Wednesday 17 September 2014

Най-младият евродепутат от Групата на ЕНП изтъкна, че в основата на тази инициатива са самите млади хора - те трябва да бъдат не просто обект, а двигател на програмата.


Eva Paunova

17.09.2014

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова: Младите хора трябва да бъдат не само обект, но и двигател на Европейската младежка инициатива
Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова се включи в дискусията относно Европейската младежка инициатива, обсъдена по време на пленарната сесия в Страсбург.
Най-младият евродепутат от Групата на ЕНП изтъкна, че в основата на тази инициатива са самите млади хора - те трябва да бъдат не просто обект, а двигател на програмата. Според Ева Паунова е важно, дори на европейско ниво, стратегията да не бъде определяна единствено от най-висши инстанции, а да е базирана на желанията и нуждите на младежта.
По думите й, европейската младежка инициатива, която цели да се пребори с безработицата, би била успешна единствено ако е задвижена от едно активно и предприемчиво младо поколение. Ева Паунова напомни, че тази инициативност трябва да бъде развивана от ранна възраст, започвайки от обучението. Според нея за целта е нужно да бъдат проведени основни реформи на старите закостенели образователни системи, които са останали непроменени от десетилетия в много европейски страни. Евродепутатът изрази мнение, че  нови, по-интерактивни програми, биха позволили на младите да развият аналитични качества и критично мислене, а с това и да отговорят на очакванията на работодателите. Комисар Андор подкрепи твърдението, че Европа трябва да заложи на гъвкави и иновативни подходи в сърцето на Европейската гаранция за младежта.
В тази връзка, Ева Паунова заключи, че, давайки път на младите хора, Европа ще има едно ново поколение с капацитета и мотивацията да се развива и да гради успешен професионален живот. "Така ще създадем хората, създателите, предприемачите, които ще бъдат в състояние да създадат работни места и да задвижат икономиката...Това е истинската "гаранция за младежта", подчерта евродепутатът.
В пленарна зала, Комисарят за заетостта, социалните въпроси и приобщаване Ласло Андор представи меморандум на Комисията относно Гаранцията за младежта. Гаранцията за младежта цели да се бори с младежката безработица, който гарантира, че всички млади хора под 25 години получават качествено конкретно предложение в рамките на 4 месеца, след като са напуснали формалното образование или са останали без работа.

Бойко Борисов: Video КТБ трябва незабавно да се отвори, умишлено удължават бан...





Публикуван на 17.09.2014 г.
Бойко Борисов: Аз съм крайно недоволен от това служебно правителство. Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: „Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят”. Те се вгламиха и започнаха масово да правят промени. Нямам предвид областните управители, а смените по места. И навсякъде се обясняват, че едва ли не ГЕРБ го иска – не го искаме, аз не го желая. Мой приятелски съвет към всички е пестете си думите – много тежко се лиже там, където се плюе. Обръщам се към Лютви Местан и Михаил Миков: състоянието на държавата е изключително тежко и те по-добре от мен знаят, колко е тежко. Още повече при г-н Местан има финансов министър и знае в какво състояние е държавата. Дори не е важно кой какви резултати ще направи на тези избори, важно е след 6 октомври как ще съумеем да излезем от тази тежка криза. До 15 октомври нямаме ли стабилно правителство нито фондове ще пуснат, нито ще станат готови магистралите – просто няма как да се заздрави държавата.

Today the Government approved the Action plan on implementation of the Association Agreement with the EU.


 We have suggested very ambitious deadlines. The Agreement is to be implemented by the end of 2017. Why such a short deadline? Because it is of key importance to fulfill this Agreement, to approximate the Ukrainian legislation with the EU standards, to demonstrate that Ukraine abides by EU rules, that we have implemented European reforms, changes that make Ukraine a European state not on paper, but in the reality. And the sooner we adopt these changes, the sooner the EU will see that the Agreement was implemented – the sooner will we have a chance to submit a membership application and to say: we fulfill the criteria, we signed the Agreement and implemented it, and in accordance with Article 49 of the Maastricht Treaty Ukraine may seek membership in the European Union.
Уряд України сьогодні затвердив План імплементації Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Ми поставили дуже амбіційні терміни. До 2017 року Угода повинна повністю бути імплементована. Чому такі стислі терміни? Тому що для нас вкрай важливо виконати Угоду, адаптувати українське законодавство до європейських стандартів, показати, що Україна відповідає правилам Європейського Союзу, що ми провели дійсно європейські реформи, що ми зробили ті зміни, які роблять Україну європейською державою не на папері, а в реальності. І чим швидше ми проведемо ці зміни, чим швидше Європейський Союз побачить, що ми насправді виконали Угоду, тим швидше у нас є шанс подати заявку на вступ до ЄС і сказати: ми відповідаємо критеріям, ми підписали Угоди, ми її виконали, відповідно до статті 49 Маастрихтського договору Україна може претендувати на членство в Європейському Союзі.

