Sunday 7 December 2014

Йорданка Фандъкова: 2014 г. беше изключително трудна, но изпълнихме цели...

Николай Лефеджиев
Приблизително 50% от бюджета на София за тази година е изразходен за инвестиции, като повечето средства са били за инфраструктурни проекти, заяви в предаването „Под лупа” на телевизия "Европа" кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Тя направи равносметка за постигнатото през изминалата година и представи приоритетите за 2015-а.

2014 г. беше изключително трудна – политическа и финансова криза, в съчетание с природни катаклизми, които пречеха на строителната програма. Но с много ясен план и строг контрол успяхме да завършим всички проекти, които бяхме планирали, заяви Йорданка Фандъкова.
С много усилия Столичната община успя да продължи европроектите, въпреки спрените средства по двете оперативни програми „Околна среда” и „Регионално развитие”.
През 2015 г. програмата на Столичната община е отново амбициозна. Ще бъде пуснато разширението на метрото до летище София и бизнеспарка, ще продължи обновяването на градския транспорт, ще се ремонтират основни пътни артерии, като бул. "Сливница" и мостът на Захарна фабрика, ще започне изграждането и на кръстовището на две нива на булевардите „България” и „Иван Гешов”.

Маргарита Ралчева

Преди 5 дни президентът на Русия Владимир Путин изненадващо обяви на пресконференция в Анкара, че спира строежа на газопровода "Южен поток". Още по-изненадващо обвини за това българските власти, защото бавят осъществяването на проекта. Така страната ни се оказа на първите страници на почти всички важни вестници, както на Запад, така и на Изток. Попадайки в центъра на битката за надмощие между Русия и Европейския съюз, съвсем неочаквано и за самите нас, ние се оказахме героите на деня.

Маргарита Ралчева