Sunday 13 September 2015

Бойко Борисов: Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия ще ни се отплатят с благодарност


„Нека позицията на ГЕРБ бъде позиция на толерантност, на помощ и в следващите десетилетия ще ни се отплатят с благодарност. Българите сме доказали своята толерантност. Няма държава в света да не помни какво българският народ е направил за българските евреи.” Това каза министър-председателят Бойко Борисов по време на официалното представяне на кандидатите за кметове от ПП ГЕРБ в зала „Арена Армеец”. „Нека не се поддаваме на криво разбран национализъм и патриотизъм, нека бъдем по-хуманни. Няколко поколения сирийци, иракчани, кюрди, турци живеят в България. Нека бъдем по-толерантни”, призова Борисов. Той подчерта, че стотици хиляди жени, мъже, деца бягат от война, както стотици хиляди българи някога също са бягали. „На никой не му е приятно да му се развали комфортът, но нас са ни приемали тогава. Майка ми казваше: „Хвърляй назад доброто и ще го намериш един ден напред”. Нека да направим всичко възможно, да бъдем една от цивилизованите, хуманните европейски държави”, каза още Борисов, като посочи, че една по една европейските държави променят политиката и отношението си към бежанците. Премиерът отбеляза, че България се справя добре с бежанската вълна. „Пазим границата от трафиканти, от нелегални емигранти. Имаме пунктове, където легалните могат да минат, да се регистрират и съответно да си пазим националната сигурност”, подчерта Бойко Борисов.
Премиерът коментира темата за искането от руска страна през българското въздушно пространство да преминават техни военни самолети за Сирия. „Една нощ, в която министърът на отбраната и шефът на Генералния щаб предадоха, че има план за полети на руски военни самолети през нашата територия. Много е ясна военната ни доктрина, ясна е нашата задача да охраняваме южния фланг на НАТО. Ясно е разписано какво трябва да направят нашите пилоти. Трябваше да се вземе решение как да постъпим в този момент. Дилемата беше дали да изпълним това, което имаме като поет ангажимент, с ясното съзнание, че на другия ден трябва да събираме останки от хора и самолети по Черно море”, каза Борисов, като подчерта, че не би могъл да допусне такова нещо. „Разпоредих, ако се наложи да ги пропуснем, с ясното съзнание, че не изпълняваме своя ангажимент, но ми се видя по-лесно да се разбера с партньорите от НАТО, отколкото да изкарват с ковчези пилоти. Истински се надявам в Москва да не си експериментират с нашите приятелски чувства, на целия народ към тях. Ние взехме това решение с ръководството на армията, но не бива да бъдем провокирани, защото това също не е добър пример за добросъседство и приятелство”, посочи председателят на ПП ГЕРБ. Той допълни, че има дипломатически канали, по които може да мине всеки хуманитарен транспорт.
Министър-председателят припомни, че партията е преминавала и преминава през много предизвикателства – от Световната финансова и икономическа криза в първия мандат, през бежанската вълна в момента.  „Силата на една партия е да може да прощава и самите ние да правим преоценка на грешките си.  Резултатът е важен за стабилитета. Готови сме във всеки момент да отидем на избори, но няма да съм човекът, който да ги предизвика. Който иска, нека си носи после цялата отговорност за това, което ще се случи с държавата. Желая успех, толерантна кампания и победата ще бъде за нас”, каза още лидерът на ГЕРБ. Той гарантира, че ще работи добре и с останалите кметове от другите политически сили, ако спечелят. „Трябват ни кадърни, честни и дейни кметове. Там, където има по-кадърен кандидат за кмет от този на ГЕРБ, му пожелавам успех. Действително искаме да водим политическа битка, защото иначе няма смисъл от избори. Конкуренцията ражда най-добрите”, посочи премиерът.
Бойко Борисов подчерта, че ако всички други партии могат да си говорят каквото поискат, защото няма кой да ги чуе, то казаното от ГЕРБ може да предизвика и гражданска война. „ДПС е особена партия. Ако ние имаме противник, който да може да излезе на организация, ред, концентрация, това са те. В тях етническият модел съществува. Ние като отговорна партия винаги ще имаме едно на ум за етническата толерантност и докъде може да се стигне”, обясни Борисов. По думите му е най-лесно и удобно да се прави анти-ДПС кампания. „Когато си опозиция е лесно, когато управляваш е трудно. За някои от много важните закони ни трябват и техните гласове. Ако ние оставим на реформаторите - с тяхната изразна приказка, това никога не може да се случи. Проявяваме толерантност, за да може да се случат тези по-важни реформи за България”, подчерта премиерът, като допълни, че по-добра алтернатива от РБ в това правителство няма.
Премиерът благодари на хората от институциите за добрата работа в сферата на борбата с корупцията и контрабандата. „Благодарение на МВР, ДАНС, прокурорите сме събрали с над 2 млрд. лева повече пари. Това ни даде възможност стотици милиони да кофинансираме в европейски проекти. Под 1% заварихме усвояването на еврофондовете, а сега са 93%", посочи фактите Бойко Борисов.  Той припомни, че в момента се правят хиляди проекти и те отиват пряко при хората.
13.09.2015

Цветанов: Идва 10-тата изборна победа на ГЕРБ, партията е по-боеспособна от всякога

Днес представихме кандидатите на ГЕРБ за кметове от цялата страна. Когато всички излязоха на сцената, за пореден път се уверих в силата и мощта, с която ГЕРБ ще се бори за развитието на всички региони в нашата страна и за по-добър стандарт на живот на всички наши сънародници. С всички вас можем да продължим да постигаме видимите резултати за България. Благодаря на всички структури за подкрепата. Благодаря на доброволците, които помогнаха за перфектната организация по подготвянето на зала "Арена Армеец", посрещането, настаняването и изпращането на всички участници в това мащабно събитие днес. С всички вас, приятели, ще се видим в цялата страна по време на националната предизборна обиколка по време на кампанията, която стартира на 25.09.2015 г. Още веднъж - благодаря за всички!

Жозеф Дол: България спечели доверието, което ѝ липсваше преди година, бл...

Нашият голям приятел - председателят на EPP - European People's Party Joseph Daul , поздрави всички кандидати за кметове и структурите на ГЕРБ в цялата страна по повод днешното официално представяне на кандидатите в зала "Арена Армеец"