The face of Afghanistan’s new generation. Този млад афганистанскати телевизионна звезда започва кариерата


Този млад афганистанскати телевизионна звезда започва кариерата си по радиото по време на управлението на талибаните - кой забранено TV ReturnToHope









Mujeeb Arez started his career on Taliban government-approved radio. He’s been a fixture on Afghan TV for more than ten years, attracting millions of viewers each week.
WWW.RETURNTOHOPE.COM









Държавният глава Росен Плевнелиев участва в тържествата по повод Деня на София. Президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили прие строя на почетния караул и присъства на тържествен водосвет.

17 Септември 2014 | 13:15















Държавният глава: България ще бъде силна само когато е интегрирана в семейството на демократичните държави


17 Септември 2014 | 17:17
Нито една страна не може да гарантира сама своята сигурност. България ще бъде силна само когато е интегрирана в семейството на демократичните държави, заяви президентът Росен Плевнелиев при откриването на Център за изследване, изграждане и усъвършенстване на способностите на НАТО за управление на кризи и реагиране при бедствия, като международна организация в рамките на Алианса. Това е първата структура на НАТО на българска територия и част от мрежата от центрове за компетентност на Алианса. Изграждането му е плод на съвместните усилия на България, Гърция, Полша и Съюзното командване по трансформацията в Норфолк.

Откриването на Центъра на НАТО в България ще допринесе за повишаване на оперативната съвместимост и усъвършенстване на военните и граждански способности на съюза за управление на кризи и бедствия, подчерта в изказването си държавният глава. Нестабилността и конфликтите в Украйна, Близкия Изток и Северна Африка променят средата за сигурност в Европа, създават общи предизвикателства пред държавите от НАТО и изискват общ отговор, отбеляза още Росен Плевнелиев.

Според президента освен заплахите и рисковете от асиметричен характер, съюзниците от НАТО трябва да са готови да противодействат ефективно и на новия „хибриден“ тип действия за дестабилизация и противоборство. „На Срещата на върха в Уелс постигнахме пълно съгласие за мерките, които да предприемем. Приет беше и Планът за готовност за действие“, подчерта държавният глава.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че само в рамките на колективната система за сигурност и отбрана страните от НАТО могат да гарантират своята независимост и защитата на общочовешките ценности, демокрацията и върховенството на закона. Инициативите „Интелигентна отбрана“, „Свързаност на силите“ и „Концепцията за рамкови държави“ дават възможност на страните-членки да дадат своя принос за колективната  сигурност чрез специализация и сътрудничество. „Надявам се да бъдем по-активни в изпълнението на съвместни проекти, както и в изграждането на общи отбранителни способности с въоръжените сили на нашите съседите и партньори. България е водеща нация в изграждането на този Център и това е доказателство за нашите амбиции да бъдем активен участник в интеграционните процеси“, заяви президентът и призова за по-силно българско присъствие в инициативи и проекти в рамките на НАТО и ЕС.

Бойко Борисов: КТБ трябва незабавно да се отвори, умишлено удължават банковия надзор


