверсификация. Освен по модернизацията на мрежата, продължаваме работа и по изграждане на междусистемните газови връзки със съседните страни. До четири месеца България трябва да има първия изграден интерконектор в участъка под река Дунав по силата на договора, подписан миналата седмица с австрийската компания „Хабау”. Други шест компании заявиха интерес на първия етап на пазарния тест за газовата връзка с Гърция, като заявените количества надхвърлят 4 млрд. куб. метра. За да използваме всички потенциални възможности за диверсификация, работна група обсъжда участие на страната ни в проекта за изграждане на терминал за втечнен природен газ на пристанището в Александруполис и до месец ще има яснота за параметрите. За нас това ще е достъп до глобалния пазар на втечнен природен газ. Не сме спирали да работим и за собствените находища на природен газ и нефт. На 19-ти април ще бъдем в Бургас, когато ще бъде доставена нефтената платформата. Тя е толкова голяма, че не може да мине Босфора цяла. Ще бъде сглобена в Бургас, за да отиде на „Хан Аспарух” за проучване и добив на газ. Радвам се, че днес присъстваха и депутати от другите политически партии. Когато има неща, касаещи дългосрочно държавата, ние трябва да сме много единни и много сигурни, че при всякакви условия това ще продължи и ще се развива. Спечелихме европейско финансиране, първият транш вече е преведен за предпроектните проучвания, така че догодина съм убеден, че ще имаме още 4 такива компресорни станции.

La Maritza - Sylvie Vartan Lyrics & Translation