Friday 4 March 2016

Бойко Борисов: Взели сме всички мерки за това българският народ да бъде ...


Публикуван на 4.03.2016 г.
Бойко Борисов: Българският народ трябва да бъде спокоен, че властта е взела всички превантивни мерки и сме подготвени и за най-тежки сценарии. Светът е във война. Именно за това утре правим това обучение на границата, за да сме подготвени при тежки ситуации и да сме проиграли всички възможни варианти, включително и със затваряне на ГКПП при мигрантска вълна и натиск от гръцка или македонска страна. Използваме почивните дни, когато трафикът е по-малък, да дислоцираме силите и средствата към македоно-гръцката граница.

Бойко Борисов: Благодаря на гръцките фермери и полицаи, че премахнаха бл...


Публикуван на 1.03.2016 г.
Бойко Борисов: Благодаря на гръцките фермери и полицаи, че ме разбраха правилно и премахнаха блокадата от границата. С външния министър Даниел Митов изпратихме послание до Европейския съвет, че ще провалим срещата в Брюксел между Турция и ЕС, ако не се изтеглят незабавно тракторите от границата. Надявам се повече да не си го помислят, защото явно само този инструмент работи. Съгласно договора за международното право, когато една държава не се яви или не упълномощи изрично друга държава да я представлява, заседанието на Съвета не може да бъде проведено. Нашите съседи да знаят, че това им е било за последно.

Стара Загора - с най-големия развлекателен парк в България


Публикуван на 2.03.2016 г.
Община Стара Загора получи безвъзмездно собствеността върху 40 дка, намиращи се до новия парк в кв. "Казански". Договора за предоставянето на терена подписаха областният управител инж. Георги Ранов и кметът Живко Тодоров.

"Новият парк ще бъде разширен и общата му площ ще бъде около 140 дка. Той ще се превърне в най-големия в България, създаден след 1989 г." - каза кметът на Стара Загора.

Той и областният управител изразиха своята благодарност на правителството, на премиера Бойко Борисов и на военния министър Николай Ненчев за безвъзмездното предоставяне на имота.

"До няколко месеца Общината ще получи от държавата 5 млн. лева за доизграждането на новия парк. Предстои да бъде обявена процедура за изработване на технически проект. Ще има много зелени площи и атракции" - каза още Живко Тодоров.

През следващите 3 години ще бъде построена спортна зала с около 4000 места. В комплекса ще има офиси и търговски обекти, за да се генерират приходи.
Според предварителните разчети, залата ще струва около 12 млн. лева, които ще бъдат осигурени от държавата и Общината.

Кметът съобщи още, че ще поиска от правителството Община Стара Загора да получи собствеността върху парка и езерото в Старозагорските бани, за да има право Общината да кандидатства с проекти за европейско финансиране с цел подобряване на облика на курортното селище.
Прочетете повече: http://www.infoz.bg