17.09.2014

“КТБ трябва незабавно да се отвори. Започвам да се съмнявам, че всичко това се прави умишлено.” Това заяви пред журналисти в Пазарджик председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. “Квесторите се мотаха доста време. За трети път лъжат хората и удължават срока с два месеца. В същото време няма абсолютно никакви действия в момента. Сега създават допълнителна паника. Това се прави от сега управляващите”, каза още Борисов и уточни, че това е безотговорно поведение към хората, които имат сметки в КТБ.
„Години наред всички хвалехме БНБ, защото стрес-тестът, Законът за банковата система и стабилността на тази система беше изключително добра и не се огъваше. За съжаление, на моето открито писмо управителят на БНБ Иван Искров не само че не ми отговори така, както очаквах и както му подобава, а хвърля вината върху политиците. Това е абсолютно неправилно и бих казал арогантно. Законът за Българската народна банка така е правен, че политик да не може да се меси в банковата система”, каза още председателят на ПП ГЕРБ и допълни, че в Европа това се счита за един от най-добрите закони по отношение на банкови системи. „Това означава, че политиците няма как да са се намесили.  Тук е и вопълът на Михаил Миков, който казва да се разсекрети стенограмата при президента. Аз съм „за” с двете ръце да се разсекрети. Не знам какво иска Миков с това, но там ще се чуе за реалното състояние на банковата система.  И ако президентът реши стенограмата да се разсекрети, трябва предварително да каже, че вината за това, което вътре се е говорило от шефовете на банки, от самия гуверньор, заместниците му – ще предизвика голям катаклизъм. Така че политиката си е политика – аз не ги деля хората – малко да се смирят”, каза още бившият премиер и попита риторично защо не отворят стенограмата от времето на Георги Първанов за разговорите с „Газпром”. „Това с разсекретяването са трикове. Може тогава да няма Национален съвет за сигурност, защото той е секретен. Да разсекретим всичко тогава и да превърнем държавата в махала – „Плод и зеленчук” – всеки да може да си говори и дори на съвет да не можеш да си кажеш мнението”, подчерта Борисов. По думите му положението в страната е толкова тежко, че ако до 15 октомври няма стабилно правителство „нито фондове ще пуснат, нито ще станат готови магистралите – просто няма как да се заздрави държавата”.
Борисов заяви, че е крайно недоволен от служебното правителство. "Стотици пъти публично, а и на тези, които ги познавам, им казвах: „Недейте да сменяте хората, изчакайте 5 октомври. Има кой да ги сменя, ако трябва да се сменят. Те се вгламиха и започнаха масово да правят промени. Нямам предвид областните управители, а смените по места. И навсякъде се обясняват, че едва ли не ГЕРБ го иска – не го искаме, аз не го желая”, обясни председателят на ПП ГЕРБ и добави, че не разбира необходимостта от такива промени. Борисов посочи, че в последните месеци предишното управление е назначило във ВиК - Пловдив 59 души, като дружеството е със 7 – 8 млн лева задължения. „Зам.-управителят на ВиК е с подписан договор, че при уволнение ще му бъдат изплатени 17 работни заплати. БСП са си правили каквото искат в това дружество, назначавали са когото искат… Но и там промените в назначенията могат да изчакат до 5 октомври, а служебното правителство продължават и сега със смените”, поясни лидерът на ПП ГЕРБ. 
Борисов отправи призив и към политическите си опоненти Лютви Местан и Михаил Миков. „Обръщам се към Местан и Миков: състоянието на държавата е изключително тежко и те по-добре от мен го знаят. Още повече при г-н Местан има финансов министър и знае точно в какво състояние е държавата. Дори не е важно кой какви резултати ще направи на тези избори, важно е след 6 октомври как ще съумеем да излезем от тази тежка криза. Мой приятелски съвет към всички е - пестете си думите – много тежко се лиже там, където се плюе”, категоричен бе Борисов и призова Миков и Местан да се концентрират върху реалните проблеми, които могат да бъдат решени заедно с другите политически сили. 

Бойко Борисов поздрави кмета на София Йорданка Фандъкова и всички граждани по случай празника на града


17.09.2014

Председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов поздрави кмета на София Йорданка Фандъкова по случай празника на града. „Неведнъж съм отбелязвал Вашия принос за развитието на столицата и искрено вярвам, че и в бъдеще ще продължавате ежедневно да работите за модернизирането на града ни, за подобряването на инфраструктурата и качеството на услугите за жителите на София“, се казва в поздравителния адрес. Бойко Борисов пожела на гражданите на София много късмет, здраве и щастие.  Според него е важно да бъдем единни и да работим в сътрудничество, за да постигаме общите цели за просперитет и благополучие, защото предстоят важни промени. „Знам, че мога да разчитам на Вашата подкрепа и като член на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ Вие ще съдействате за реализирането на добрите решения и практики, които ще доведат и до безспорни положителни резултати за жителите и гостите на София“, се казва още в писмото. 

