Sunday 22 February 2015

Бойко Борисов: Приходите в хазната са повече спрямо този период през изм...

Бойко Борисов: Приходите ни са по-добри в тези два месеца. Постъпленията от митниците са с 90 млн. повече, а от данъчните със 70 млн. в сравнение със същия период за миналата година. Парите от остатъка няма да се харчат, защото остатък няма. И ще видите, че дори 16-те млрд. да ги платим веднага, пак няма да достигнат с около 2 млрд. лева. От тези 16 млрд. 12 са стар дълг, много преди аз да реша да се занимавам с политика.
Религията ни е уникална - избрала е един ден, в който дори и най-големите врагове да могат да си простят. Има теми, при които в политиката се изисква разбирателство и между най-големите противници и затова сме дошли - да покажем, че противниците в политиката и хората с друго мнение не са ни врагове. Нужен е диалог на всички нива и с всеки, който може да даде съвет. С диалог, с толерантност и с консенсус трябва да се работи. Когато нещо е важно за държавата - да седнем и да говорим.

Ние сме Българи


Когато се говори и пише за разселването на българските колена от Кубратова България често се забравя, че не Дунавска България е най-голямото по територия държавно образуване, а Волжка България. Историческите условия и обстоятелства не са така благосклонни към нея и тя изчезва от историческата сцена под ударите на зараждащия се руски империализъм. За възраждането на българско самосъзнание на Волгоуралските българи е и този няколкоминутен филм.

Tatar (Volga-Bulgar) faces -Татары (Волжские булгары)

Цветанов: Младежите на ГЕРБ ще имат своето място в листите за местните и...