Thursday 10 September 2015

Откриване на читалище „Просвета - 1919” в с. Красен, общ. Иваново


Публикуван на 10.09.2015 г.
Бойко Борисов: „По-възрастните хора в с. Красен могат да си спомнят от колко години нищо не е правено – повече от 30. Ремонтирани са централния площад, читалището, детската площадка, улици и бордюри. Няма да агитирам. Гледайте и си правете изводите.”





Бойко Борисов даде начало на речната информационна система БУЛРИС


Публикуван на 10.09.2015 г.
Бойко Борисов: С министрите виждаме обектите, когато те вече са готови, но зад тях стоят големи екипи, които се грижат за тяхното реализиране и адекватно функциониране. Искам да благодаря за усилията на всички тези хора, които са допринесли за превръщането на проекта БУЛРИС във функционираща информационна система. Това е едно огромно предимство и улеснение за всички български служби по поречието на река Дунав.

Откриване на обновения стадион „Ивайло” във Велико Търново

]
Публикуван на 10.09.2015 г.
Бойко Борисов: Пожелавам много здраве на всички деца и жители на Велико Търново. Нека с радост да използват обновения стадион, да се тренират шампиони и да се постигат добри резултати. Реалната реформа се изразява в това да покажем на хората какво на практика сме свършили.

Откриване на обновения комплексен онкологичен център във Велико Търново

„Приетият закон за здравната реформа стабилизира правителството”, това каза премиерът Бойко Борисов при откриването на обновения Комплексен онкологичен център във Велико Търново. По думите му всеки закон и всяка реформа има двигател в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета. „От самото начало министър Москов ми е обяснил какво целим с всяко едно нещо, което е прието в закона. Крайната цел е тази огромна смъртност на български граждани от ракови заболявания да намалее", допълни министър-председателят. „Само към днешния ден правителството открива инвестиции за към 120 млн. лв. и те всички са за здраве, защото пречиствателната станция дава чиста природа, спортните съоръжения ни дават здраво поколение, тези придобивки за докторите дават възможност огромна част от пациентите да се върнат след това в живота абсолютно здрави. Затова си заслужава по някой път да има проблеми, да ги преодоляваме, защото резултатите са много видими и отиват право при хората", посочи Борисов. „Затова не се подвеждайте по такива като експеримента „Орешарски”, 3,7 млрд. лв. сме дали за 7-8 месеца само да покриваме дупката КТБ”, заяви министър-председателят. „За година и половина бяха спрени всички фондове, а това е направено с европейски фондове. Никой в България не може да отдели пари, за да направи това, което е направено”, коментира Бойко Борисов. Министър-председателят днес присъства на откриването на напълно обновените Комплексен онкологичен център и стадион „Ивайло” във Велико Търново. По-късно в област Русе откри близо 6-километрова отсечка между селата Щръклево и Красен, изцяло обновения централен площад и реновирано читалище„Просвета – 1919” в село Красен, речна информационна система – БУЛРИС и напълно обновен спортен комплекс в Русенския университет „Ангел Кънчев”. „Правим всичко в името на здравето, образованието, добрата инфраструктура и контрола на границата”, увери премиерът Борисов. „Само днес сме открили пречиствателна станция в Кърджали за 70 млн.лв., уникална апаратура в болницата във Велико Търново за 10.5 млн.лв., зали и стадиони в Търново за 5.5 млн.лв., 34 млн.лв. за информационната система и 5 млн. лв. в село Красен. Питам Ваньо Танов колко е събрал в повече през този месец, а той ми отговори - 80 млн. лв., а ние сме изхарчили 120 млн. само днес”, посочи Борисов. По думите му всички усилия на правителството и добрите резултати от тях са видими. „Когато фактите говорят, нищо друго не може да се коментира”, категоричен беше Борисов и благодари на всички, които са присъствали. „Ние идваме, когато всичко е готово, но докато стане, трябва много труд и много работа”, допълни той.

 

Публикуван на 10.09.2015 г.
Бойко Борисов: Поздравявам екипа на Петър Москов и всички в парламента, които успяха вчера да приемат закона за здравната реформа. Това стабилизира правителството, тъй като всяка реформа има двигател в лицето на министъра и подкрепа от страна на кабинета. Към днешния ден правителството ни е дало около 120 млн. лева за здраве. Крайната цел при влагането на такива средства в модернизирането на подобни центрове, е намаляване на смъртността на хора с онкологични заболявания. Всичко това се прави за здравето на българските граждани.




Ева Паунова относно създаването на конкурентоспособен пазар на труда в Е...

Предизвикателствата пред европейските здравни системи