High-level coordination meeting on the Ebola epidemic


Kristalina Georgieva

15/09/2014 -
A high-level meeting to coordinate the next steps in the European response to the Ebola epidemic in West Africa is taking place today in Brussels, hosted by the European Commission.
Commissioner Kristalina Georgieva will address the closing session (13h00-13h30). It will be streamed live by Europe By Satellite.
Development Commissioner, Andris Piebalgs, and Health Commissioner, Tonio Borg are also attending the event. The list of participants includes ministers from several EU Member States, the UN Senior Coordinator for the response to Ebola Virus Disease and representatives from the World Health Organisation and Doctors Without Borders.
The European Commission has reacted to the Ebola epidemic in West Africa from its onset. It is active with humanitarian aid, expertise and international coordination.

17 000 Unterschriften übergeben

Zweibrücken. Die Odyssee der 11 000 Unterschriften, welche die „FlughafenfreundeZweibrücken“ schon voriges Jahr für den Erhalt des Airports gesammelt hatten, ist vorbei: EU-Wettbewerbskommissar Joaquín Almunia hat die Unterschriftenlisten gestern inStraßburg „exakt um 12 Uhr“ erhalten, wie die Europaparlamentarierin Birgit Collin-Langen (CDU) mitteilte. Die Bingenerin hatte um das Treffen gebeten, nachdem das Mainzer Infrastrukturministerium die Unterschriften Almunia nur verbal auf die Unterschriften hingewiesen hatte.
Collin-Langen wies laut ihrer Pressemitteilung in dem fast halbstündigen Gespräch mit Almunia „eindrücklich auf die Bedeutung des Flughafens für die Region hin“. Er sei im Rahmen des Vier-Säulen-Konversions-Konzepts „integraler Bestandteil der strukturpolitischen Entwicklung der gesamten Region. Seine Schließung würde unübersehbare Nachteile für die grenzüberschreitende Region bringen.“ Collin-Langen bat „eindringlich“ um eine „flexible Lösung“.

Auf Merkur-Nachfrage, wie sie die Chancen auf einen Sinneswandel einschätzt – Almunias Vorschlag an die EU-Kommission sieht vor, dass der Flughafen Zweibrücken über 50 Millionen Euro öffentliche Beihilfen zurückzahlen muss – antwortete Collin-Langen: „Das kann ich wirklich nicht sagen. Almunia hat seine Gründe dargelegt. Wir hoffen natürlich. Aber er hat nichts verlautbart, das eine Änderung signalisiert.“ Collin-Langen hat nicht gefragt, warum die EU öffentliche Beihilfen für Flughäfen drastisch reduzieren möchte, dann aber den Flughafen Zweibrücken in die Insolvenz treibt, obwohl dieser heute schon deutlich weniger Beihilfen benötigt als der Nachbarflughafen Saarbrücken in zehn Jahren plant: „So tief sind wir in die Sache nicht eingestiegen, das können Sie in einem halbstündigen Gespräch auch gar nicht machen.“ Almunia habe angekündigt, dass die EU-Kommission am 1. Oktober über den Zweibrücker Beihilfebescheid entscheidet. Der Mainzer Infrastrukturminister Roger Lewentz (SPD) hatte den Entscheid noch vor drei Wochen bereits für gestern erwartet.

In Collin-Langens Delegation waren auch die Wahlkreis-Bundestagsabgeordnete Anita Schäfer (CDU), der Flughafenfreunde-Vorsitzende Thomas Ertel, Flughafen-Verkehrsleiter Frank Thomas und die Zweibrückerin Anja Riemer-Grobe, die kürzlich eine Online-Petition für den Flughafen gestartet hatte. Die Bürgerin hatte gestern 6000 Unterschriften dabei und zuvor schon 5000 per Post geschickt, sodass Almunia nun insgesamt 22 000 Unterschriften hat.

Schäfer berichtete, das Gespräch mit Almunia sei „sehr angeregt und charmant“ gewesen. Sie hoffe, dass die Argumente ihn zum Nachdenken bringen. Thomas ist wenig zuversichtlich: „Almunia hat uns keine Hoffnung gemacht. Mein Eindruck war: Die Entscheidung steht.“ Ertel lobte: „Wir hätten nicht gedacht, dass Almunia sich für das Gespräch so viel Zeit nimmt.“ Hoffnung auf ein Umdenken habe er kaum: „Aber es war wichtig zu zeigen, wie die Region sich engagiert.“

