Friday 5 September 2014

Даниела Дариткова: ГЕРБ стартира предизборната си кампания в Неделино Смолянска област.



 Водачът на листата д-р Даниела Дариткова и кандидатите за депутати Недялко Славов и Денислав Костов се срещнаха със свои съмишленици и съпартийци, пред които разказаха за намеренията на ГЕРБ в бъдещия й управленски мандат.
„На последните парламентарни избори в Неделино бяхме първа политическа сила. Разчитам и на тези избори да бъде така, защото сега, повече от всякога, ни е нужна убедителна победа”, заяви д-р Дариткова. Тя подчерта, че всички социологически агенции, дори и силно партийно пристрастните, отреждат на ГЕРБ първото място на изборите.
„Ние тръгваме на избори за победа, която ще ни позволи да управляваме сами. Разчитам на всички ви да помогнете това да се случи. Хората в листата са ви познати и отиваме към властта много по-подготвени. Тръгваме с кураж, с позитивна енергия, с позитивни послания. Имаме волята да търсим обединение – онова, което ще спои българите, за да направим страната ни стабилна европейска държава. Време е за това”, допълни водачът.
От своя страна Недялко Славов – вторият в листата на ГЕРБ, заяви, че както празнично ГЕРБ открива кампанията, така празнично ще я и завърши. „Защото съм сигурен, че в Смолянска област ще имаме повод да празнуваме като първа политическа сила. За да стигнем до този успех, освен вълната на подкрепа, която всички усещаме, ни предстои още много работа. Трябва да стигнем до онези, които още се колебаят, да ги убедим в правилността на политиките, които предлагаме. Анализирани са грешките, които допуснахме в предишното управление. И аз считам, че този обективен анализ ни прави по-силни и уверени. А и на фона на онова, което опонентите ни демонстрираха през последната година, вече много повече хора се убедиха, че ГЕРБ е най-добрият вариант за управление на държавата”, посочи Славов. Той добави, че думата „стабилност“ е най-често срещана в програмата на ГЕРБ. „Ние искаме стабилни институции, предвидима данъчна и бизнес среда, стабилно образование, стабилно здравеопазване. Това ще даде увереност на бизнеса да инвестира. Социалната политика трябва да следва икономиката. Няма как държава без стабилна икономика да предлага социална политика – нещо, което се опита да направи последното управление на БСП, ДПС и Атака. Видяхте до къде стигна този опит – до предсрочни избори”, обобщи той.
Успешните политики, според него, не се измерват в това кой колко пари е дал за дадена община. Но каза, че и по този показател ГЕРБ е готова да се съизмерва с БСП. И даде пример с факта, че по времето на ГЕРБ само за заплати по европейските програми за заетост в Неделино са постъпили над 4 000 000 лева.”Сега виждате – няма заетост. Има само опити през държавния бюджет да се осигурят средства по проекти, които са важни, разбира се. Но голямата разлика между ГЕРБ и БСП е европейското доверие. По наше време в Неделино европейските програми вървяха. Сега няколко от тях са спрени. По селските програми бяха осигурени средства за централната градска част, за общинската пътна мрежа, за пътя към Върли дол. По „Регионално развитие” имаше осигурени средства за крайбрежни стени. А за заетостта считам, че онези обещани от левицата 250 000 работни места – това беше един от най-големите й провали”, каза още Славов. Той подчерта, че занапред програмите за заетост ще бъдат ориентирани повече към бизнеса, за да може предприемачите да вземат глътка въздух, а е по-голям шансът временната заетост в частния сектор да се превърне в постоянна”, обясни вторият в листата. „Депутатите от ГЕРБ ще работим така, че Неделино да чувства подкрепата на държавата, а ние самите да имаме основание да идваме тук с високо вдигната глава. Ще надграждаме приоритетите, ще ги развиваме. Обяснете на хората, че нещата няма да започнат отначало, щом се смени властта и всичко хубаво, което е правено досега, ще продължи”, посочи Славов.
Преди срещата кандидатите за народни представители на ГЕРБ бяха официални гости на Втория балкански фолклорен фестивал в Неделино.