Sunday 18 October 2015

Бойко Борисов: България е с най-добре пазените граници в Европа

Бойко Борисов: Инцидентът със застреляния нелегално преминаващ границата афганистанец преди дни е нелепа случайност, която експертизата потвърди. Никой не е искал да умират хора, просто граничарите са си вършели работата в екстремна ситуация. Не са нито за медали, нито за оставки. Смятам, че респектът към България от Босфора до Брюксел е явен и всички бяха свидетели през изминалите месеци на отзвука в Европа за добре охраняваните ни граници. Туск, Юнкер и Шулц чуха какво има да каже България за мигрантската криза. Очаквам подобни ситуации да не се ползват за предизборни цели.

Бойко Борисов: Големите шампиони на България ще излязат от зали като таз...

Бойко Борисов: Не ходя никъде, където не съм направил нещо. Имам си една лична карта на България и искам да няма място, което да не съм посетил, защото на практика където отида, винаги местната власт може да си постави проблемите. Щастлив съм, че залата в Доспат е хубава и догодина, когато дойда при директора на училището, ще покажа на жителите още две неща.

Бойко Борисов присъства на откриване на православен храм "Рождество Хрис...

Бойко Борисов: Радвам се, че държавата допринесе за построяването на храма "Рождество Христово" в столичния район "Младост", чието освещаване бе извършено тази сутрин. Пожелах на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит по повод рождения му ден да е жив и здрав и да се правят по две нови църкви всяка седмица. По време на първия ни мандат военното министерство дари терена, на който днес се намира църквата, а чрез Дирекция "Вероизповедания" бяха дарени 20 000 лева. Построяването на храма бе осъществено с доброволен труд, а останалите средства бяха събрани от дарения и от Столична община, която на два пъти предостави по 40 000 лева. Мисля, че е добре за православния ни народ да има къде да се помоли и за хубаво, и за лошо. Смятам, че всички ще го оценят. Днес бе осветен и още един православен храм - „Успение на Пресвета Богородица“ в благоевградското село Бело поле. За него осигурихме около 120 000 лева за дострояването му, което бе започнало през 2004 г.

Бойко Борисов: Проверяваме всички петролни компании и търсим максимално ...


Бойко Борисов: Проверяваме всички петролни компании и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво. Никой не може да се сърди за това и да ни упреква. Факт е, че откакто са започнаха масовите проверки, цената на горивото намаля значително и в качеството вече също има доста голямо подобрение.
Не работим срещу Русия. Винаги съм знаел, че православната ни църква и народът обичат руската нация, както и самият аз. Едното е история, памет, признателност, другото са сметки. Когато ни се продава най-скъпият газ десетилетия наред, не можем да сме доволни и търсим диверсификация и по-добри цени.