Schäfer berichtete, Almunia habe ihr auf Nachfrage erklärt, dass der Flughafen Beihilfen nicht wie vorgeschrieben bei der EU angemeldet habe.
http://www.pfaelzischer-merkur.de/zweibruecken/Zweibruecken-Zweibruecken-Buerger-Flughaefen-Online-Petitionen-Strassburg;art27548,5436672

Під Угодою з ЄС стоїть підпис всієї України





Голосування за ратифікацію Угоди з ЄС є цивілізаційним вибором України. Ми виправляємо помилку, допущену 350 років тому. Україна – це Європа. Так сказав і зробив український народ. Під цією угодою стоїть підпис в першу чергу всієї України. Прикро, що ця угода скріплена кров'ю. Але такий вибір, така боротьба і така плата за свободу, за демократію і за незалежність. Так, зараз наші вояки борються за український суверенітет, за українську незалежність і за цілісність української держави.
Підписання угоди і її ратифікація – це перший крок. Це тільки початок великого європейського шляху. Ефективність і результативність залежить тільки від нас, від політичної волі, від волі до змін, від волі до боротьби, від волі до перемоги.
Народ продемонстрував своє прагнення бути в Європі і жити в Європі. Відповідальність чинної Верховної Ради, нової Верховної Ради, Уряду і Президента і політичної еліти, яка повинна бути обрана українським народом, за реалізацію прагнень і волі багатомільйонної європейської української держави. Тепер від нас чекають не підписів і переможних реляцій, а конкретних дій і результатів.
Тому вперед до реалізації угоди і до перемоги демократії, свободи і України.
Слава Україні!



Мінфін підготує законопроект про створення спецфонду відновлення окремих...





Уряд не забиратиме гроші у Львова, Полтави, Києва, Житомира, у пенсіонерів, медиків, вчителів, щоб відправляти їх на відновлення територій, які не контролюються Україною. Ці гроші будуть розкрадені російськими терористами.

Я доручив Мінфіну підготувати законопроект про створення спеціального фонду відновлення окремих територій Донецької і Луганської областей. Цей фонд повинен наповнюватися, по-перше, з пожертв і фінансування від українських олігархів. Друге – це має бути міжнародна донорська допомога. І третє – ми з держбюджету можемо давати кошти на окремі території, якщо ми відновимо повністю контроль над всією територією, підприємства почнуть працювати і платити податки в центральний бюджет.

Формула запропонована дуже чітка: скинулися - і відновлюйте. Всі разом, а не за рахунок цілої України. Це буде чесно і справедливо.




Третият райх е термин, с който през Втората световна война всички наричат нацистка Германия. Освен самата нацистка Германия. Тя нарича себе си по друг начин. Днес изясняваме защо словосъчетанието излиза от употреба, с какво е заменено и какво точно значи.

TV Evropa:Александър Йорданов: Реформи се правят само ако си във властта, др...





Много от нещата, които се случват в българската политика, са детски левичарски болести, един закъснял и неизлекуван марксизъм-ленинизъм, коментира отношенията в десницата Александър Йорданов, бивш председател на Народното събрание. Според него ролята на Реформаторския блок би била силна и конструктивна, ако заедно с ГЕРБ управляват 4 години. Тогава блокът може да реализира своите идеи във властта, защото няма как да си реформатор, ако не си в нея.
Николай Лефеджиев


Идеята за създаване на РБ като коалиция бе косвено признание за грешката с превръщането на СДС в партия преди години. Сега опитът да се превърне блокът в единна политическа сила не е добър път, коментира в студиото на „Под лупа” на телевизия "Европа" Александър Йорданов. Според него новите лица сред реформаторите трябва да се научат на коалиционна култура и диалог, а не да си правят взаимно номера.

Пътят за реформаторите минава през правителство с ГЕРБ, защото е важно идеите за реформи не само да се дават, а да се поеме отговорността за тяхното провеждане. Иначе ще отидем към нова дестабилизация на страната и нови избори, е мнението на Александър Йорданов.


Steven Gerrard secures Liverpool win over Ludogorets with last kick



Mario Balotelli, right, was making his Champions League debut for Liverpool against Ludogorets. Photograph: Paul 
Ellis/AFP/Getty Images  

Liverpool 2 Ludogorets 1

Champions League
Liverpool
  • Mario Balotelli 82, 
  • Steven Gerrard 90 +2:29 Pen
Ludogorets
  • Paulos Dani Abalo 90
  http://www.theguardian.com/football/2014/sep/16/liverpool-ludogorets-champions-league

Mario Balotelli has always had a sense of timing and waiting until eight minutes from the end of a delicately poised Champions League tie to score his first Liverpool goal in front of the Kop was almost unimprovable.

