Monday 1 September 2014

Бойко Борисов поздрави Доналд Туск за избирането му за председател на Европейския съвет


Уверен съм, че със заемането на този най-висок пост, Вие ще засилите лидерството на Европейския съюз и ще бъдете важен фактор за стабилност в общността. Това заявява председателят на ГЕРБ Бойко Борисов в поздравителенн адрес до министър-председателя на Република Полша Доналд Туск, по повод избирането му за председател на Европейския съвет. Борисов пожела на Туск да пренесе забележителните си успехи като премиер на Полша и на европейско ниво. „Като председател на най-голямата дясно-центристка партия в България, ще подкрепям усилията Ви за засилване на интеграцията между страните-членки, за да не допуснем разделяне в Европа на държави от Еврозоната и такива извън нея. Вярвам, че с общите усилия на всички отговорни политици в Европейския съюз, ще успеем да преодолеем антиевропейските и популистките идеи, които намират широка почва през последните години“, написа още председателят на ГЕРБ в поздравителния адрес до Доналд Туск.

С финансовата подкрепа на ГЕРБ- Самоков се проведе 7-ми кръг на Източноевропейски шампионат по мотокрос


С финансовата подкрепа на ГЕРБ- Самоков се проведе 7-ми кръг на Източноевропейски шампионат по мотокрос на едно от най-старите трасета в България - високопланинския мотополигон "Ридо", град Самоков.
„За нас е важно да подкрепяме всяко едно спортно мероприятие в нашата община“, заяви представителите на ГЕРБ. Над 5000 зрители посетиха мотополигон „Ридо“ над Самоков и станха свидетели на оспорваното състезание.

ГЕРБ-Бургас регистрира листата за депутати, вижте кои имена попадат в нея



ГЕРБ-Бургас регистрира в РИК листата за народни представители за предстоящите предсрочни парламентарни избори. Областният лидер на партията Димитър Бойчев бе придружаван от председателя на предизборния щаб Димитър Людиев и заместникът му Жечо Станков, който е на осмо място в листата. Водач на листата за област Бургас отново е експертът по управление на европейски проекти Ивелина Василева. Тя беше водач и на предходните парламентарни избори през 2013 г., когато избирателите от областта изпратиха 7 народни представители от ГЕРБ в парламента.
„Отново спазихме традицията листата на партията за областта да бъде съставена само от местни хора, с доказали се качества и професионалисти в своята сфера. Подредбата е съобразена с номинациите на структурите по населени места“, коментира Димитър Бойчев при регистрацията в РИК-Бургас.

Ето и всички имена в листата:                 1. Ивелина Василева
2. Димитър Бойчев                                       3. Иван Вълков
4. Диана Йорданова                                     5. Семир Абу Мелих
5. Румен Желев                                              7. Галя Милева
8. Жечо Станков                                             9. Снежина Маджарова
10. Галя Василева                                          11. Владимир Крумов
11. Атанас Терзиев                                        13. Живко Димитров
14. Виолета Илиева                                      15. Тодор Михалев
16. Бончо Бончев                                            17. Рахим Ибрям
18. Валентин Вълков                                     19. Диян Петров
20. Любомир Йорданов                                21. Рафи Янчев
22. Христина Андреева                                 23. Христо Колев
24. Евгени Стоянов                                          25. Весела Атанасова
26. Юлиян Станков                                          27. Николай Иванов
28. Таньо Костадинов