Liverpool do not have a monopoly on drama, however, and in the final minute of normal time Ludogorets managed to equalise, only for their new goalkeeper Milan Borjan to spoil what would have been a fairytale result with a clumsy foul on Javier Manquillo in stoppage time to allow Steven Gerrard to settle the matter with a penalty.

Relief, more than anything, was detectable when the dust settled on a frantic last few minutes. The Bulgarian champions had proved capable and clever opponents and Liverpool were making such heavy weather of breaking them down that the visit of Real Madrid next month could only be imagined with dread. Certainly Ludogorets had created chances throughout the game, and maybe better ones than Liverpool until Balotelli’s timely strike, which came just after the visitors had hit the woodwork. It was hard to know what was most unlikely after an ending to the game that seems at odds with what had gone before; three goals being scored in the last 10 minutes or Liverpool scoring two of them.

“We weren’t defensive at all,” Ludogorets coach Georgi Dermendzhiev said.

“It was a bitter result after playing so well, but that’s football, I’m not mad about it.”

Brendan Rodgers admitted that Liverpool are “not yet at the standard of last season” but predicted Ludogorets would cause other teams problems. “They have some good technical players and they are fast,” the Liverpool manager said. “We are still a work in progress but in this tournament you need to win your home games and we did that. Mario’s goal will give him confidence, he worked hard for the team tonight but at half-time I told him to get into the box more. That’s where we need him.”Liverpool started off at such a frantic rate they passed the ball into touch from the kick-off without a Bulgarian player getting near it. Once they calmed down and kept possession they made better progress, and after Balotelli had been fouled twice in the first three minutes the first Bulgarian booking arrived in the fourth, Aleksandar Aleksandrov illegally preventing a Raheem Sterling breakaway down the left.

Alberto Moreno found more freedom down the same flank but wasted a good opening with a poor delivery after sprinting all the way from his own half to the Ludogorets penalty area. While the Kop was in good voice, running through its considerable repertoire of European favourites in celebration of being back at the top table, on the pitch Liverpool initially struggled to rise to the occasion. Balotelli turned Cosmin Moti expertly on the edge of the area only to see Alek Aleksandrov throw himself in the way of his effort, then Adam Lallana’s follow-up effort was kept out by Milan Borjan, the Canadian goalkeeper making his debut for Ludogorets after signing as a free agent a couple of days earlier.

At least that left Moti free to resume his outfield career, after the penalty shootout saves against Steaua Bucharest that enabled Ludogorets to reach this stage, and the big defender took up where Philippe Senderos left off on Saturday for Aston Villa, by finding space from a free-kick on the half-hour but putting his header too high. As the interval approached Ludogorets had played themselves into the game and their own fans were beginning to make themselves heard.

A tame Balotelli effort was easily saved and Moreno put another over-ambitious shot over the bar as Liverpool began to take pot-shots from distance rather than pass through their opponents. Balotelli was too isolated up front and Sterling and Philippe Coutinho were too little involved in the game. When that pair finally combined excitingly on the left shortly before the break it led to a cross from which Lallana seemed certain to score, yet Svetoslav Dyakov popped up with a clearance off the line and Borjan and his defenders breathed again.

Liverpool opened the second half with shots from Coutinho and Jordan Henderson, again from distance and comfortably dealt with, before Balotelli called for and received a cross from the left only to be let down by a poor first touch. At least Liverpool were creating chances, though Manquillo was guilty of missing one of the clearest when Henderson picked him out with a lofted pass behind the Bulgarian defence, trying to dink the ball over the onrushing goalkeeper but putting it over the crossbar as well. That was the first real goalscoring opportunity missed, and within seconds Ludogorets’ impressive wing-back Junior Caicara brought the first full stretch save of the evening from Simon Mignolet. The Liverpool goalkeeper could only parry a stinging drive from the angle of the area and must have been relieved that Ludogorets had no one in the middle to profit.

As the game entered its final half-hour Liverpool were piling on the pressure, yet the visiting back four was a solid barrier. Ludogorets’ own liveliness and alertness was amply demonstrated when Dejan Lovren was caught out twice in quick succession on the right touchline, first idling on the ball and conceding a throw-in, then failing to recover quickly enough to prevent Roman Bezjak getting a shot on goal from a quick throw.

With the game surprisingly end to end, Fabio Borini, on as a substitute, thought he had made the breakthrough with a firm header from Manquillo’s superbly flighted cross, yet Borjan was equal to the situation with a spectacular one-handed save. Not to be outdone, Ludogorets went straight to the other end where Bezjak struck a post, with Yordan Minev missing the target with a free shot at goal from the rebound.

Liverpool were hanging on a little by the time Balotelli intervened, controlling a cross from the left and getting in front of the excellent Moti for perhaps the first time in the match to beat Borjan from six yards. That should have been that, yet an exquisite pass from Younes Hamza sent his fellow substitute Dani Abalo clear to equalise. While a draw would have been fair, Liverpool kept going and were rewarded by Borjan’s naivety. Moti must have been furious.

Успешно лечение на киселинен рефлукс / Киселини

Marco Cazares, DC
Spinal Injury Center

Един пациент дойде в офиса ми страдащ от тежка форма на рефлукс киселини и бе предписанo билково лечение от Wei Laboratories, което е насочено за стомашно-чревния (GI) тракт (Spring капсули, Spring Juice, Формула B и Pearl капсули). Пациентът първоначално имал някаква замаяност и бе препоръчно на пациента да намали дозата наполовина. В третата седмица от лечението, на киселинен рефлукс симптом е напълно елиминиран.

A patient came to my office suffering from severe acid reflux and was prescribed the herbal treatment from Wei Laboratories that targets gastrointestinal (GI) tract (Spring Capsules, Spring Juice, Formula B and Pearl Capsules). The patient initially experienced some dizziness and I recommended the patient decrease the dosage by one half. At the third week of treatment, the acid reflux symptom was completely eliminated.

Acidez Estomacal

Un paciente se presento en a mi consultorio padeciendo de un cuadro severo de reflujo acido y se le prescribio el tratamiento de laboratorios Wei que se enfoca en el tracto gastrointestinal (GI)(Spring Capsules, Spring Juice, Formula B and Pearl Capsules). Inicialmente, el paciente sufrio algunos mareos y se le recomendo una disminucion de la dosis en la mitad. En la tercera semana de tratamiento, los sintomas de reflujo acido fueron completamente eliminados.

Marco Cazares, DC Spinal Injury Center 760-863-5955 81765 Highway 111, Suite 3 Indio, CA 92201 United States

АНДРЕЙ КОВАЧЕВ, ГЕРБ: КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА ЩЕ НАПРАВИ ВСИЧКО В ПОЛЗА НА БЪЛГАРИЯ В СИНХРОН С БЪДЕЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО


Медия: „Това е България“ на Радио „Фокус“
Водещ: Кристалина Георгиева ще бъде заместник-председател и еврокомисар по бюджет и човешки ресурси в бъдещата Европейска комисия, съобщи новоизбраният председател на ЕК Жан-Клод Юнкер, който обяви състава и разпределението на отговорностите в новата комисия. Юнкер определи Кристалина Георгиева и останалите свои заместници жени като отговорни и силни. Георгиева показа безпогрешна служба в досегашната комисия и изгради впечатляваща мрежа от международни контакти, отбеляза Юнкер.
На новия си пост, българският представител в ЕК ще работи тясно с останалите заместници на председателя и ще напътства работата на еврокомисарите. Тя ще следи генералните дирекции по бюджет, човешки ресурси, по преводи, Европейската служба за борба с измамите – ОЛАФ. Темата ще коментираме с евродепутата от ГЕРБ – Андрей Ковачев, добър вечер.
Андрей Ковачев: Добър вечер.
Водещ: Президентът Росен Плевнелиев определи поста на Георгиева като огромен успех за България. Съгласен ли сте с тази теза?
Андрей Ковачев: Да, това е абсолютно така, това е огромен успех за България, признание за работата на г-жа Георгиева в предишния мандат на ЕК. Разбира се, огромна отговорност пред г-жа Георгиева за предизвикателствата, които има пред ЕС и те са свързани предимно с растежа, икономиката, финансите да бъдат оправдани и 500 милиона европейски граждани да имат доверие в европейските институции, като техен помощник за справяне, както с икономическите проблеми, така и за по-добро бъдеще и просперитет на нашия континент.
Водещ: Какви отговорности и дейности ще бъдат възложени на г-жа Георгиева в следващите години?
Андрей Ковачев: ЕС има бюджет, който е около 140 милиарда евро на година и в ЕК работят около 30 хиляди служители. Можете да си представите, че г-жа Георгиева има супер отговорности в тази комисия, на следващата комисия на г-н Юнкер, и г-н Юнкер има явно огромно доверие на г-жа Георгиева, защото в нейни ръце са съсредоточени тези инструменти – финансовите и човешките ресурси на ЕК. 140 милиарда на година плюс 30 хиляди служители в ЕК и борбата с измамите, европейската агенция – ОЛАФ. Всичко това ще бъде на плещите на г-жа Георгиева.
Водещ: Какви позитиви може да извлече България от тази позиция на Кристалина Георгиева ?
Андрей Ковачев: Разбира се, че г-жа Георгиева защитава европейските интереси, но тя е българка и аз съм убеден, че както до сега ще направи всичко възможно, както до сега да навакса загубеното в най-кратки срокове и в синхрон с, надявам се, едно българско стабилно правителство и с помощта на ЕК и на г-жа Георгиева, това ще стане факт и нашата задача, която бих казал, че сме си я поставили в програмата България 2020, като част от по-голямата инициатива Европа 2020, до 2020г. нашият жизнен стандарт да бъде съизмерим с този на средна Европа поне. Така че, не всичко зависи от г-жа Георгиева, тя може да помага на България, но предимно зависи от нас в България, да имаме стабилно правителство, на национално ниво, местната власт да работи в синхрон с националното правителство и с помощта на европейските институции за постигане на нашите цели.
Водещ: Как оценявате като цяло така представения състав на ЕК?
Андрей Ковачев: Аз мисля, че това е един много силен състав на ЕК с хора с опит, които са били в правителствената власт в своите страни и имат международен опит от тях. От 28 страни, 14 са номинирани от ЕНП, което показва, че доверието на ЕНП в Европа е много силно и продължава и следващия мандат да бъде такова и аз смятам, че г-н Юнкер е направим добро разпределение на ресорите. Сега разбира се, те трябва да минат през санкцията на ЕП. Ще има изслушвания в ЕП, които започват от края на този месец. Говори се за 29-ти септември, че ще бъде първото изслушване. Чак след това ще има гласуване и ще може да започне работа в ЕП новата комисия на г-н Юнкер.
Водещ: При тези изслушвания в ЕП, очаквате ли разгорещени дебати или проблеми по някоя от номинациите?
Андрей Ковачев: Ние поне в нашата група в ЕНП дебатирахме въпроса с изслушванията и нашето общо мнение е, че не трябва да има политически нападки и извличане на политически дивиденти от изслушванията, а да се съсредоточим изключително и само върху опита и способностите на кандидатите за техните постове да се справят с тежките задачи, които имат пред себе си.
Водещ: Появиха се вече мнения, различни разбира се, но едно от тях е, че Германия е получила по-ниска от очакваната позиция. Така ли е това според вас?
Андрей Ковачев: Не, аз не бих искал да давам такива оценки, дали някоя страна е получила по-висока или по-ниска оценка. Виждате, че има баланс между изтока и запада. Има добро представителство, както и между вицепрезидентите от Източна Европа, така че смятам за балансиран състава на ЕК. Смятам, че нашите съседи румънците щяха да получат един добър пост като регионалното развитие. Между другото, колегата, която е румънският комисар, досегашна колежка в ЕП и вицепрезидент на ЕП с която имаме, аз лично имам добър контакт и се надявам да работим в бъдеще в добро сътрудничество, защото регионалното развитие е много важно и за България. Освен това имаме и четирима колеги от ЕНП от нашата група, които ще бъдат в следващата комисия комисари, от Белгия и от Кипър също.
Водещ: Пред какви предизвикателства ще се изправи новия състав на ЕК в началото на своя мандат?
Андрей Ковачев: Предизвикателствата са вътрешни и външни. Външните предизвикателства ние ги знаем много добре и всеки ден ги слушаме по новините. На изток – конфликтът Русия –Украйна, на юг – конфликтът в арабските страни и надигащата се нова варварска т.нар. Ислямска държава. А пък във вътрешния аспект е растежът, икономиката, гарантирането на работни места и гарантирането на нашата конкурентноспособна система на останалия свят.